330 lijsten ingediend voor federale, regionale en Europese verkiezingen

Voor de federale, regionale en Europese verkiezingen van  9 juni zijn in totaal 330 lijsten ingediend, goed voor 6.550 kandidaten. Dat zegt de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken zaterdag.

 

Meer krantenkoppen in België

Elise en Bastien nieuwe gezichten van iconische frituur ’t Vichtenaarke: “Opa zou trots op ons zijn”

Elise Voet (24) en Bastien Loosveld (27) zijn de nieuwe gezichten van frituur ‘t Vichtenaarke in de Harelbekestraat. De kneepjes van het vak leerden ze van de schoonzussen Rosine Deconinck en Maryke Demeyere die de afgelopen 23 jaar de vaste waarden waren van deze frituur.
The post Elise en Bastien nieuwe gezichten van iconische frituur ’t Vichtenaarke: “Opa zou

Lees meer »

“Niet de bedoeling dat Evenepoel weer naar Tourgewicht gaat”: ploegleider Klaas Lodewyck over de laatste “cruciale” weken richting WK

“De twee weken die nu volgen worden cruciaal.” Ploegleider Klaas Lodewyck weet dat de weg naar een nieuwe wereldtitel er een is met uitdagingen voor Remco Evenepoel. “Zijn Tourgewicht zal hij wellicht niet meer halen.” Toch leeft de dubbele olympische kampioen in Engeland zonder druk toe naar zijn laatste grote doel van het jaar.

Lees meer »

Chantal Ghesquière (70) neemt afscheid van politiek: “Sta graag mijn plaats af aan mensen met verfrissende ideeën”

Chantal Ghesquière (70) start aan de laatste maanden van haar politieke loopbaan. Na twaalf jaar in de gemeenteraad van Mesen besliste ze om niet meer op te komen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Ik sta graag mijn plaats af aan mensen die jonger zijn en klaar staan met verfrissende ideeën”, vertelt ze.
The post Chantal Ghesquière (70) neemt afscheid van

Lees meer »

Met 6 in de auto, met te hoge snelheid en dronken: parket vraagt celstraf van 18 maanden tegen man die dodelijk ongeval veroorzaakte in Koningshooikt

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf van 18 maanden gevorderd tegen de man die 2 jaar geleden een zwaar ongeval veroorzaakte in Koningshooikt. Daarbovenop vraagt het OM een rijverbod van 5 jaar, een alcoholslot van 2 jaar en een boete van 1.000 euro. Bij het ongeval kwamen 2 inzittenden om het leven. De broer van de bestuurder, die ook

Lees meer »

Verdediging van ‘Eveline’ gaat in beroep tegen beslissing tot publiek proces: “In belang van elke partij om schade niet nog groter maken”

De man die zich uitgaf als ‘Eveline’ en andere vrouwen om naaktfoto’s en filmpjes van onder meer BV’s te bemachtigen, gaat in beroep tegen de beslissing van de Gentse correctionele rechtbank om de zaak niet achter gesloten deuren te behandelen. Dat bevestigen zijn advocaat Wahib El Hayouni en het parket Oost-Vlaanderen.

Lees meer »

In het spoor van vader Daniël

Voor het eerst is het bij Matthias Vanhessche echt menens. De zoon van politieke gigant (36 jaar lokale politiek) en oud-burgemeester Daniël Vanhessche staat op plaats tien bij de verruimingslijst van CD&V+. Is er een nieuwe politieke spelverdeler in de maak?
The post In het spoor van vader Daniël appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe noodzakelijk is luchtafweer voor de Antwerpse haven? “We zijn compleet onbeschermd en een vogel voor de kat”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »

Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk maakt lijst en enkele speerpunten bekend: “Handen uit de mouwen, samen Kortrijk bouwen”

Op maandag 2 september presenteerde Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk hun 41 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Kandidaat-burgemeester Ruth Vandenberghe heeft een sterk team achter zich, met ervaren politici en getalenteerde jongeren. Onder het motto ‘Handen uit de mouwen, samen Kortrijk bouwen’ lichtte Ruth de eerste programmapunten toe. TBSK wil dat alle Kortrijkzanen samen bouwen aan een Groene, Veilige,

Lees meer »

KIJK. 10.37! Mondo Duplantis kan het ook op de 100m: polsstokspringer klopt hordeloper Karsten Warholm

Mondo boven. In een fel gehypete tweestrijd op 100 meter met de Noor Karsten Warholm (28), wereldrecordhouder op de 400 meter horden, heeft de Zweedse polsstokspringer Duplantis (24) nogmaals zijn uitzonderlijke klasse getoond. De wereldrecordhouder in het polsstokspringen haalde het in een straffe tijd van 10.37. De aanleiding van het duel in Zürich, aan de vooravond van de Diamond League-meeting,

Lees meer »