Krottegemse Rommelmarkt wordt met meer dan 1.050 standen groter dan ooit

De Krottegemse Rommelmarkt is groter dan ooit. Momenteel zijn er al meer dan duizend inschrijvingen voor de 35ste editie die op zondag 21 april plaatsvindt. “Mogelijk bekijken we de komende dagen nog of we extra straten moeten inpalmen.”

De Krottegemse Ransels pakken twee keer per jaar uit met een rommelmarkt. Die Krottegemse Rommelmarkt is inmiddels uitgegroeid tot een evenement dat ieder jaar enkele tienduizenden bezoekers naar de wijk lokt. “De 35ste editie wordt groter dan ooit. Momenteel tellen we al iets meer dan 1.050 standen en de inschrijvingen lopen nog steeds als een trein. Ik kom handen te kort”, aldus plaatsmeester Frederik Moerman. De rommelmarkt is ook populair bij de wijkbewoners. Zij palmen samen 250 standen in. “Maar er zijn ook mensen uit Noord-Frankrijk en Nederland die hier hun spulletjes proberen te verkopen”, aldus Frank Wauters van de Krottegemse Ransels.

Uitbreiding

Het parcours van de Krottegemse Rommelmarkt is quasi ongewijzigd. “Deze keer palmen we wel de hele Spanjestraat en Vierwegstraat in. Mochten er de komende dagen nog inschrijvingen bijkomen zijn er nog mogelijkheden in bijvoorbeeld de Oostrem en Tramstraat. In de toekomst kan de Langebrugstraat er misschien ook nog bij”, aldus Wauters. De organisatoren beseffen echter ook dat een goede rommelmarkt staat of valt met het weer. “Maar het lijkt erop dat de weergoden ons goed gezind zullen zijn.”

Mooimakers

Dat de Krottegemse Rommelmarkt telkens zo’n succes is, wijden de organisatoren aan een aantal factoren. “Er heerst hier telkens een gastvrije, volkse sfeer. Voor de plaatselijke horecazaken en verenigingen is het een hoogdag.” Ook voor deze editie werken de Krottegemse Ransels samen met de Krottegemse Mooimakers. Zij slaan op zondag 21 april vanaf 18 uur de handen in elkaar om alle deelnemende straten zwerfvuilvrij te maken. De rommelmarkt zelf start om 6 uur en duurt tot 17 uur. (BF)

Meer informatie is verkrijgbaar via [email protected].

The post Krottegemse Rommelmarkt wordt met meer dan 1.050 standen groter dan ooit is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Cercle Brugge leent Lawrence Agyekum van Salzburg

Cercle Brugge en het Oostenrijkse Red Bull Salzburg hebben een overeenkomst bereikt voor de tijdelijke overgang van Lawrence Agyekum. De 20-jarige middenvelder wordt er tot eind dit seizoen geleend, met een aankoopoptie.
The post Cercle Brugge leent Lawrence Agyekum van Salzburg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Westerscheldetunnel in Zeeland wordt tolvrij vanaf 1 januari

Wie met zijn auto of motor door de Nederlandse Westerscheldetunnel wil rijden, zal vanaf 1 januari geen tol meer moeten betalen. De Provinciale Staten van de Nederlandse provincie Zeeland hebben namelijk unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de tunnel voor automobilisten en motorrijders. Vrachtverkeer zal voorlopig wel nog moeten betalen om de oversteek te maken.

Lees meer »

Partij van Wilders naar nieuwe radicaalrechtse alliantie met Orban in Europees Parlement: “Wij houden van ons land. Sterk en soeverein”

De Nederlandse uiterst rechtse partij PVV van Geert Wilders sluit zich in het Europees Parlement aan bij Patriots for Europe, de nieuwe politieke familie waarvan de Hongaarse premier Viktor Orban medeoprichter is. Dat meldt partijleider Geert Wilders in een bericht op X. De PVV behaalde bij de Europese verkiezingen van vorige maand zes zetels.

Lees meer »

Erebrandweerman Franky Vermeulen (63) uit Moorslede is overleden: “Hij was van goudwaarde voor de werking van de brandweer”

In het AZ Delta Rumbeke is Franky Vermeulen (63) overleden. Hij was erebrandweerman van de brandweer Moorslede en lid van wandelvoetbalploeg Old Stars SV Moorslede. Franky was de echtgenoot van Greta Debrauwer en woonde in de Emiel Jacqueslaan.
The post Erebrandweerman Franky Vermeulen (63) uit Moorslede is overleden: “Hij was van goudwaarde voor de werking van de brandweer” appeared

Lees meer »

Schaakclub Krakkemat sluit eerste succesvolle seizoen af in Veldegem: “Iedereen is welkom, ongeacht je niveau!”

Met een 40-tal lerende en spelende leden is het startjaar voor de jonge Veldegemse schaakclub Krakkemat een onverhoopt succes. Beginners vanaf tien jaar worden er tweewekelijks spelenderwijs ingewijd. Ook ervaren spelers krijgen dit najaar meer schaakinzicht in LDC Veltershof.
The post Schaakclub Krakkemat sluit eerste succesvolle seizoen af in Veldegem: “Iedereen is welkom, ongeacht je niveau!” appeared first on

Lees meer »

Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short rally Oekene

Dit weekend wordt in Oekene de derde editie van de TBR short rally verreden. Met meer dan 100 wagens aan de start en geen uitgesproken favoriet belooft het een spannende wedstrijd te worden met daar bovenop het burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof bij de historics.
The post Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short

Lees meer »