Winkel Sport wil in slotseizoen nog de beste West-Vlaamse amateurclub zijn: “Die ambitie leeft wel”

Winkel Sport won zopas van OHL B dankzij twee goals van Jeremy Perbet, en wipt zowaar naar de vijfde plaats. Het laatste seizoen van rood-zwart op dit niveau kan Winkel Sport zowaar als de beste amateurclub van West-Vlaanderen afsluiten. “Een ambitie die wel leeft”, zegt sportief manager Patrick Rotsaert. “Maar we hebben nog drie verplaatsingen voor de boeg.”

Winkel Sport staat momenteel voor het laatste vierluik in eerste nationale. Na dit seizoen houdt Winkel Sport ermee op op dit niveau en gaat het verder met de B-ploeg die straks allicht nog de eindronde in derde provinciale mag betwisten. Met oud-trainer Luc Messelis die voor de eerste drie promoties zorgde, sponsor en voorzitter Geert Cool die uit drie decennia zijn favoriete elf distilleerde en Romain Germonprez, die 30 jaar lang secretaris was, blikten we al terug in onze retroreeks. Maar op dit moment doet het A-team van Winkel Sport het uitstekend. Het wipte zopas over Knokke en is op dit moment de hoogste gerangschikte West-Vlaamse amateurclub, in een reeks waar heel wat teams meerdere profs onder contract hebben. “We hebben nog drie verplaatsingen en nog één thuiswedstrijd voor de boeg en het hangt allemaal dicht op elkaar. Het wordt lastig, maar die ambitie leeft wel”, zegt Patrick Rotsaert.

Winkel Sport liet al heel wat spelers vertrekken en na het seizoen trekt het gros van de kern naar SK Roeselare dat ook nog op promotie naar de tweede afdeling VV (tweede amateurklasse, red.) aast. De meeste spelers hebben al een ploeg voor volgend seizoen, enkel Dimitri Mohammed die in de winterstop van Francs Borains naar WSP overstapt, is nog op zoek naar nieuw emplooi.

Na de zege leidde de scorende Perbet, die ondertussen al 12 keer de weg naar de netten vond, het feestje met de supporters (zie hieronder).

The post Winkel Sport wil in slotseizoen nog de beste West-Vlaamse amateurclub zijn: “Die ambitie leeft wel” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stefanie (28) neemt bekende winkel Lolotte over in Oostends stadscentrum

Begin september opende Stefanie Van Ryssel de conceptstore Lolotte in de Christinastraat. Ze nam de bestaande winkel over van de vorige zaakvoerster. Ondernemen zit haar in het bloed, want haar ouders baten al jaren de bekende feestzaal Ten Stuyver uit in Oostende. “We zouden het jammer vinden moest zo’n vaste waarde zijn verdwenen”, motiveert Stefanie haar beslissing om de zaak

Lees meer »

Jozef en Jacqueline zwaaien met goud

Op 2 augustus 1974 beloofden Jozef Dierckx (73) en Jacqueline De Ridder (72) elkaar eeuwige trouw. Het koppel werd dan ook ontvangen op het stadhuis voor de viering van hun gouden huwelijksverjaardag. Daar werden ze in de bloemetjes gezet. Dat hun liefde voor elkaar niet bekoeld is, was er dan ook aan te zien. Jozef
The post Jozef en

Lees meer »

VV Emelgem-Kachtem (3C) tevreden over transfers

VV Emelgem-Kachtem uit derde provinciale C zag enkele sterkhouders vertrekken of stoppen en ging op zoek naar nieuwe spelers om het seizoen aan te vangen. T1 Geoffrey Barre is tevreden met de nieuwe spelers en de uitstekende voorbereiding.
The post VV Emelgem-Kachtem (3C) tevreden over transfers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Helikopterpiloot van Royal Navy omgekomen bij ongeluk op Kanaal

Een lid van de Britse Royal Navy is in de nacht van woensdag op donderdag om het leven gekomen bij een helikoptercrash op het Kanaal. Dat maakt de marine donderdag bekend. De helikopter voerde een nachtelijke oefening uit met het vliegdekschip HMS Queen Elizabeth, toen het misging. De Merlin Mk4 moest volgens de Britse marine voor de kust van Dorset

Lees meer »

Zouden we niet beter weer jongens- en meisjesscholen inrichten?

Jongens hebben het op school moeilijker dan meisjes. Ze blijven vaker zitten, halen vaker geen diploma en stromen minder door naar het hoger onderwijs. Waarom is de kloof tussen jongens en meisjes zo groot? Ligt het aan het onderwijs? Aan de opvoeding? Of de hormonen? En zou het geen idee zijn om weer jongens- en meisjesscholen te hebben?

Lees meer »

“Soms loopt Ben Crabbé boos of stomverbaasd uit beeld”: voor 30 jaar ‘Blokken’ klapt jurylid Kris Soret uit de biecht

De kijker hoort hem als de jury van Ben Crabbé (61), maar ziet hem nooit in beeld. Behalve nu uitzonderlijk bij de 30ste verjaardag van ‘Blokken’. Kris Soret (69) is sinds dag één verantwoordelijk voor alle quizvragen en doet voor deze gelegenheid zijn boekje open over het succesformat. “Tv-recensenten gaven ons maar één seizoen”, onthult hij. Vandaag zitten ze aan

Lees meer »