Brandweer houdt nachtelijke speuractie naar witte kangoeroe: “Dier werd ondergebracht in Bellewaerde”

Een bijzondere interventie voor de brandweer van Ieper en Zonnebeke, zaterdagochtend in de vroege uurtjes. In een tuin in Zonnebeke werd een ontsnapte witte kangoeroe gespot maar het kostte flink wat moeite om het dier, dat snel weghuppelde, te vangen. “Uiteindelijk brachten we het over naar Bellewaerde voor opvang”, zegt sergeant Andy Lievens.

De oproep bij de brandweer kwam zaterdagochtend rond 4 uur binnen. In een tuin van een woning in de Nonnebossenstraat in Ieper werd een witte kangoeroe gespot. Het kleine dier zat in de tuin rond te huppelen. De brandweer van Ieper kwam ter plaatse maar het dier vangen bleek geen simpel werk.

De kangoeroe rende immers de tuin uit en trok de straat op. Ook brandweer Zonnebeke werd in versterking opgeroepen. Onder andere hun hondenredteam ging ter plaatse.

Naar Bellewaerde

“Intussen was de kangoeroe de straat opgerend en moest de brandweer het beest achtervolgen, weliswaar zonder het extra schrik aan te jagen”, zegt sergeant Andy Lievens van post Zonnebeke.

“In de Kruiskalsijdestraat liep het plots naar een ondergrondse garage en zat het vast voor de poort. Het kon gevangen worden met een net. Dan was er nog de vraag wat er met het dier moest gebeuren. In het net blijven is geen optie, in de hondenkar voor verloren en gevangen honden steken kon ook niet. Het dier dus naar het hondenasiel brengen waar wij altijd binnen kunnen was ook niet mogelijk. Je kan dat dier onmogelijk in een kooi tussen honden steken.”

“Dus werd er overlegd met de politie en werd een dierenarts opgevorderd. Die zette een spuitje om het dier te kalmeren waarna we het toch in de transportbox konden steken. Daarna werd de nachtwachter van Bellewaerde gecontacteerd. Die bevestigde dat het een witte kangoeroe ging, maar geen dier van hen. Het werd daar in quarantaine ondergebracht waar het op adem kon komen en eten en drinken kreeg.”

Wie het dier zou herkennen en de rechtmatige eigenaar is, kan contact opnemen met de politie.

(JH)

The post Brandweer houdt nachtelijke speuractie naar witte kangoeroe: “Dier werd ondergebracht in Bellewaerde” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Anderlecht moet eerste competitiematch tegen STVV achter gesloten deuren spelen

Anderlecht zal het tijdens de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, op 27 juli thuis tegen STVV, zonder de steun van de fans moeten doen. Paars-wit moet die match namelijk achter gesloten deuren afwerken als straf voor het stilgelegde bekerduel tegen Standard van vorig seizoen. Anderlecht zou bij het BAS beroep kunnen aantekenen, maar heeft beslist dat niet te doen.

Lees meer »

Twee comebacks, een ongeplande zwangerschap en clash tussen rivalen: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Voor het leven getekend en nog heel lang revalideren: stagiair Joe (37) die door chef Nick Bril werd overreden, mag ziekenhuis verlaten

De 37-jarige Brit Joe Claridge mag na bijna zes maanden het ziekenhuis binnenkort verlaten. De stagiair werd op maandag 8 januari overreden door sterrenchef Nick Bril (40) op de parking van The Jane, na een stevig feestje. Er wacht de hulpkok een lange revalidatie in Revalidatiecentrum Pellenberg, bij Leuven, waar hij beenprotheses zal krijgen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis.

Lees meer »

Luxemburg krijgt Belgische groothertogin: groothertog Henri maakt weg vrij voor nieuw tijdperk

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

Drugdealers op Werchter zullen meteen gedagvaard worden of voorgeleid

Bezoekers van het muziekfestival Rock Werchter die betrapt worden op het dealen van drugs, zullen meteen gedagvaard worden voor de correctionele rechtbank, of voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter. Druggebruikers krijgen dan weer een minnelijke schikking voorgesteld die ter plaatse kan betaald worden. Dat meldt het Leuvense parket vrijdag.

Lees meer »

Armoedevereniging Wieder verhuist na achttien jaar naar de Oostmeers in Brugge

Na 18 jaar van warmte, verbinding en gezamenlijke strijd tegen armoede, verlaat vzw Wieder noodgedwongen haar vertrouwde locatie aan Rozendal 3 in Brugge. “Het nieuwe onderkomen, gelegen aan Oostmeers 105, markeert niet alleen een fysieke verhuizing, maar ook het begin van een nieuw hoofdstuk in onze missie om structurele armoede aan te pakken”, zegt coördinator Pascale Cockhuyt.
The post

Lees meer »

Staande ovatie voor afscheidnemend schepen Hedwig Kerckhove in Wingene: “Dubbel gevoel, want de politieke ‘goesting’ is er nog”

Een van de headlines tijdens de jongste gemeenteraad was de kwartaalrapportering van het fusietraject tussen Wingene en Ruiselede, dat door technisch falen een presentatie werd in mineur. Maar het talrijk opgekomen publiek – voor de gelegenheid in CC De Wissel – zag een emotionele schepen Hedwig Kerckhove afscheid nemen. De charmante, ervaren politicus werd geëerd door meerderheid en oppositie en

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas overleden F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

Vrouw van wielrenner Jasper Stuyven aangeklaagd door Amerikaans miljardenbedrijf door gebruik van woord ‘peloton’: “Hallucinant”

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »