Coach Volley Heuvelland ziet mooie evolutie bij zijn ploeg

Volley Heuvelland kende een succesvol jaar met de titel bij de dames in Promo 3. Ook bij de heren hebben ze een Promo 3-ploeg in competitie. Ook bij de ploeg van coach Wim Vercruysse was dit jaar een positieve evolutie te merken.

Wim Vercruysse (56) was vroeger volleyballer. “Vooral op recreatief niveau bij Esvo in Esen. Zonder een zware knieblessure was ik nu misschien nog altijd actief”, vertelt Wim, die nu al een poosje trainer is. Na de jeugd bij Vlamvo in Vlamertinge stapte hij over naar Volley Heuvelland. “Ik was vier jaar actief bij de damesploeg en begeleidde hen van Promo 4 naar Promo 3. Bij die ploeg speelt dochter Stien”, vertelt Wim. “Na vier jaar was het tijd voor iets nieuws.”

“Als we goed spelen en als ik vooruitgang zie, dan ben ik een tevreden coach”

“De club stelde voor om de herenploeg over te nemen. Die ploeg had er net twee moeilijke seizoenen op zitten. Dit jaar kwam de jeugd eraan en wilden we een stap vooruit zetten. Ik zag dit als een mooi project, met een mix van ervaren spelers en jonkies. Nu spelen er nog steeds drie 15-jarigen in de ploeg.”

Klik

Wim zag een positieve evolutie in zijn ploeg. “In het begin was er al duidelijk een klik. De jongeren groeien letterlijk en figuurlijk. We spelen veel sneller en de verdediging staat meer op punt. Ik ben iemand die graag traint op techniek en ik merk een mooie vooruitgang. Bovendien is de sfeer top. De resultaten zijn nog steeds wisselvallig, maar we pakten toch zes overwinningen. Met Roepovo Poperinge C en Evoco Komen houden we wellicht twee ploegen achter ons. Poperinge kan nog haasje-over doen, maar heeft nog een loodzwaar programma. Wij eindigen zaterdag ons seizoen tegen Packo Zedelgem C. Thuis wonnen we met 3-1, op verplaatsing zal het wellicht andere koek zijn. We zullen ons echter dubbel plooien. Als we goed spelen en als ik vooruitgang zie, dan ben ik al een tevreden coach”, aldus de onderwijzer uit Woesten, die nog meegeeft dat er in de zomer een nieuw tornooi komt. “Op 24 augustus organiseren we voor het eerst een picontornooi.” (API)

Zaterdag 13 april om 19.30 uur: Packo Zedelgem C Volley Heuvelland.

The post Coach Volley Heuvelland ziet mooie evolutie bij zijn ploeg is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vaartstraat krijgt nieuw wegdek

Op maandag 9 september wordt gestart met de heraanleg van het wegdek van de Vaartstraat in Bredene, tussen de Prinses Elisabethlaan en de Henri Zwaenepoelstraat.
The post Vaartstraat krijgt nieuw wegdek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opnieuw duizenden Israëli’s op straat om deal te eisen, Hamas “stuurt gijzelaars in grafkisten terug als militaire druk aanhoudt”

In Israël vonden opnieuw betogingen plaats tegen het beleid van premier Benjamin Netanyahu. Die protesten kwamen op gang na de vondst van de lichamen van 6 Israëlische gijzelaars in de Gazastrook afgelopen weekend. De betogers beschuldigen Netanyahu ervan een deal met Hamas tegen te houden. De Palestijnse extremistische groepering heeft intussen laten weten "de gijzelaars in grafkisten terug te zullen

Lees meer »

Stropers viseren Visvijvers van Desselgem: “Ze gaan steeds driester te werken en zijn goed georganiseerd”

De Visvijvers van Desselgem worden al geruime tijd geplaagd door stroperij. Normaal gooien sportvissers hun vangst meteen terug in het water, maar leden van hengelclub De Eendrachtige Lijnvissers betrapten al meermaals stropers die de karpers meenamen om te verkopen. “Ze worden steeds driester en zijn goed georganiseerd”, zegt voorzitter Koen Peirs.
The post Stropers viseren Visvijvers van Desselgem: “Ze

Lees meer »

“Een kijkcijferkanon, als VTM het nog eens zou uitzenden”: Steven De Lelie viert 30 jaar ‘Lili en Marleen’

Dag op dag 30 jaar geleden werd de allereerste aflevering van ‘Lili en Marleen’ uitgezonden. Showbits-reporter Jarne heeft daarom acteur Steven De Lelie (47), Rikki in de reeks, uitgenodigd voor een nostalgisch gesprek. “Als ze dat opnieuw zouden uitzenden, wordt dat een kijkersbom voor VTM”, vertelt hij fier. Of hij nog graag een vervolg zou willen maken, na dat de

Lees meer »

“Zelfs verpleegsters onuitsprekelijk verminkt.” Dit is de gruwel die de Russen begingen bij hun vorige verovering van Pokrovsk

Het zal wellicht niet lang meer duren vooraleer de Russen binnentrekken in Pokrovsk, de grootste Oekraïense stad die ze dan veroveren sinds de val van Bachmoet. De vorige keer dat ze dat deden — in de Tweede Wereldoorlog — begingen de Russen daar een vreselijke slachtpartij. En niet alleen tegen Duitse soldaten. De eenheid die dat deed, bestaat nog steeds.

Lees meer »

Hooggerechtshof Brazilië bekrachtigt blokkade X

Het hooggerechtshof in Brazilië heeft het tijdelijke verbod op berichtendienst X in het Zuid-Amerikaanse land bekrachtigd. Dat meldt de website van het hof op maandag. Een meerderheid van een panel van vijf rechters dat zich over de kwestie boog, schaarde zich achter Alexandre de Moraes, de rechter die het socialmediaplatform blokkeerde.

Lees meer »