Actieplan tegen stijgende fraude met derde-betalersregeling door zorgverleners

Omdat het aantal dossiers van fraude door medische zorgverleners steeds toeneemt, heeft de Anti-fraudecommissie een actieplan opgesteld. De prioriteiten zijn enerzijds meer transparantie over wat de patiënt wordt aangerekend en anderzijds een betere mogelijkheid om het RIZIV-nummer van veelplegers makkelijker af te pakken. Bij de tandarts wordt gedacht aan een patiëntendossier dat gekoppeld wordt aan de e-ID.

 

Meer krantenkoppen in België

Busvervoer in de Westhoek maakt veelbelevonde start bij de start van het schooljaar: “maar de echte test moet nog komen”

In de Westhoek heeft het busvervoer een veelbelovende start gemaakt op 1e dag van het nieuwe schooljaar. Vorig jaar waren er tijdens de ochtendspits bijna het hele jaar door problemen met de lijnbussen, waardoor leerlingen te laat kwamen op school. Vandaag waren er amper problemen, al was het aantal leerlingen dat naar Ieper reed ook beter gespreid, omdat sommige later

Lees meer »

Ex-huisgenoten staan terecht voor brandstichting bromfiets in Roeselare, verraden door snapchatberichten

“Samen uit, samen thuis toch?” Een 22-jarige jongeman uit Roeselare was er niet over te spreken dat zijn 23-jarige ex-huisgenoot hem alleen wil laten opdraaien voor de brandstichting van een bromfiets in Roeselare. Beiden waren samen op pad en snapchatberichten lijken voldoende te zeggen. Er hangt beiden drie jaar cel boven het hoofd.
The post Ex-huisgenoten staan terecht voor

Lees meer »

Politie treft zwaargewonde aan in bestelwagen na ongeval op bouwwerf

In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek is dinsdagochtend een man zwaargewond geraakt bij een arbeidsongeval op een werf. Collega’s van de man reden eerst met hem rond tot ze in Brussel een politiepatrouille aanspraken, waarna de hulpdiensten het slachtoffer overbrachten naar het ziekenhuis. Dat meldt Sudpresse en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel West.

Lees meer »

Nederlands leger neemt dienstplicht weer onder de loep: “Niet meteen verplichtend, maar toch dwingender aanmoedigend”

De Nederlandse regering investeert miljarden in nieuwe tanks, vliegtuigen, fregatten en moderne wapensystemen voor het leger. Maar die moeten ook bediend worden, zo staat in een Defensienota die donderdag werd besproken. “Met beroepsmilitairen en reservisten alleen komen we er niet meer”, klinkt het. En dus wordt de dienstplicht weer onder de loep genomen.

Lees meer »

Jager die ara doodschoot na bijna zes jaar procederen veroordeeld: “Eindelijk gerechtigheid voor Rambo”

De jager uit Deurne die in december 2018 een tamme, getrainde freeflying papegaai uit de lucht schoot in Malle, is vrijdag door het hof van beroep in Gent veroordeeld voor inbreuken op de dierenwelzijnswet. Zijn wapen werd verbeurdverklaard, hij moet een geldboete betalen en de rechtsplegingskosten. De jager is nu zwaarder veroordeeld dan in eerste aanleg. “Mijn cliënt is enorm

Lees meer »

10 topwandelingen in Nationaal Park Hoge Kempen krijgen Europees keurmerk ‘Leading Quality Trail’

10 dagwandelingen in het Nationaal Park Hoge Kempen krijgen begin oktober het Europese kwaliteitslabel ‘Leading Quality Trail – best of Europe’. Het is de European Ramblers Association die de wandelingen beoordeelt. Die organisatie heeft eerder ook al de National Park Trail, een langeafstandswandeling van 110 kilometer in het Nationaal Park Hoge Kempen, het Europees keurmerk gegeven.

Lees meer »

“Ze zijn al jarenlang goed bevriend”: verzorgt deze groep straks het voorprogramma van Oasis?

De reünietour van Oasis is nog steeds hét gespreksonderwerp. Na een chaotische ticketverkoop waren alle concerten voor ‘Oasis Live 25’ in een mum van tijd uitverkocht. Inmiddels is er ook meer nieuws over wie het voorprogramma van de Britse band mag verzorgen. Volgens geruchten kozen Noel en Liam Gallagher voor hun shows in Heaton Park voor de Britse rockband Blossoms

Lees meer »

Opnieuw méér dan honderd woordenaars tijdens nieuwe editie ‘ZuiderZinnen’ : “Mét Leen Dendievel én Wim Willaert…”

Tradities zijn er om in ere gehouden te worden en dat is ook in Antwerpen niet anders. Al voor de vijftiende keer, pakken ze op zondag 22 september in de Koekenstad uit met ZuiderZinnen. Het festival van het woord, zoals de organisatie het zelf graag noemt, valt niet toevallig samen met de autovrije zondag en vindt steevast plaats op verschillende

Lees meer »

Gloednieuwe Franse kerncentrale van Flamanville dag na opstart stilgelegd

Welgeteld één dag nadat de Franse kerncentrale van Flamanville is opgestart, meldt elektriciteitsproducent EDF dat de installatie “automatisch is uitgeschakeld”. Er worden nu technische controles en analyses uitgevoerd, alvorens de kerncentrale opnieuw wordt opgestart. “Het gaat om een complex proces dat tot onderbrekingen kan leiden en dat talloze tests vereist”, luidt het bij EDF.

Lees meer »

Stropers viseren Visvijvers van Desselgem: “Ze gaan steeds driester te werken en zijn goed georganiseerd”

De Visvijvers van Desselgem worden al geruime tijd geplaagd door stroperij. Normaal gooien sportvissers hun vangst meteen terug in het water, maar leden van hengelclub De Eendrachtige Lijnvissers betrapten al meermaals stropers die de karpers meenamen om te verkopen. “Ze worden steeds driester en zijn goed georganiseerd”, zegt voorzitter Koen Peirs.
The post Stropers viseren Visvijvers van Desselgem: “Ze

Lees meer »