Opmerkelijke voorwaarde voor man (30) die Oudenburgse Chirogroep onder vuur nam met luchtdrukgeweer: “Maximum één pintje per dag”

Eind oktober 2021 nam A.V. (30) in Oudenburg een Chirogroep met een loodjesgeweer onder vuur tijdens een Halloweentocht. Een 17-jarige leider werd daarbij in de schouder geraakt. V. kreeg bij verstek een jaar effectief, maar na verzet wordt die straf nu opgelegd met uitstel onder voorwaarden. En daar zit een heel opmerkelijke tussen.

Op 30 oktober 2021 organiseerde de Chiro van Oudenburg een Halloweenstoet. Tijdens de passage door de Zandvoordestraat werd een 17-jarige leider in de schouder geraakt door een loodje uit een luchtdrukgeweer. Het projectiel doorboorde zijn sleutelbeen en moest operatief verwijderd worden.

Op basis van de kogelbaan kwam de politie bij A.V. uit. De man woonde destijds in een appartement in de Zandvoordestraat, maar beweerde dat hij die avond bij zijn zus was. Op 31 maart 2022 kwam bij de politie een anonieme melding binnen waarbij de twintiger alsnog als de dader werd aangeduid. Diezelfde dag troffen de speurders in de zolder boven zijn garage een luchtdrukgeweer aan waarvan het kaliber overeenstemde met het kogeltje.

Gefrustreerd

A.V., die tegenwoordig in Oostende woont, gaf tijdens zijn verhoor toe dat hij vanop het terras van zijn appartement met het geweer op de stoet had geschoten. Hij stelde dat hij gefrustreerd was omdat hij door een heupoperatie al een maand amper kon bewegen. “Het lawaai op straat enerveerde mij en daarom heb ik geschoten”, klonk het.

De beklaagde kwam eind 2022 niet opdagen voor zijn proces en kreeg bij verstek een jaar effectieve celstraf. Hij werd toen ook schuldig bevonden aan geweld tijdens een KSA-fuif in Oudenburg. A.V. duwde er een fuifganger met het hoofd tegen de muur en gaf klappen aan een meisje dat tussenbeide wou komen.

Na verzet kreeg A.V. evenwel een nieuw proces. “Mijn cliënt nam toen zware pijnstillers”, pleitte advocaat Thomas Soete. “De dag van de feiten had hij er alcohol op gedronken. Hij kreeg angstaanvallen en voelde zich bedreigd door die groep jongeren. Nu gaat het beter met hem.” De beklaagde beweerde dat hij de Chiroleider niet met opzet raakte. Ook de slagen aan het meisje op de fuif werden ontkend.

Eén pintje per dag

Maar volgens de rechter raakte A.V. de leider wel degelijk met opzet. Ook het geweld op de fuif is volgens de rechter bewezen. A.V. kreeg donderdag opnieuw een jaar cel, maar deze keer wel met uitstel en gekoppeld aan voorwaarden. De rechtbank legt A.V. de komende drie jaar onder meer een alcoholbeperking op. Hij mag niet meer dan één glas bier, wijn of sterke drank per dag drinken en moet minstens twee dagen per week alcoholvrij zijn. Daarnaast moet de man ook therapie volgen. (AFr)

The post Opmerkelijke voorwaarde voor man (30) die Oudenburgse Chirogroep onder vuur nam met luchtdrukgeweer: “Maximum één pintje per dag” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Getroffen inwoners tijdens infoavond over overstroming in Voeren: “spoorbrug en autostrade zorgen voor flessenhals in rivier Berwijn”

In Voeren hebben het gemeentebestuur en de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) gisteren tijdens een infoavond onder meer 5 maatregelen voorgesteld om wateroverlast beter de baas te kunnen in de toekomst. Tijdens de vragenronde hebben een aantal inwoners dan weer zelf hun bezorgdheid aangekaart over de flessenhals in de rivier de Berwijn, die wordt veroorzaakt door een spoorwegbrug en de autostrade E25.

Lees meer »

“Ik kan ook genieten van een ontbijt met romige croissants, hoor”: Midzomernachten met Sandra Bekkari

Ze heeft er een heel mooie term voor: ‘happy attacks’. Al lijken die ‘geluksaanvallen’ bij haar niet acuut, maar chronisch. Sandra Bekkari eet, kookt, zorgt, loopt en wandelt altijd intens. “Het leven verloopt met ups en downs, maar ik probeer wel zoveel mogelijk te genieten van de kleine gelukjes. Een heerlijk koffietje met een stukje lekkere chocolade, een mooie zonsopgang…”

Lees meer »

Bijna 10.000 mensen komen naar Koksijde voor opendeurdag Defensie

Naar schatting zijn ongeveer 10.000 bezoekers afgelopen woensdag afgezakt naar de luchtmachtbasis van Koksijde om er de jaarlijkse opendeurdag bij te wonen. Voor Defensie was dit een unieke gelegenheid om te tonen waartoe ze in staat is en misschien wel bij sommige bezoekers interesse te wekken om er een loopbaan te beginnen.
The post Bijna 10.000 mensen komen naar

Lees meer »

Borstklinieken Ieper en Veurne smelten samen

De twee Westhoekziekenhuizen, Jan Yperman en az West, bundelen de krachten voor borstkankerbehandelingen. De recent gewijzigde wetgeving voor de erkenning van borstklinieken heeft de ziekenhuizen ertoe aangezet om een alliantie aan te gaan ten voordele van de patiënten in de Westhoek. De twee bestaande borstklinieken smelten samen tot borstkliniek Westhoek.
The post Borstklinieken Ieper en Veurne smelten samen appeared

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »

“Stop alsjeblieft met huilen”: hoe prinses Charlène tot drie keer toe haar huwelijk probeerde te ontvluchten

Prins Albert (66) en prinses Charlène (46) van Monaco vieren deze week hun dertiende huwelijksverjaardag. Maar hoe sprookjesachtig hun bruiloft in 2011 ook leek, achter de schermen ging het er heel anders aan toe. De bloedmooie prinses Charlène sleepte zich huilend naar het altaar, nadat ze drie wanhopige pogingen had ondernomen om te ontsnappen. “De autoriteiten onderschepten haar bij de

Lees meer »

Erebrandweerman Franky Vermeulen (63) uit Moorslede is overleden: “Hij was van goudwaarde voor de werking van de brandweer”

In het AZ Delta Rumbeke is Franky Vermeulen (63) overleden. Hij was erebrandweerman van de brandweer Moorslede en lid van wandelvoetbalploeg Old Stars SV Moorslede. Franky was de echtgenoot van Greta Debrauwer en woonde in de Emiel Jacqueslaan.
The post Erebrandweerman Franky Vermeulen (63) uit Moorslede is overleden: “Hij was van goudwaarde voor de werking van de brandweer” appeared

Lees meer »