“Dit is een droom”: Joshua (29) mag optreden tijdens recordeditie van De Gevleugelde Stad in Ieper

Nooit eerder trok zoveel volk naar De Gevleugelde Stad voor circus en straattheater van internationaal niveau. Ook talent uit eigen stad zette de boel in vuur en vlam. “Een droom die uitkomt”, zegt Ieperling Joshua Van Bost.

Dansende acrobaten op de façade van het belfort, reuzen die tot leven komen en kunststukjes met vuurwerk: artiesten uit vijftien landen gaven afgelopen weekend het beste van zichzelf op de 21ste editie van het gratis circus- en straattheaterfestival De Gevleugelde Stad in Ieper.

Tussen al dat internationaal geweld was ook talent van eigen bodem te zien. Voor het eerst werden Joshua Van Bost (29) en zijn Iepers theaterbureau Kostumation geselecteerd. Met de dansers van Sinerjey’s Dance Studio uit Ieper werkten ze een spectaculaire act uit met vuur en dans.

Wereldberoemd promotiefestival

“We doen doorheen het jaar verschillende projecten met Sinerjey’s Dance Studio, zo proberen we ons te onderscheiden van de concurrentie”, vertelt Joshua. “Wij hebben een heel mooi aanbod aan kinderanimatie, maar dit keer hadden we een act nodig die Gevleugelde Stad-waardig is. De act met de dansers was een prototype die kan geboekt worden in verschillende formaties.”

Dat ze zichzelf mochten promoten op een wereldberoemd promotiefestival in eigen stad zorgde voor extra druk. “Want we waren de enige act uit Ieper. De mensen spraken erover en verwachtten wel iets. Het was heel spannend, maar het is goed gekomen. We kregen mooie reacties en groot applaus.”

Massale opkomst

Het team liet niets aan het toeval over. “Vuur is nooit zonder risico, al hadden we voldoende voorzorgen genomen met brandblusapparaten en speciale brandblusdekens.” Tijdens het wandelgedeelte van de vuuract nam Joshua zijn gevolg op sleeptouw op een verhoogde driewieler. Daarop spuwde hij af en toe vuur uit boven de hoofden in de menigte. “De opkomst was massaal, het zorgde voor een speciaal gevoel.”

De Gevleugelde Stad stond hoog op de bucketlist van Joshua. “Na zeven jaar Kostumation is het eindelijk zover, een droom die uitkomt. De volgende droom? Grote festivals zoals Tomorrowland. Al blijven we ook wel tevreden met kleinere braderieën.”

Recordeditie

De organisatie van De Gevleugelde Stad spreekt over een recordeditie. “Onze 18.000 programmaboekjes waren in de loop van zaterdag al allemaal de deur uit”, zegt festivaldirecteur Jan Victoor.

“We rekenen op gemiddeld één boekje per gezin, dus we gaan uit van tienduizenden bezoekers die de afgelopen drie dagen de stad bezochten. Dit heb ik nooit eerder meegemaakt.”

Autovrij

Nog voor de weersvoorspellingen bekend waren, had de stad beslist om een aantal straten en pleinen autovrij te maken. Voor het eerst palmde het festival ook de heraangelegde Leet in. “Dat werd gewaardeerd door de bezoekers”, stelt Jan.

“Ook de zelfstandigen op het Vandenpeereboomplein waren tevreden. Een friturist vertelde me dat zijn omzet zeker even groot was als tijdens de rally. Het mooie weer was nu natuurlijk een factor, bovenop het succes van het festival dat elk jaar groeit.”

(TP)

The post “Dit is een droom”: Joshua (29) mag optreden tijdens recordeditie van De Gevleugelde Stad in Ieper is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE FLANDERS DARTS TROPHY. Dimitri Van den Bergh overleeft eerste ronde niet tegen beresterke Andrew Gilding, Mike De Decker stoot wél door

Antwerpen is in de ban van het darts. De wereldtop zakt af naar de Flanders Darts Trophy, het tiende European Tour-event van het jaar. Mike De Decker kon zich vandaag als enige landgenoot plaatsen voor de volgende ronde. Dimitri Van den Bergh moest zijn koffers pakken na een moeilijke partij tegen Andrew Gilding. Kijk het hele weekend live op VTM

Lees meer »

Woonzorgcentrum Maria Middelares heeft nieuwe personeelsparking

De medewerkers van het woonzorgcentrum Maria Middelares, centrum voor dagverzorging ‘De Korenaar’ en de kinderopvang ‘Felix’ in Villa Rosa gebruiken sinds maandag 2 september hun nieuwe personeelsparking. Die is bereikbaar via de Vier Seizoenenstraat.
The post Woonzorgcentrum Maria Middelares heeft nieuwe personeelsparking appeared first on KW.be.

Lees meer »

Personeel van Audi Brussels gaat opnieuw niet aan de slag

Ook de ochtendploeg is donderdag niet aan de slag gegaan bij Audi Brussels. Dat meldt de Franse christelijke vakbond CNE. De arbeiders zijn wel aanwezig op de site, en praten er met hun collega’s en vakbondsafgevaardigden. Volgens de christelijke vakbond heeft de directie nog niet gesproken met het personeel.

Lees meer »

Zeven films die je niet mag missen dit najaar volgens Lieven Van Gils

Hij is nog niet helemaal voorbij die mooie zomer, maar tot dusver was hij niet onvergetelijk. Ook niet op filmgebied. Geen Barbenheimer deze keer om de mensen in groten getale en al dan niet in gepaste roze outfit naar de bioscoop te lokken. Maar de herfst ziet er wél rooskleurig uit. Zeven films die ons opvielen tijdens de voorbije festivals,

Lees meer »

Zonder ook maar één keer de voornaam van haar man te noemen: dit was de getuigenis van Gisèle (72), oog in oog met 50 van haar verkrachters

Gisèle Pélicot (72) heeft in de rechtbank van Avignon gisteren voor het eerst zelf getuigd over de verschrikkelijke verkrachtingen die ze tien jaar lang heeft ondergaan, zonder het zelf te beseffen. Haar man drogeerde haar en leverde haar over aan 83 verschillende mannen. Vijftig van die mannen, en de echtgenoot, staan nu terecht. “Ik heb niks om me over te

Lees meer »

Mertens op US Open onderuit tegen voormalige dubbelpartner

Elise Mertens (WTA-35) heeft zich zondag in New York niet voor de kwartfinales van het US Open kunnen plaatsen. De 28-jarige Limburgse slaagde er niet in te stunten tegen de Wit-Russische Aryna Sabalenka (WTA-2), tweede reekshoofd en vorig jaar runner-up op het hardcourt van Flushing Meadows. In 1 uur en 37 minuten werd het 2-6 en 4-6.

Lees meer »

Bewoners Torrepoort ongerust over plannen Ons Onderdak

Ons Onderdak heeft plannen om de sociale woningen op het centrale plein in de Torrepoortlaan te vervangen door 12 ééngezinswoningen en 43 appartementen. Volgens Sam Vancayseele zorgt dat voor ongerustheid bij de bewoners. Volgens schepen Philip Bolle zou communicatie echter voorbarig geweest zijn.
The post Bewoners Torrepoort ongerust over plannen Ons Onderdak appeared first on KW.be.

Lees meer »

Frans agent riskeert jaar cel voor onmenselijke behandeling Kortrijkse ex-vriendin: “Het was geen urine, maar Ricard!”

Een Franse politieagent riskeert in beroep een jaar cel. Toen uitkwam dat zijn Kortrijkse partner hem al lange tijd bedroog, zouden de stoppen van de 52-jarige Pierre D. zijn doorgeslagen. Hij zou zijn vriendin urenlang hebben opgesloten in het toilet en zelfs op haar hebben geürineerd.
The post Frans agent riskeert jaar cel voor onmenselijke behandeling Kortrijkse ex-vriendin: “Het

Lees meer »

13e editie van Trax in Roeselare lokt zo’n 9500 bezoekers

De dertiende editie van Trax lokte zaterdag 9.450 bezoekers. Zij genoten van optredens van onder andere Vive La Fête, Berre en Blain, de band van Christophe die dit jaar The Voice won.
The post 13e editie van Trax in Roeselare lokt zo’n 9500 bezoekers appeared first on KW.be.

Lees meer »