Nergens zonder weg in Schaarbeek

22:00 Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert. 

Meer krantenkoppen in België

Wordt Watteeuw in Gent opzijgeschoven? Burgemeester De Clercq lijkt vooral te willen onderhandelen met El-Bazioui

Burgemeester Mathias De Clercq (Voor Gent) nodigt morgen alle niet-radicale partijen uit voor verkennende gesprekken om een nieuwe coalitie te vormen. Hij benadrukt dat hij bij Groen contact heeft met Hafsa El-Bazioui. De naam van co-lijsttrekker Filip Watteeuw valt voorlopig niet. Is de rol van Watteeuw als kopman uitgespeeld? Of wil De Clercq op een elegante manier zijn voormalige rivaal

Lees meer »

“Als volksburgemeester wil ik tussen de mensen staan”

ZUIENKERKE Niet Noël Delaere maar wel Annelies Dewulf werd zondag het grootste stemmenkanon in de poldergemeente. Met amper zeven stemmen verschil sprong ze over de lijsttrekker, wat haar straks de burgemeesterssjerp oplevert.
The post “Als volksburgemeester wil ik tussen de mensen staan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wat als twee mensen een kindje maken voor iemand anders?

Ergens in november wordt in Limburg een jongetje geboren. Maar hij zal niet opgroeien bij de mensen die hem gemaakt hebben, wel bij een vriendin van het koppel. Omdat zij geen kinderen kan krijgen, hebben ze met drie deze vorm van draagmoederschap uitgewerkt. Maar ís het draagmoederschap als er geen enkele genetische band is tussen de wensmoeder en het kindje?

Lees meer »

Kreeg ook Vlaamse bloemiste Catherine (58) kanker van pesticiden op haar bloemen? “Wie weet waarmee ze allemaal bespoten zijn”

“Eigenlijk zou ik per direct moeten stoppen met mijn werk”, zegt Catherine (58) terwijl ze de blaadjes van een ruiker bloemen ritst. Haar arm draagt de sporen van 33 bestralingssessies. Na het verhaal van de Franse Emily (11), van wie de dood direct gelinkt werd aan bestrijdingsmiddelen op bloemen, wil ook deze Vlaamse bloemiste voor het eerst haar verhaal doen.

Lees meer »

Exact tien jaar geleden dat uitslaande brand Sint-Janskerk verteerde: “Groene oase als publieke ruimte, zal rust creëren”

Vandaag, 16 oktober 2024, is het exact tien jaar geleden dat de Sint-Jan De Doperkerk door een gulzige brand werd verwoest. Inclusief de glasramen en inboedel. Een ontploffing in de stookruimte, was de schuldige. Het staat genoteerd als een zwartgeblakerde dag in de annalen van Anzegem. Het noodlot trof de ganse gemeenschap recht in het hart. De inferno laat nog

Lees meer »

“Het is niet zomaar schooltje spelen, voor de klas staan doe je met hart en ziel”: ‘Juf Liesbeth’ (43) is derde jaar als directeur Het Spoor gestart

Achter het oranje hekken in de Stationstraat schuilt basisschool Het Spoor. ‘Juf’ Liesbeth Van Daele is er haar derde schooljaar als directeur gestart. De afgelopen jaren brachten heel wat uitdagingen met zich mee, maar ook een boel mooie momenten. “De nieuwbouw klaarzetten was een emotioneel moment.”
The post “Het is niet zomaar schooltje spelen, voor de klas staan doe

Lees meer »

Onderzoek naar verkiezingsfraude in Ninove: 100 volmachten in beslag genomen 

Bij het onderzoek naar verkiezingsfraude in Ninove heeft het parket gisteren 100 volmachtformulieren in beslag genomen, om na te gaan of er een probleem is met de gebruikte volmachten. Forza Ninove, de partij van toekomstig burgemeester Guy D’haeseleer, zou de voorbije weken volmachten hebben geronseld. Dat is sinds deze verkiezingen strafbaar. D’haeseleer ontkent. Ook in andere provincies waren er incidenten

Lees meer »

Parket onderzoekt mogelijk ronselen van volmachten in Brakel, partijen weten van niets: “Niemand heeft iets te winnen bij een klacht”

Ook in Brakel is het parket een opsporingsonderzoek gestart na een aangifte van een particulier in verband met het mogelijk ronselen van volmachten bij de gemeenteraadsverkiezingen van vorige zondag. “Onderzoek moet uitmaken of het valt onder de verboden praktijk van het ronselen van volmachten”, klinkt het bij het parket.

Lees meer »