Helft Nederlandse en Vlaamse psychiaters kampt zelf met burn-outklachten: “Drempel om hulp te zoeken is hoog”

Bijna de helft van de psychiaters in Nederland en Vlaanderen had in 2023 last van emotionele uitputting, zo blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse vakwebsite De Jonge Psychiater. Herkenbaar en alarmerend, klinkt het bij de Vlaamse Vereniging voor Psychiatrie. Onderbezetting en administratieve overlast spelen een rol. 

Meer krantenkoppen in België

Biden blundert opnieuw en beschrijft zichzelf als zwarte vrouw

De Democraten hebben Bidens prestatie tijdens het eerste presidentiële debat naar aanloop van de Amerikaanse verkiezingen nog maar nauwelijks kunnen verteren, of de president blundert opnieuw. Op Independence Day struikelt hij meermaals over zijn woorden, tot het punt dat hij zichzelf een zwarte vrouw noemt.

Lees meer »

Staande ovatie voor afscheidnemend schepen Hedwig Kerckhove in Wingene: “Dubbel gevoel, want de politieke ‘goesting’ is er nog”

Een van de headlines tijdens de jongste gemeenteraad was de kwartaalrapportering van het fusietraject tussen Wingene en Ruiselede, dat door technisch falen een presentatie werd in mineur. Maar het talrijk opgekomen publiek – voor de gelegenheid in CC De Wissel – zag een emotionele schepen Hedwig Kerckhove afscheid nemen. De charmante, ervaren politicus werd geëerd door meerderheid en oppositie en

Lees meer »

Rik Gadeyne (61) met pensioen als directeur van Sint-Martinusinstituut in Koekelare: “Het was een plezier dit te mogen doen”

Torhoutenaar Rik Gadeyne is zopas met pensioen gegaan als directeur van het Sint-Martinusinstituut in Koekelare, het zogenoemde SMIK. Hij oefende die functies halftijds uit. De andere helft werd bekleed door Wim Mattheus, die de school nu fulltime leidt. Voor Rik breekt er een zee van vrije tijd aan.
The post Rik Gadeyne (61) met pensioen als directeur van Sint-Martinusinstituut

Lees meer »

Gids Pascal (31) wordt tijdens tour door gemaskerde man in het water geduwd: “Ik had mijn nek kunnen breken”

Pascal Gerritsen (31) gidst al acht jaar nieuwsgierige toeristen rond in ’t Brugse, maar donderdag kreeg de tour wel een heel verrassende wending. De gids met Nederlandse roots werd door een onbekende man plots het water in geduwd, toen hij op de bekende Bonifaciusbrug zat. “Ik kan en wil me haast niet voorstellen dat het een gerichte actie is geweest

Lees meer »

Lulu Aertgeerts uit ‘Postbus X’ gelooft nog in de liefde, maar… “Onder hetzelfde dak wonen hoeft niet per se”

Vlaanderen leerde haar kennen als de Zwarte Weduwe uit ‘Postbus X’, later volgden nog langdurige rollen in onder meer ‘Familie’ en ‘Wittekerke’. Maar de laatste jaren is het stil geworden rond actirce Lulu Aertgeerts (61). In ‘Primo’ vertelt ze hoe ze nu haar dagen vult en of ze geen heimwee heeft naar het acteren. “Het Vlaamse acteerwereldje was, is en

Lees meer »