T1 Nico Rogge strijdt met KZ Dentergem voor eindronde

Vierdeprovincialer KZ Dentergem is nog volop in strijd voor een eindrondeticket. Vorige week donderdag haalde het team van coach Nico Rogge opnieuw zwaar uit, namelijk 2-7 winst op het veld van Aalbeke sport B. Daardoor staat men nu op een gedeelde vierde plaats.

“We hebben op Aalbeke met schitterend voetbal uitgepakt, gekruid met dito doelpunten. Een bewijs dat het vertrouwen in de ploeg al heel het jaar goed zit, zowel op als naast het veld. Iedereen beleeft ook veel plezier en dit vertaalt zich momenteel ook in de uitslagen. Alleen jammer dat we in enkele matchen in deze campagne steekjes hebben laten vallen die finaal wel kostbaar kunnen zijn. Zo hebben we nu nog geen zekerheid over deelname aan de eindronde. Het gaat nog tussen Bissegem en wij en om eerlijk te zijn hebben wij een iets moeilijker programma nog, wat niet wil zeggen dat we al de strijdbijl gooien. Nu we in vorm zijn willen we nog zoveel mogelijk punten halen maar dan nog moeten we rekenen op een echte misstap/verlies van Bissegem.”

Veel blessureleed

Zou Nico ontgoocheld zijn mocht zijn team geen eindronde halen? “In normale omstandigheden en met een volledige kern zou ik onmiddellijk ‘ja’ gezegd hebben, nu is de situatie wel volledig anders want voorlopig heb ik slechtgs 12 A-kernspelers ter beschikking door blessures. Robbe Colpaert en Wout Vandaele heb ik bijvoorbeeld in deze campagne nog niet op het veld gezien en dan zijn er nog de vijf langdurig geblesseerden. Dit weekend ga ik nog steeds niemand kunnen recupereren in de thuiswedstrijd tegen Ruiselede.”

“Door blessures heb ik voorlopig slechts 12 A-kernspelers beschikbaar”

Waar ligt dan hun sterkte want ze staan toch niet voor niks zesde? “Het is een heel stug blok dat met veel verticaal voetbal uitpakt, dus met lange ballen richting hun grote mannen voorin.”

“Daarop gaan we net als in de heenmatch een antwoord op moeten vinden. Verder zullen we ook Maxime Vervisch proberen lam te leggen want hij zal zich ongetwijfeld willen tonen tegen zijn toekomstige ploeg. Ik verwacht dus een aangename pot voetbal”, aldus de 50-jarige bediende uit Waregem. (SBR)

Zondag 14 april om 15 uur: KZ Dentergem – GL Ruiselede

The post T1 Nico Rogge strijdt met KZ Dentergem voor eindronde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KLJ Ledegem organiseert startdag en viert 95ste verjaardag

Voor KLJ Ledegem zijn het drukke weken. Op vrijdag 13 september organiseert de vereniging ‘s avonds haar startdag. Nieuwe geïnteresseerde leden zijn vanaf 19 uur welkom aan de Sint-Eloois-Winkelstraat om tijdens een leuke activiteit kennis te maken met de werking van de vereniging. Nog geen week later viert KLJ Ledegem haar 95ste verjaardag.
The post KLJ Ledegem organiseert startdag

Lees meer »

Bar Paravang sluit zwemseizoen af met Club Tropical

Naast de hondenplons in het openluchtzwembad op zondag 8 september zorgt ook Bar Paravang voor extra beleving met Club Tropical. “Vanaf 16 uur starten we met warme latin vibes in de vorm van live muziek en zelfgemaakt margarita’s.” Bar Paravang blijft na het zwem- en zomerseizoen open als eetcafé. Een unicum.
The post Bar Paravang sluit zwemseizoen af met

Lees meer »

Nieuwe eenjarige staatsbon levert rendement van 1,93 procent netto op

De nieuwe staatsbon met een looptijd van één jaar zal een rente van bruto 2,75 procent opleveren, oftewel 1,93 procent netto. Dat maakt het Agentschap van de Schuld dinsdag bekend. De staatsbon op tien jaar levert een rente van bruto 2,80 procent op, of netto 1,96 procent. Het rendement ligt daarmee zoals verwacht een pak lager dan de populaire staatsbon

Lees meer »

Frans agent riskeert jaar cel voor onmenselijke behandeling Kortrijkse ex-vriendin: “Het was geen urine, maar Ricard!”

Een Franse politieagent riskeert in beroep een jaar cel. Toen uitkwam dat zijn Kortrijkse partner hem al lange tijd bedroog, zouden de stoppen van de 52-jarige Pierre D. zijn doorgeslagen. Hij zou zijn vriendin urenlang hebben opgesloten in het toilet en zelfs op haar hebben geürineerd.
The post Frans agent riskeert jaar cel voor onmenselijke behandeling Kortrijkse ex-vriendin: “Het

Lees meer »

Team Ypes-Delrue klopt Nederlanders en Fransen op vijfde EK Powertoolracing

Met een uitverkocht kippenfestijn en 19 deelnemers voor het EK Powertoolracing kan de Landelijke Gilde van Bikschote tevreden terugblikken op een geslaagd feestweekend. Opvallend is de steeds grotere internationale belangstelling voor het ludieke kampioenschap, al moesten de Nederlandse en Franse teams wel nog de duimen voor het lokale Team Ypes-Delrue.
The post Team Ypes-Delrue klopt Nederlanders en Fransen op

Lees meer »

Politie treft zwaargewonde aan in bestelwagen na ongeval op bouwwerf

In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek is dinsdagochtend een man zwaargewond geraakt bij een arbeidsongeval op een werf. Collega’s van de man reden eerst met hem rond tot ze in Brussel een politiepatrouille aanspraken, waarna de hulpdiensten het slachtoffer overbrachten naar het ziekenhuis. Dat meldt Sudpresse en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel West.

Lees meer »

“Ik verwijt hem wel iets, ja”: handbiker Van de Steene ziet medaille in rook opgaan na aanrijding en stevige crash

Handbiker Jonas Van de Steene heeft op de Paralympische Spelen in Parijs in de wegrit van de MH4-klasse moeten opgeven. De Oost-Vlaming crashte in de derde ronde stevig in de nadarhekken, nadat hij langs achter werd aangetikt door de Zwitser Fabian Recher. De handbike van Van de Steene raakte zwaar beschadigd. “Dit zal me 20.000 à 25.000 euro kosten.”

Lees meer »

LIVE. Minister Dalle (CD&V) ziet in audit van VRT “geen oplossing” nadat Open Vld en Groen daarom vragen

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, geeft vanmiddag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg over de herschikkingen aan de top van de openbare omroep en zijn eigen functioneren. Dat gebeurt tijdens een speciale commissie, waar ook ontslagnemend mediaminister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen uitgenodigd zijn. Brepoels is niet opgedaagd “om persoonlijke redenen”.

Lees meer »