Het begon met een simpele cake, nu bakt hij spectaculaire taarten: Younes (13) toont zijn baktalent in Junior Bake Off

“Als ik me verveel, dan ga ik bakken”, zegt Younes. De 13-jarige Lauwenaar schittert binnenkort in Junior Bake Off. In het programma op Play4 toont hij zijn passie voor patisserie. “Het begon met een receptje van mijn oom.”

Ten huize Bouhriga is het de 13-jarige Younes die de plak zwaait in de keuken. Eclairs, cupcakes of een metershoge taart? Geen probleem voor het baktalent. Een talent dat de leerling Moderne Talen-Wetenschappen aan Athena Pottelberg vanaf zaterdag 20 april mag etaleren in Junior Bake-Off.

Passie voor patisserie

Sinds zijn achtste roert de jonge Younes in de potten. “Tijdens corona probeerde ik een receptje uit van een oom van mij. Een simpele cake en dat lukte wel. Zo ben ik beginnen experimenteren. Eens wat walnoot of een beetje limoen”, legt Younes het ontstaan van zijn passie voor patisserie uit.

Zijn Instagrampagina verraadt dat het experimenteren intussen resulteert in straffe creaties. Younes swipet eens door zijn foto’s. Een kersttaartje, een fruittaartje, een buffetje. Hij praat erover alsof hij ze moeiteloos in elkaar flanst. “Ik vind het gewoon echt leuk. Als ik me verveel, dan ga ik gewoon bakken”, zegt hij. Er zijn dan ook weinig momenten dat Younes niet aan het fornuis te vinden is, of hij moet in zijn zelf aangelegde moestuin staan. “Het zijn gewoon twee plekken waar ik tot rust kan komen. Dat is soms nodig met mijn twee jongere zusjes Yamina en Safiya”, grijnst de jonge chef-kok.

“Ik vind het gewoon echt leuk. Als ik me verveel, dan ga ik gewoon bakken”

Die rust zal wellicht ver zoek geweest zijn in de baktent. “Dat viel eigenlijk wel goed mee. Waarom stressen?”, zegt de immer kalme Younes. “Er was wel wat tijdsdruk, maar uiteindelijk gaat het er vooral om de leuke sfeer. De juryleden vielen ook heel goed mee. Van Regula had ik wat schrik, maar ze was eigenlijk heel tof. Met Dominique kon ik als West-Vlaming wel lachen. En de mopjes van Jeroom? Die neem je er gewoon bij. Al is dat niet evident als de tijd tikt.”

Twix en limoentaart

Dat Younes geselecteerd werd, had hij niet verwacht. Zijn filmpje overtuigde het productiehuis, daarna maakte hij indruk met zijn taart en ‘koekje’. “Als koekje maakte ik een Twix na. Ik bakte ook een limoentaart met aardbei en vanille. Daarop had ik Legopopjes gezet: die stelden de juryleden en Jeroom voor die de beker aan mij gaven. Ik hou er wel van om mijn creativiteit te gebruiken.”

Genoeg om het tot winnaar te schoppen? Vanaf zaterdag 20 april kun je het zes weken lang volgen op Play4 en op GoPlay. Zo lonkt het BV-schap. “Ik vond het alleszins een leuk avontuur. De volwassen Bake-Off zou ik sowieso ook graag doen”, klinkt het. En een carrière als patissier? “Er mijn beroep van maken? Neen, maar misschien ooit wel een cafeetje openhouden waar mensen iets kunnen komen eten. Of een kookboek. Dat lijkt me ook wel iets.” (JDW)

The post Het begon met een simpele cake, nu bakt hij spectaculaire taarten: Younes (13) toont zijn baktalent in Junior Bake Off is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Claude Vindevogel uit Diksmuide staat met zelfgeschreven song ‘Mijn Huis’ op het MENT-podium in Diksmuide

Op de Grote Markt in Diksmuide verwelkomde MENT bekende, maar ook minder-bekende artiesten. Claude Vindevogel uit Diksmuide is al altijd bezig geweest met muziek, maar op nationaal vlak is hij niet zo populair. Toch kreeg hij van de zaakvoerders van MENT eveneens een uitnodiging om zijn zelfgeschreven song ‘Mijn Huis’ te zingen voor het publiek. Weldra zie je zijn verschijning

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven”

Het Veurns stadsbestuur wil alle inwoners van Veurne stimuleren om bij te dragen tot een meer hittebestendig en biodivers klimaat door iedere tuin wilder en natuurlijker te maken. Dat is de kernboodschap van de actie #ByeByeGazon. Ook al zit MaaiMeiNiet er op, elke extra inspanning loont!
The post Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven” appeared first on KW.be.

Lees meer »