Dochter van steenrijke zakenman, heldhaftige moeder en veiligheidsagent die nog maar pas in dienst was: zij overleefden het bloedbad in Sydney niet

Haar baby van negen maanden zal het allicht overleven, maar voor moeder Ashlee Good (38) kon zaterdagnamiddag in het winkelcentrum in Sydney geen hulp meer baten. Ook een vrouw van 55, een veiligheidsagent, een dochter van een steenrijke zakenman en een architecte kwamen om.

 

Meer krantenkoppen in België

Gloednieuw concept ‘Midimanche’ strijkt neer op Domein Vossenberg: topbeleving van de middag tot middernacht

Ann Vantomme en haar zoon Greg Mahau zetten hun schouders onder een gloednieuw concept: Midimanche. Daarbij serveren ze hun gasten een zintuiglijke ervaring, van ‘s middags tot middernacht. De initiatiefnemers laten zich leiden door de vier elementen. Op de eerste Midimanche staat ‘lucht’ centraal en is er een luchtballonvaart te winnen.
The post Gloednieuw concept ‘Midimanche’ strijkt neer op

Lees meer »

Gruwel na gruwel komt naar boven in zaak van zwaar mishandeld Nederlands pleegmeisje (10): “Aan stroomdraden vastgebonden in kooi”

In Nederland is donderdag de eerste openbare zitting gestart in een gruwelproces tegen twee pleegouders. De pleegmoeder -en vader staan terecht voor zware mishandeling van hun 10-jarige pleegdochter in Vlaardingen. Het gaat om een horrorzaak. In de rechtbank komt donderdag het ene na het andere verschrikkelijke detail naar boven over wat Daisy W. (37) en John van den B. (37)

Lees meer »

Oppositie dringt opnieuw aan op betere signalisatie autoluw centrum: “Kassa rinkelt voort”

Oppositiepartij CD&V roept het Blankenbergse stadsbestuur nogmaals op om de signalisatie voor het autoluw centrum snel duidelijker te maken. “Met als blijvende eis duidelijke en universele roodgroen signalisatie in de vorm van signalisatietotems, zoals die ook in Mechelen en Brugge staan”, onderstreept Marc Vanderbrigghe die ook lid is van de verkeerscommissie.
The post Oppositie dringt opnieuw aan op betere

Lees meer »

Amerikaanse acteur en zanger James Darren overleden

De Amerikaanse acteur en zanger James Darren is maandag op 88-jarige leeftijd in zijn slaap overleden in een ziekenhuis in Los Angeles. Dat staat te lezen op zijn website. Volgens zijn zoon Jim Moret was hij opgenomen voor een aortaklepoperatie, maar bleek hij te zwak voor de ingreep.

Lees meer »

Brandweer Geluwe in diepe rouw na overlijden brandweermannen Tony Coussement (53) en Luc Six (75)

Het was donderdag een zwarte dag voor de brandweerpost Geluwe. Actief lid en adjudant Tony Coussement (53) overleed onverwacht bij hem thuis in Menen. Hij was beroepsbrandweerman bij Brandweer Zone Antwerpen. Even later overleed in het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper erebrandweerman Luc Six.
The post Brandweer Geluwe in diepe rouw na overlijden brandweermannen Tony Coussement (53) en Luc

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Uit onderzoek blijkt dat leerlingen op school vaak niet naar het grote toilet durven. Slecht voor de gezondheid, maar de reden kunnen we begrijpen…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Gisteren een lesrooster, vannacht geannuleerd”: frustratie bij ouders Sint-Ursula-Insitituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver over uitstel schoolstart 

De ouders van het Sint-Ursula-Instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver vragen duidelijkheid over de stroeve opstart van het schooljaar. De leerlingen van de 2e en 3e graad hebben deze week nauwelijks les kunnen volgen, omdat de lessenroosters nog niet klaar zijn. Het was de bedoeling dat de lessen vandaag zouden kunnen starten, "maar vannacht om 2 uur kregen we een e-mail dat er

Lees meer »

10 topwandelingen in Nationaal Park Hoge Kempen krijgen Europees keurmerk ‘Leading Quality Trail’

10 dagwandelingen in het Nationaal Park Hoge Kempen krijgen begin oktober het Europese kwaliteitslabel ‘Leading Quality Trail – best of Europe’. Het is de European Ramblers Association die de wandelingen beoordeelt. Die organisatie heeft eerder ook al de National Park Trail, een langeafstandswandeling van 110 kilometer in het Nationaal Park Hoge Kempen, het Europees keurmerk gegeven.

Lees meer »

16% van de ouders heeft wel degelijk lievelingskind: “Wees vooral eerlijk en probeer het niet te ontkennen”

Ouders zullen het niet gauw toegeven, maar uit onderzoek blijkt dat ze wel degelijk een lievelingskind hebben. Liefst 16% van de ouders zou een voorkeur voor een van de kinderen uitdragen. Dat opvallende cijfer werd bovengehaald in Enqûetebureau, de nieuwe VRT-quiz van Steven Van Herreweghe. “Als je dat beseft, kan je dat voor een stuk corrigeren en de omgang met

Lees meer »

Van “Professorenpartei” tot de geheime dienst die hen in de gaten houdt voor extremisme: waar staat de AfD voor?

Na een duidelijke overwinning tijdens de deelstaatverkiezingen afgelopen weekend heeft Alternative für Deutschland, afgekort AfD, zich sterker verankerd in het Duitse politieke veld. Binnen en buiten Duitsland kent de partij sterke aanhangers, maar ook tegenstanders. Controverse is de partij niet onbekend, maar wie zit achter de partij? En waar staat de partij voor?

Lees meer »