Damesvolleybalclub Sijos en herenvolleybalclub Decospan fuseren tot Decospan Volley Team Menen

Sinds jaar en dag telt Menen twee sterke volleybalclubs met een lange traditie. Met de vernieuwde zaal in het vooruitzicht en om beide clubs te versterken gaan damesvolleybalclub Sijos en herenvolleybalclub Decospan nu fuseren. De naam van de eengemaakte club wordt Decospan Volley Team Menen.

De beslissing om het Meense dames- en herenvolleybal onder één dak te brengen, komt voort uit een gedeelde visie om de mogelijkheden voor jonge sporters van alle geslachten te vergroten en de kwaliteit van de volleybalopleiding te verbeteren. “Door de krachten te bundelen, kunnen we een bredere waaier aan trainingsfaciliteiten, coachingexpertise en competitieve kansen bieden, wat zal resulteren in een verrijkte sportervaring voor alle leden”, luidt het. “Deze verenigde aanpak zal niet alleen de ontwikkeling van individuele spelers bevorderen, maar ook een sterker gevoel van gemeenschap en samenhorigheid creëren.”

Het jeugdbestuur van beide clubs is opgetogen over de fusie. “De fusie van Sijos en Decospan is een enorme stap voorwaarts voor het volleybal in onze stad en regio. We zijn vastbesloten om een omgeving verder uit te bouwen waarin alle spelers en speelsters zich kunnen vinden en hun volledige potentieel kunnen benutten. We kijken uit naar de positieve impact die deze fusie zal hebben op onze spelers, coaches en supporters.”

Vernieuwde zaal

De nieuwe club zal opereren onder de bestaande naam Decospan Volley Team Menen. Het bestuursorgaan zal zich samen met de Liga-ploeg en omkadering blijven inzetten om verder te streven naar uitmuntendheid, inclusiviteit en gemeenschapsbetrokkenheid in alle aspecten van de activiteiten. Deze samenwerking komt er mede dankzij de vernieuwde volleybalzaal en de passie en inzet van beide clubs.

The post Damesvolleybalclub Sijos en herenvolleybalclub Decospan fuseren tot Decospan Volley Team Menen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Productiehuis reageert op uitspraken van actrice Lynn Van den Broeck: “Geen sprake van angstcultuur bij ‘Thuis’”

Het Thuishuis, het productiehuis achter de VRT 1-soap ‘Thuis’, reageert op de uitspraken van actrice Lynn Van den Broeck. Zij vertelde in ‘Café Congé’ woensdagavond hoe voornamelijk vaste medewerkers het moeilijk hebben op de set. Collega Wim Stevens, die als acteur in de Thuisraad zetelt, wil de puntjes op de i zetten: “Ik wil met klem tegenspreken dat er op

Lees meer »

AZ Delta bant alcohol uit bistro en shop: “Lekkere alcoholvrije alternatieven, maar bubbels op materniteit wel nog toegestaan”

Bij AZ Delta (Roeselare-Torhout-Menen) is er voortaan geen alcolhol meer te verkrijgen. Een maatregel die van hogerhand sowieso op 1 april 2025 werd opgelegd, maar bij AZ Delta bant men alcohol dus al zeven maanden eerder. Om de geboorte van een kindje te vieren, is het wel nog toegestaan om een glas te serveren op de materniteit. Het ziekenhuis was

Lees meer »

Arne Willem is al negen seizoenen titularis tussen de palen bij KSV Jabbeke A: “Ik geniet hier van grenzeloos vertrouwen”

KFC Lichtervelde is een team dat KSV Jabbeke nooit mag onderschatten. Een gelijk opgaande partij werd met het kleinste verschil verloren. Nu maken de jongens van de gedreven coach Bart Van Hecke zich op voor de thuisderby tegen Dosko Sint-Kruis.
The post Arne Willem is al negen seizoenen titularis tussen de palen bij KSV Jabbeke A: “Ik geniet hier

Lees meer »

Collega’s redden het leven van Relinde (53) na hartstilstand op het werk: “10.000 euro ingezameld voor aangepaste fiets”

Relinde Hoogmartens (53) uit Meeuwen zakte 3 november 2022 plots in elkaar op haar werk na een hartstilstand. Dankzij het snelle optreden van haar collega’s bij Mathieu Gijbels, die Relinde reanimeerden, overleefde ze. Diezelfde collega’s hebben nu 10.265 euro ingezameld voor een aangepaste elektrische tandem. “Ik ben sprakeloos”, zegt Relinde.

Lees meer »

Tiener die hele gezin uitmoordde in Italië “helemaal van streek” in gevangenis: “Nu beseft hij pas echt wat hij heeft gedaan”

De 17-jarige Italiaanse jongen die afgelopen weekend zijn vader Fabio (51), moeder Daniela (48) en broertje Lorenzo (12) doodstak in hun huis in het dorpje Paderno Dugnano vlak bij Milaan, heeft in de gevangenis met zijn advocaat gesproken. Volgens de Italiaanse krant ‘Corriere della Sera’ is Riccardo C. “helemaal van streek” en beseft hij nu pas echt “wat hij gedaan

Lees meer »

Onvergetelijke dief krijgt dan toch geen strengere celstraf

Een 33-jarige dief uit Blankenberge is ook in beroep veroordeeld tot twee jaar en tien maanden cel voor een reeks diefstallen en inbraken in Blankenberge en Brugge. Omdat hij de straffen blijft opstapelen, had het openbaar ministerie vijf jaar gevraagd, maar daar ging het hof niet op in.
The post Onvergetelijke dief krijgt dan toch geen strengere celstraf appeared

Lees meer »