Muzikaal op weg met Vox Musica in Roeselare

Op zondag 21 april kan je in De Spil in Roeselare genieten van een gevarieerd en verrassend optreden van de drie koren van Vox Musica. In totaal staan 120 zangers en muzikanten op de planken van de Schouwburg.

Titel van het concert is ‘Bestemming Vox Musica’ en mobiliteit is dan ook een thema. Zowel in de inhoud van de liedjes als in de omkadering mogen de toeschouwers zich verwachten aan reizen en alle mogelijke vormen van (openbaar) vervoer. Duimen wel dat er niet te veel vertraging of file bij komt kijken.

Kinderkoor Mini Musica o.l.v. Emma Blomme zal de spits afbijten. De jongste zangers en zangeressen van de vereniging brengen onder meer werk van Samson & Marie en ze trekken zowaar naar de maan.

Dirigente Liesbeth Deneir staat voor jeugdkoor Vox Musica. Zij brengen onder meer bekende recente hits van Bart Peeters, Stromae en James Bay. Ook ‘What was I made for’, de oscarwinnende song van Billie Eilish uit de Barbie-film, staat op hun programma.

Popsongs uit een andere generatie dan weer bij het volwassenenkoor VOXplus, met dirigent Koen Neirynck vooraan. Zij maken zich onder meer op voor een volledige versie van de tijdloze klassieker ‘Paradise by the dashboard light’ van Meatloaf, en voor ‘Every little thing she does is magic’ van The Police.

De koren delen bovendien ook regelmatig het podium – in hoeverre dat praktisch lukt – en zingen bijvoorbeeld samen Eloïse van Barry Ryan. En spoiler: tijdens ‘Twee meisjes’ van Raymond staan er méér dan twee meisjes op het podium. (FV)

Bestemming Vox Musica: zondag 21 april om 17 uur in De Spil. De laatste tickets zijn te koop via De Spil: [email protected] of 051 265 700.

The post Muzikaal op weg met Vox Musica in Roeselare is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vermiste 85-jarige man uit Koksijde na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er zijn geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.
The post Vermiste

Lees meer »

Verdacht overlijden van voormalig Wit-Russische ambassadeur in Duitsland

De voormalige Wit-Russische ambassadeur in Duitsland, Denis Sidorenko, is op 48-jarige leeftijd overleden in zijn geboorteland. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Minsk maakte alleen bekend dat de man overleden is, zonder de doodsoorzaak mee te delen. Onafhankelijke Wit-Russische media die in het buitenland in ballingschap werken, meldden dat Sidorenko op 24 juni uit het raam van een hoog gebouw

Lees meer »

Oud gemeentehuis van Staden ruimt plaats voor flats

Het vroegere gemeentehuis, feestzaal De Gouden Hoorn en twee woningen in de Kapelleriestraat ruimen plaats voor appartementen in Staden. In de plaats komt een woonproject met 26 appartementen, twee handelsruimtes en een ondergrondse parking.
The post Oud gemeentehuis van Staden ruimt plaats voor flats appeared first on KW.be.

Lees meer »

Is het aandeel Tesla te duur?

17:07 De Amerikaanse autobouwer zag deze week 100 miljard dollar beurswaarde bijkomen na mooie verkoopcijfers. Maar is het aandeel met een verwachte koers-winstverhouding van 95 niet te duur?

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

Bij een aanval voor de Israëlische ambassade in de Servische hoofdstad Belgrado is zaterdag een politieagent gewond geraakt en de aanvaller doodgeschoten. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken Ivica Da?i? viel een aanvaller een beveiligingsagent bij de ambassade aan met een kruisboog. De agent raakte daarbij gewond. Andere agenten openden daarop het vuur op de aanvaller, die het niet overleefde.

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

Vliegtuigen van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho in beslag genomen

De Braziliaanse politie heeft bij invallen in zes deelstaten in het land voor miljoenen euro’s aan activa in beslag genomen bij de bende van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho (65), ook bekend als ‘de Braziliaanse Escobar’. Hij is een van de grootste drugshandelaars aller tijden en zit in België in de gevangenis. Ook in ons land was er een arrestatie.

Lees meer »