“Met pijn in het hart”: Karl Vannieuwkerke en partner verkopen historische herenwoning in hartje Ieper

Wie op zoek is naar een bijzonder renovatieproject, moet in Ieper zijn. Immokantoor Home Hunters heeft sinds kort een prachtige herenwoning aan het Colaertplein in de aanbieding. De verkopers? VRT-gezicht en KW-columnist Karl Vannieuwkerke en zijn partner Caroline. “Bedoeling was hierheen te verhuizen. Maar vorige zomer vroegen we ons af: waarom eigenlijk?”

In een professioneel gemaakte video op de Facebookpagina van immokantoor Home Hunters uit Ieper leidt Karl Vannieuwkerke je rond in een “majestueuze herenwoning” aan het Colaertplein. Volgens de omschrijving een echt meesterwerk van architect Jules Coomans uit 1903. “Bij het betreden van de woning via de royale inkomhal word je onmiddellijk overweldigd door de grandeur ervan: een imposante trappenhal en een prachtige mozaïekvloer vangen je blik”, klinkt het.

(lees verder onder de video)

Het huis telt 12 kamers, een dubbele garage en een tuin. “Ideaal voor een gezinswoning of een vrij beroep”, prijst Karl Vannieuwkerke de woning aan in de video. Het is niet toevallig dat de presentator van Vive le Vélo opduikt in de video. Het huis is namelijk van hem en zijn partner Caroline Vereenooghe.

“We hebben het huis samen gekocht en dachten naar Ieper te verhuizen voor het gemak van het stadsleven”, vertelt Karl ons. “Kinderen dichtbij school, winkels te voet enzovoort. Maar we vroegen ons vorige zomer af waarom we eigenlijk zouden verhuizen.”

Karl bij zijn lammetjes in Diksmuide. Archiefbeeld. © Christophe De Muynck

“We wonen nu op een boerderij omringd door dieren en als het mooi weer is wanen we ons in de Provence. Bovendien hebben we allebei een heel drukke agenda en weinig tijd om een verbouwing op te volgen. We hebben dus beslist om opnieuw te verkopen. Met pijn in het hart, want het is een prachtig pand”, aldus Karl.

De vraagprijs voor de woning bedraagt 799.000 euro. Meer info op de website van Home Hunters.

The post “Met pijn in het hart”: Karl Vannieuwkerke en partner verkopen historische herenwoning in hartje Ieper is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“De Tour is alleen maar voor witte renners, zei hij. En zie nu”: deze Belg is de beste vriend van Biniam Girmay, de eerste zwarte Tourritwinnaar ooit

“Zo emotioneel als gisteravond aan de telefoon heb ik hem nog niet vaak geweten”, zegt Lieven Corthouts (49). Onze landgenoot heeft het over Biniam Girmay (24), zijn beste vriend én de man die gisteren als eerste zwarte renner ooit een rit in de Tour de France won. Hun bijzondere vriendschap ontstond toevallig op weg naar een koffiebar: “‘Lieven, ik vertrouw

Lees meer »

LIVE GIRO DONNE. Rijdt Lotte Kopecky meteen naar de ‘maglia rosa’ in de openingstijdrit? “Het wordt een soort van zwaar trainingsblok”

Zondag begint het vrouwenpeloton aan de 35e editie van de Giro Donne – de Ronde van Italië voor vrouwen. In en rond Brescia begint wereldkampioene Lotte Kopecky aan haar strijd om de eindzege met een tijdrit van 15,7 kilometer. Dwingt de Belgisch kampioene tijdrijden meteen een goede start af onder het motto ‘goed begonnen is half gewonnen’?

Lees meer »

Biden keldert in de peilingen volgens gelekt memo Democraten

Joe Bidens kansen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november zijn gekelderd, aldus Bloomberg, dat zich baseert op de nieuwssite ‘Puck’. Biden loopt ook voor het eerst achter op vicepresident Kamala Harris. Ook de Democraten Pete Buttigieg, minister van Transport, Gretchen Whitmer, gouverneur van Michigan, en Gavin Newsom, gouverneur van Californië, scoren beter dan Biden.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuw wapenbestand? VS en Israël zien mogelijke doorbraak na voorstel Hamas – Ziekenhuis in Zuid-Gaza “op breekpunt”

De Amerikaanse regering is optimistisch dat een nieuw voorstel van de extremistische Palestijnse organisatie Hamas kan leiden tot een staakt-het-vuren in de Gazastrook. Er is een “doorbraak” bereikt op een punt waarover tot nu toe geen overeenstemming werd gevonden, zegt een vertegenwoordiger van de Amerikaanse regering. Lees hier de ontwikkelingen van vrijdag 5 juli terug.

Lees meer »