Brandweer rukt uit voor chemisch lek in centraal politiehuis in Koksijde

De brandweer moest maandagochtend uitrukken naar de collega’s van politiezone Westkust. In het centraal politiehuis was een chemisch lek ontstaan aan een wasmachine, maar alles was snel onder controle.

Rond 9.45 uur belden politiemensen van het politiehuis in de Ter Duinenlaan in Koksijde de brandweer op. In de eerste kelderverdieping was een chemisch lek ontstaan nadat er een probleem optrad aan de wasmachine.

Het ging om een lek van een chemisch middel met natrium, kalium en sodium. De politiemensen sloten het lokaal af zodat de hinder beperkt bleef. Er raakte ook niemand bevangen en er hoefde geen ziekenwagen langs te komen.

De brandweer van Koksijde met een officier van De Panne waren snel ter plaatse. Er werd ook een adviseur gevaarlijke stoffen (AGS) gevraagd, maar uiteindelijk was alles snel onder controle. Nauwelijks tien minuten later was het lek al gedicht en kon de situatie terug vrijgegeven worden. (JH)

The post Brandweer rukt uit voor chemisch lek in centraal politiehuis in Koksijde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Als koppel samen met pensioen na een onderwijscarrière van ruim 40 jaar: “Samen onze hobby’s uitoefenen”

Op dezelfde dag samen met pensioen gaan: daar kunnen de meeste koppels enkel van dromen. Na een loopbaan van meer dan veertig jaar in het onderwijs is het echter precies wat Patrick Schoonbaert (61) en Leen Walschap (61) uit Assebroek konden doen.
The post Als koppel samen met pensioen na een onderwijscarrière van ruim 40 jaar: “Samen onze hobby’s

Lees meer »

Acteur Guillaume Devos werd tien jaar lang gestalkt. Voor het eerst praat hij: “Die vrouw heeft tien jaar van mijn leven afgepakt”

“Overal waar ik kwam, keek ik over m’n schouder. Ze stuurde me kleren, schreef me zeven brieven per dag en thuis durfde ik niet eens het licht aansteken want dan wist ze dat ik er was.” Tien jaar lang werd acteur Guillaume Devos (42) gestalkt door een vrouw. Voor het eerst vertelt hij daarover. “Elke seconde was ik bang dat

Lees meer »

Drukbezette Lynn Van Den Broeck (31) zal lief Mathias Vergels niet vaak zien: “Nog geen trouwdatum, wel schattige gezinsuitbreiding”

Het leven was nooit drukker voor Lynn Van den Broeck (31). Acteren, koken en survivalen deed ze dit jaar al voor de camera’s, en daar is nu ook een plekje achter de radiomicrofoon bij. De actrice is overal. “Maar voor een bepaald soort programma’s pas ik bijna altijd”, aldus de vrolijke brunette, die ook een jaar na haar verloving met

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

Oproep | gebruikt u benzodiazepines?

Benzodiazepines worden vaak voorgeschreven omdat ze kalmerend werken, de slaap bevorderen of angsten remmen. Veel Belgen maken er gebruik van. Er wordt evenwel gewaarschuwd voor het verslavende karakter van deze middelen en voor mogelijke bijwerkingen. De overheid probeert het gebruik terug te dringen.

Lees meer »