Lotte Kopecky snijdt haar laatste doelen aan in een succesvolle klassieke lente: “Daarna mag de druk even van de ketel”

De Amstel Gold Race nog, zondag. En daarna de ‘primeur’ in Luik-Bastenaken-Luik. Daar en dan zal Lotte Kopecky (28) een streep trekken onder haar succesvolle voorjaar. Vanuit het Van der Valk Hotel in Maastricht blikt ze er nog één keer op terug. Stilaan moe, maar wel voldaan. “Wat ik nodig had, vroeg Elena Cecchini me twee dagen voor Parijs-Roubaix. ‘Some good jokes’. Plat van het lachen, lagen we. Het maakte me helemaal terug ontspannen.” 

Meer krantenkoppen in België

Le Pen bijt van zich af in proces rond verduistering van Europees geld: “Niet het gevoel dat ik maar de minste overtreding heb begaan”

De Franse extreemrechtse politica Marine Le Pen heeft zich maandag fel verdedigd voor de correctionele rechtbank van Parijs waar ze samen met een twintigtal andere personen terechtstaat voor verduistering van Europese fondsen. “Ik heb niet het gevoel dat ik ook maar de minste overtreding of onwettigheid heb begaan”, stelde Le Pen die twee uur lang vooral om de hete brij

Lees meer »

Bart De Wever is scherp én genereus op verkiezingsochtend, nu wordt het stil: “PVDA is de grootste leugenfabriek die je je kan inbeelden”

Bart De Wever heeft zich ingehouden bij het begin van de verkiezingszondag. De burgemeester had scherpe woorden voor PVDA, de partij van zijn grote tegenstander Jos D’Haese. Voor de pers was De Wever liever. Zij werden getrakteerd op koffie, koekjes én spaghetti. Zelfs een kapot muurtje op zijn oprit werd zomaar vergeven. Nu trekt De Wever zich terug in zijn

Lees meer »

7 miljoen euro per jaar, met maar één doel: Engeland gaat all-in met ‘sociaal incapabele Thomas’ Tuchel

Sting was een Englishman in New York. Thomas Tuchel wordt per 1 januari de Duitse bondscoach van Engeland. Een vloek voor de ene, een zegen voor de andere – voor Harry Kane, met name. Je kunt over Thomas Tuchel veel lelijke dingen zeggen. ‘Foert’, dacht de Engelse voetbalbond. Zij gaan all-in met ‘sociaal incapabele Thomas’: wereldkampioen worden.

Lees meer »

Grotendeels voorwaardelijke celstraffen voor jongeren na klappen op sportsite in Harelbeke

Meer dan drie jaar nadat de zaalverantwoordelijke van sporthal De Dageraad in Harelbeke Kris Ghekiere (56) samen met Mathieu Desmet (42) van het aanpalende Paintball Valley klappen moest incasseren, zijn de drie jongeren die er voor verantwoordelijk waren door de rechter veroordeeld. Ze bleken in de maanden nadien ook nog bij andere vechtpartijen in Harelbeke betrokken.
The post Grotendeels

Lees meer »

Link tussen pesticiden op bloemen en overleden kind aangetoond in Frankrijk: wat zijn de risico’s?

De gezondheidsrisico’s van pesticiden op bloemen zijn veel kleiner dan 10 jaar geleden, al moeten bloemisten zich nog altijd goed beschermen. Dat zeggen experts nadat in Frankrijk een kind is gestorven aan de gevolgen van leukemie, die veroorzaakt werd door pesticiden. Er wordt vandaag veel strenger gecontroleerd op het gebruik van de bestrijdingsmiddelen, en tegelijk gebruiken bloemisten ze nog zelden.

Lees meer »

Jonathan Holslag stopt na zes jaar als professor om burgemeester te worden: “We gaan een kordaat beleid voeren”

Een professor internationale politiek die de tv-studio’s platloopt om te waarschuwen voor Chinese inmenging en spionage: zo kent Vlaanderen Jonathan Holslag. Maar kijk, zijn zijsprong in de lokale politiek levert hem plots de burgemeesterssjerp op. “Veel inwoners zijn bezorgd over de snelle toestroom aan mensen van niet-Europese origine”, zegt hij in zijn eerste grote interview. “Dat is een signaal dat

Lees meer »