Vrijspraak voor twee bestuurders na dodelijk ongeval met e-step in Lombardsijde

De Brugse politierechtbank heeft twee bestuurders op basis van twijfel vrijgesproken voor een dodelijk ongeval in Lombardsijde. Een zeventienjarige jongen uit Dilbeek was mogelijk eerder al aangereden. Een Nederlandse vrachtwagenchauffeur en een vrouw uit Nieuwpoort werden wel veroordeeld voor respectievelijk vluchtmisdrijf en rijden onder invloed.

De feiten speelden zich af in de nacht van 13 op 14 juli 2022 op de Koninklijke Baan in Lombardsijde, een deelgemeente van Middelkerke. Een 39-jarige vrouw uit Nieuwpoort reed met haar wagen over het lichaam van een zeventienjarige jongen uit Dilbeek. Voor het slachtoffer kwam alle hulp te laat. De bestuurster van het voertuig bleek onder invloed van alcohol te zijn.

Tijdens haar verhoor verklaarde de vrouw dat de jongeman al op de rijbaan moet gelegen hebben. Het onderzoek wees snel uit dat hij inderdaad eerder al moet zijn aangereden op zijn e-step. In dat kader kon uiteindelijk een Nederlandse vrachtwagenchauffeur als verdachte geïdentificeerd worden. Volgens de verdediging zou het slachtoffer echter ook voor die aanrijding al op de grond gelegen hebben.

Twijfel

Het Brugse parket besliste uiteindelijk om beide bestuurders voor de politierechter te brengen. De vrouw uit Nieuwpoort stond terecht voor onopzettelijke doding en rijden onder invloed, terwijl de Nederlandse vrachtwagenchauffeur zich moest verantwoorden voor onopzettelijke doding en vluchtmisdrijf. De verdediging van beide beklaagden vroeg echter de vrijspraak voor onopzettelijke doding.

De politierechter sprak beide beklaagden inderdaad vrij voor onopzettelijke doding. Zo bestond er bij de vrachtwagenchauffeur twijfel over het oorzakelijk verband tussen het ongeval en het overlijden. Het is volgens de rechter ook twijfelachtig of het slachtoffer een voorzienbare hindernis was. Vervolgens werd opgemerkt dat de twijfel in het geval van de vrouw uit Nieuwpoort zelfs nog groter is.

Vluchtmisdrijf

Voor vluchtmisdrijf werd de vrachtwagenchauffeur wel veroordeeld tot 3.200 euro boete, waarvan 2.400 euro met uitstel. Hij kreeg ook een rijverbod opgelegd van drie maanden, waarvan een maand effectief. De beklaagde zal ook moeten slagen voor medische proeven, psychologische proeven en beide rijexamens. De andere beklaagde werd voor rijden onder invloed veroordeeld tot 1.600 euro boete, waarvan de helft met uitstel. Ze kreeg ook een rijverbod van een maand, maar heeft de helft daarvan onmiddellijk na de feiten al uitgezeten.

The post Vrijspraak voor twee bestuurders na dodelijk ongeval met e-step in Lombardsijde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sociale kruidenier en noodopvang in gewezen rijkswachterswoningen in Dentergem

De gemeente Dentergem gaat in twee voormalige rijkswachterswoningen in de Kasteeldreef de komende jaren ruimte vrij maken voor een sociale kruidenier en crisiswoningen. “We nemen met dit project zelf stappen voor een oplossing voor vijf gezinnen en alleenstaanden in crisis”, klinkt het.
The post Sociale kruidenier en noodopvang in gewezen rijkswachterswoningen in Dentergem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Albert en Paola vieren huwelijksverjaardag gezellig samen in Frankrijk: “Ze zijn daar alleen met z’n tweeën”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Volgens royalty-expert Jo De Poorter vond het grote feest afgelopen weekend al plaats en vieren ze vanavond deze gebeurtenis gezellig samen met twee.

Lees meer »

“Steeds moeilijker om geen medelijden met Lukaku te krijgen”: buitenlandse pers hard voor “zieke Belgen” én bondscoach Tedesco

“Het EK zal België niet missen.” De buitenlandse pers is hard voor de prestaties van onze Rode Duivels tegen Frankrijk, en op Euro 2024 tout court. Ze stellen zich véél vragen. Waarom zo pover? En is dit nu echt het einde van deze generatie? Bovendien krijgt bondscoach Tedesco forse kritiek. “Had België hem niet gehaald omwille van zijn tactische kunde?

Lees meer »

Luc Appermont viert 1000ste ‘De zoete inval’: dit vindt hij van de verjongingskuur van Radio2

Een feestelijke aflevering opgenomen in zijn ‘hometown’ Bilzen, met verrassende gasten en Limburgse vlaai: zo viert Luc Appermont (75) vandaag de 1.000ste aflevering van ‘De zoete inval’. De presentator bedacht het Radio 2-programma 34 jaar geleden zelf uit pure onvrede, maar vreesde dat het geen lang leven was beschoren. Het spel overleefde de tand des tijds en zorgde voor een

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas gevallen F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

Dodelijke oneliners en vooral gênante vertoning: dit moet je weten over het debat tussen Joe Biden en Donald Trump

Het debat tussen huidig president Joe Biden en zijn voorganger Donald Trump is donderdagnacht uitgedraaid op een nachtmerrie voor de Democraten. Een warrige Biden kon de Amerikaanse kiezers absoluut niet overtuigen dat hij in staat is om het zwaarste ambt ter wereld nog vier jaar uit te oefenen; een voor zijn doen beheerste Trump moest zijn tegenstander enkel zichzelf in

Lees meer »

Bouchez: “Volledig legitiem dat De Wever premier zou worden”

Het zou “volledig legitiem” zijn moest N-VA-voorzitter Bart De Wever premier worden. Dat zei MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez voor het gesprek met de vijf partijen bij de Nationale Bank. “Wij hebben geen veto’s tegen bepaalde personen, zeker niet tegen personen van een democratische partij”, zei Bouchez.

Lees meer »

Worden open relaties meer aanvaard? BV’s klappen uit bed. “Ik heb ingezien dat vaste relatie meer voldoening geeft”

Ex-topmodel Kate Moss (50) houdt er losse zeden op na. De Britse promoot eerlijk haar open relatie. “Zij en haar lief (kunstenaar en edelman Nikolai von Bismarck, red.) geven elkaar de vrijheid om seks te hebben met anderen”, aldus intimi. Hoe staan BV’s tegenover de vrije liefde. In ‘TV Familie’ zijn ze opvallend rechtuit. “Dankzij mijn open relatie combineer ik

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt nieuwe evacuatie van Khan Younis en Rafah

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »