“Er staat een enthousiaste ploeg klaar”: eerste gezichten van kieslijst Vlaams Belang Zedelgem bekend

Een half jaar voor de lokale verkiezingen pakt Vlaams Belang Zedelgem uit met vier mogelijke stemmentrekkers. Naast vertrouwd gemeenteraadslid en lijsttrekker Dominiek Sneppe, zijn Koen Lannoo, Gertje Buffel en Marc Debruyne nieuwkomers. De partij zoekt in ruime zin een mix van kandidaten met een politieke stem voor wat beter kan in Zedelgem.

Vlaams Belang Zedelgem wil voor de lokale verkiezingen op 13 oktober een evenwichtige lijst samenstellen. Een sociale mix van jong en oud met een hart voor de gemeente, met meer en minder politieke ervaring. De partij zetelt in de gemeenteraad met fractieleidster Dominiek Spinnewyn-Sneppe (50) en stelt alvast drie Zedelgemnaars voor die een langdurige band met Groot-Zedelgem en hun deelgemeente hebben. Computerspecialist Marc Debruyne (70) is geboren in Ieper, maar al lang genoeg gehecht aan het voor hem rustige Zedelgem. Koen Lannoo (48) uit Veldegem is ook een halve Aartrijkenaar sinds hij jaren in Aartrijke café Tirol en café De Zwaan uitbaatte. Gertje Buffel (53) is geboren en getogen in Zedelgem-dorp, en als rasechte Zedelgemnaar actief als vrijwilligster in heel wat verenigingen waaronder Oranje. “Mijn ouders woonden langs de Groenestraat en waren toen ik opgroeide al een aanspreekpunt voor het dorp. Heel wat buurtbewoners kwamen bij ons over de vloer, en later ook bij mij thuis in de Sint-Laurentiusstraat. Ik wil in het verlengde daarvan echt iets politiek kunnen betekenen voor mijn dorp en de inwoners die op mij rekenen, voor onder meer de jeugdwerking, verkeersveiligheid en het openbaar domein. Zonder veel twijfelen heb ik vlug ja gezegd om op de lijst mee te gaan.”

“Niet gaan stemmen is geen optie”

Enthousiaste ploeg

In de zoektocht naar Zedelgemnaars die zich politiek willen inspannen, hoopt Vlaams Belang in september een volle lijst met 27 namen samen te kunnen stellen, en is daar naar eigen zeggen al meer dan halfweg in. Wie verkozen wordt, zal normaal gezien ook zetelen. Alle kandidaten op de kieslijst zijn lid van Vlaams Belang en ook politiek geëngageerd. Ze worden gevraagd of ze stellen zelf voor om zich verkiesbaar te stellen. Ze zijn erg gemotiveerd om, als de kiezer hen een mandaat schenkt, dat ook met beide handen aan te nemen en ervoor te zorgen dat Zedelgem leefbaar blijft, stelt Dominiek Sneppe. “We hebben onze leden vorig jaar al aangeschreven en hen uitgenodigd voor een ledenvergadering. Daarop zijn heel wat geïnteresseerden afgekomen, waardoor er nu een enthousiaste ploeg klaar staat. De plaatsen zijn nog niet allemaal ingevuld, maar we werken eraan verder. We proberen een mooie mix te hebben van alle deelgemeenten en van alle leeftijden. Onze lijst moet een weerspiegeling zijn van de inwoners van Zedelgem. Op ons jaarlijks tuinfeest op 30 juni willen we onze andere kandidaten ook voorstellen. Maar de komende weken zal de meeste aandacht naar de nationale campagne gaan.”

Vijf speerpunten

Politiek nieuwkomer Koen Lannoo kent door zijn bekende gezicht in Aartrijke en ook Veldegem zowat de halve gemeente. Hij wordt zowel op straat, alsook via mail of sociale media aangesproken.Kan jij dat probleem helpen oplossen? vraagt wie hem kent. Dat fysiek contact en het luisterend oor voor wat Zedelgemnaars bezighoudt, is de campagnestijl die Vlaams Belang Zedelgem wil blijven voeren. Een officiële start ervan is er niet, want “campagne voeren begint eigenlijk daags na de lokale verkiezingen al. Door aanwezig te zijn tussen de mensen en in het debat in de gemeenteraad”, vat Dominiek Sneppe samen. De partij zal zich het komende half jaar tonen op straat en tijdens evenementen in Zedelgem. De kandidaten op de lijst en de partijleden blijven luisteren naar de inwoners, ook wel van deur tot deur in verkiezingstijd, om die verzuchtingen in het beleid mee te nemen. Ze willen aan de Zedelgemnaars, de kiezers, simpel meegeven: zo is Zedelgem nu, en zo kan het met meer inspraak anders zijn. In hun programma vijf speerpunten: een proper, mobiel, veilig, jeugdig en, wat het gemeentebestuur betreft, bereikbaar Zedelgem. “Niet gaan stemmen is geen optie”, stelt Sneppe. “Als je verandering wilt, dan moet je op zondag 13 oktober je bed uit en gaan stemmen. Na de federale verkiezingen van 9 juni gaan we er met Vlaams Belang Zedelgem volop tegenaan.”

The post “Er staat een enthousiaste ploeg klaar”: eerste gezichten van kieslijst Vlaams Belang Zedelgem bekend is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na feiten in Oostende: trio riskeert tot zeven jaar cel voor meer dan 60 gauwdiefstallen

Drie Bulgaren – twee mannen en een vrouw – moeten zich voor de Brugse rechtbank verantwoorden voor liefst 62 gauwdiefstallen in Oostende, Brugge, Kortrijk en Leuven. Ze viseerden vooral de inhoud van de handtassen van winkelende dames. De procureur vroeg tot liefst zeven jaar effectieve celstraf. “Dergelijke feiten vormen een ware plaag”.
The post Na feiten in Oostende: trio

Lees meer »

Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose”

Eerstejaarsbelofte Brent Deltombe (19) ziet licht aan het einde van de tunnel. Kniepijn houdt hem al enkele maanden uit competitie. Het duurde lang voor de oorzaak werd achterhaald. Z’n plica (kapselplooi) veroorzaakt de pijn. Op 19 juni onderging hij in AZ St-Lucas een laserbehandeling.
The post Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Erfgoedvereniging wil geen appartementen naast Thermae Palace: hele zomer actie tegen bouwplannen

Erfgoedvereniging Dement uit Oostende voert de strijd op tegen de bouwplannen op de site van het Thermae Palace, dat dringend aan renovatie toe is. Vooral de private financiering ligt zwaar op de maag. Hun aanvraag om de omgeving te beschermen viel in dovemansoren.
The post Erfgoedvereniging wil geen appartementen naast Thermae Palace: hele zomer actie tegen bouwplannen appeared first

Lees meer »

28 jaar geleden startte Greet er met de kleuterklas: GBS Goudenregenstraat zwaait Juffie Greet uit

Gedurende een dag werd GBS Goudenregenstraat in Wevelgem omgedoopt tot ‘GoudenGreetstraat’. Juf Greet verwelkomde er 28 jaar geleden de eerste kleuters en trekt nu de deur van de peuterklas achter zich dicht. Het werd een warm en bij momenten emotioneel afscheid.
The post 28 jaar geleden startte Greet er met de kleuterklas: GBS Goudenregenstraat zwaait Juffie Greet uit appeared

Lees meer »

Gullegemse Jeugdfeesten in nieuw kleedje: vanaf dit jaar voor de hele familie

Op 13, 14 en 15 september vindt aan het Kerkeputje en De Gulle de 35ste editie plaats van de Gullegemse Jeugdfeesten. Die steken vanaf dit jaar in een nieuw kleedje. Het festival blijft een driedaagse, maar mikt voortaan op de verschillende generaties. “De nieuwe formule moet zorgen voor meer volk”, zegt co-voorzitter Robin Stroef.
The post Gullegemse Jeugdfeesten in

Lees meer »

Heiligverklaring van ‘God’s influencer’ Carlo Acutis (15) goedgekeurd

Paus Franciscus heeft maandag, samen met het college van kardinalen de heiligverklaring van Carlo Acutis goedgekeurd. Acutis overleed in 2006 aan leukemie, maar verspreidde tijdens zijn leven het geloof via het internet en kreeg zo de bijnaam ‘God’s influencer’. Sinds zijn overlijden werden al twee wonderen aan hem toegeschreven. In 2025 zal hij naar alle waarschijnlijkheid de eerste millennial worden

Lees meer »

The Women Peloton, het bedrijf van de vrouw van Jasper Stuyven, wordt aangeklaagd en krijgt drie maanden om van naam te veranderen

Een bijzondere zaak in de Belgische wielerwereld. The Women Peloton, het bedrijf van Elke Bleyaert waarin ze vrouwen warm maakt voor de wielersport, wordt aangeklaagd door het Amerikaanse fitnessbedrijf Peloton Interactive. Zo wordt de merknaam ‘peloton’ aangevochten. Bleyaert is woedend: “Er bestaan zoveel bedrijven in het wielerlandschap vredig naast elkaar die het woord ‘peloton’ gebruiken. Waarom zou één bedrijf hier

Lees meer »

Westerscheldetunnel in Zeeland wordt tolvrij vanaf 1 januari

Wie met zijn auto of motor door de Nederlandse Westerscheldetunnel wil rijden, zal vanaf 1 januari geen tol meer moeten betalen. De Provinciale Staten van de Nederlandse provincie Zeeland hebben namelijk unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de tunnel voor automobilisten en motorrijders. Vrachtverkeer zal voorlopig wel nog moeten betalen om de oversteek te maken.

Lees meer »

Vlaanderen Feest in het centrum van Wervik

Sinds dinsdagmorgen wapperen in de centrumstraten kleurrijke nieuwe vlaggen met de slogan ‘Heerlijk zomeren in Wervik’. Zondag 7 juli is het Vlaanderen Feest met een divers programma. Het begint sportief met om 9 uur de start van ondertussen de zesde editie van de Franco-Belge Run. Het is uitkijken of Foeke Vanbecelaere uit Moorsele voor de vierde keer op rij gaat

Lees meer »