Van Quickenborne en Pillen trappen verkiezingscampagne op gang op Veurnse markt

Met de leuze ‘West-Vlamingen zijn superhelden’ trekt Open Vld West-Vlaanderen op 9 juni naar de kiezer. Die boodschap zetten lijsttrekkers Vincent Van Quickenborne (Federaal) en Jasper Pillen (Vlaams) woensdag op een ludieke manier in de kijker op de wekelijkse markt in Veurne.

De liberalen maken gebruik van digitale technologie om hun campagne op een originele manier onder de aandacht te brengen. Met artificiële intelligentie worden foto’s en selfies van West-Vlamingen omgevormd tot een foto van superhelden. “Superhelden zijn mensen die elke dag vroeg opstaan en zich inzetten voor hun werk, hun familie en hun buurt”, aldus de twee lijsttrekkers.

Werken loont

Federaal lijsttrekker Vincent Van Quickenborne: “Het is voor de West-Vlamingen dat we het doen. Zij die iedere dag het beste van zichzelf geven, verdienen een goede overheid die hen beloont. We geloven in de toekomst, we geloven dat werken loont, daarom omarmen we technologie om ons allen sterker te maken.”

Heel wat bezoekers van de Veurnse markt waren nieuwsgierig en lieten zich overhalen om samen met de lijsttrekkers te poseren op een superhelden-foto, die ze dan gratis mee naar huis mochten nemen.

De komende weken trekken de West-Vlaamse liberalen met hun kandidaten de boer op. In Veurne waren dat Koksijdse schepen Charlotte Castelein, die op de vijfde plaats effectief staat van de federale lijst, Simon Vandendriessche (fractieleider Open Vld Avelgem – zesde opvolgersplaats van de Kamer), Geert Galle uit Middelkerke (15de plaats Vlaams Parlement) en Bo D’Alwein uit Kortrijk, die met zijn 23 lentes de jongste kandidaat is en op de 7de opvolgersplaats van het Vlaams Parlement staat.

60 markten

De Open Vld’ers zullen maar liefst 60 wekelijkse markten in 60 verschillende West-Vlaamse steden bezoeken. Vlaams lijsttrekker Jasper Pillen: “Met onze opvallende busjes willen wij zo veel als mogelijk West-Vlamingen ontmoeten de komende weken en hen overtuigen dat zij echte superhelden zijn. Wij doen geen grote beloftes, wij staan voor wat we doen en zullen doen.

“En die boodschap is glashelder bij Open Vld West-Vlaanderen”, verzekeren beide lijsttrekkers. “Om de West-Vlaamse superhelden te ondersteunen willen wij wie werkt minstens 500 euro meer doen verdienen dan wie niet werkt. Daarnaast moet iedereen die dat wil, onbelast en onbeperkt kunnen bijverdienen. En tot slot moet iedereen aan het werk, Vlamingen en nieuwkomers. In onze provincie is er werk genoeg, dus handen uit de mouwen en iedereen aan het werk.”

The post Van Quickenborne en Pillen trappen verkiezingscampagne op gang op Veurnse markt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Wij waren echt de laatste der Mohikanen”: Stefaan Mestdagh van Den Roobaert in Oekene

Zijn leven leest als een spannend avonturenboek en het slothoofdstuk is nog lang niet geschreven. Stefaan Mestdagh van côte à l’os-restaurant Den Roobaert kent ongelooflijk veel mensen én heeft ongelooflijk veel mensenkennis. Maak kennis met deze boeiende verteller.
The post “Wij waren echt de laatste der Mohikanen”: Stefaan Mestdagh van Den Roobaert in Oekene appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Woedende DJ Hardwell beëindigt abrupt zijn optreden op Saga Festival: “Zo kan ik niet optreden”

De Nederlandse Robbert van de Corput (36), beter bekend als DJ Hardwell, heeft zijn optreden op het Saga Festival in Boekarest op vrijdagavond vroegtijdig beëindigd. Tijdens zijn set uitte hij zijn frustratie over het festival, omdat hij naar eigen zeggen niet betaald werd. Daarnaast klaagde hij ook over de gebrekkige kwaliteit van de apparatuur. “Zo kan ik niet optreden.”

Lees meer »

Jongeman haalt levensgevaarlijke stunt uit op trein

Een jongeman heeft zondag een levensgevaarlijke stunt uitgehaald op een treinrit in de Ardennen. Hij hing schijnbaar ontspannen achterop een rijdende trein tussen Sy en Hamoir in de provincie Luik. ASTB, een vakbond voor treinbestuurders, wil dat een onderzoek wordt geopend.

Lees meer »

Antwerpen wil fietsdiefstallen tegengaan met nieuwe afgesloten fietsparkings

In Antwerpen zijn de eerste afgesloten fietsparkings geopend. De stad wil daarmee mensen stimuleren om verschillende duurzame vervoersmiddelen te combineren. Zo kan je nu bijvoorbeeld met de fiets tot de tramhalte aan Olympiade rijden, je fiets daar veilig achterlaten in de afgesloten fietsparking en vervolgens met de tram je reis verderzetten. Fietsen zouden er ook minder makkelijk gestolen kunnen worden.

Lees meer »

Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde

Net voor de start van de zomervakantie lichtte burgemeester Marc Vanden Bussche op de gemeenteraad de jaarrekening 2023 toe, wat leidde tot stevig gebakkelei met N-VA-oppositieraadslid Sander Loones, die op zijn beurt weerwerk kreeg van raadslid Elwin Van Herck (Koksijde Vooruit).
The post Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden (81), die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israëlische luchtaanvallen op Khan Younis en Rafah na evacuatiebevel – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten, zij moeten nu opnieuw op de vlucht. Dinsdag voerde het Israëlische leger meteen meerdere luchtaanvallen uit op beide plekken. Een ziekenhuisbron in Khan Younis meldt acht doden en

Lees meer »

‘Turkse investeerders’ van Eendracht Aalst laten weer van zich horen: “Zelfs al zetten ze ons buiten, vinden we een manier om onze wedstrijden te spelen”

Een dag nadat de stad Aalst de sloten van het Pierre Cornelisstadion liet vervangen en de Turkse ‘investeerders’ samen met hun Eendracht Aalst dus op straat staan, sturen die opnieuw een communiqué de wereld in. Aan blufpoker ook deze keer opnieuw geen gebrek. “Het faillissement van de SC Eendracht Aalst is dit jaar, volgend jaar en op geen enkel moment

Lees meer »

Twee Belgen die verdacht worden van moord op Vlaams koppel op Tenerife, verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

De twee Belgische verdachten, Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), verzetten zich volgens hun advocaten niet langer tegen een uitlevering aan Spanje. Dat bericht ‘La Dernière Heure’. Spanje vraagt de uitlevering in het kader van het onderzoek naar de verdwijning van Marc Olbrechts (71) en de dood van Laura Trappeniers (67) op het Spaanse eiland Tenerife.

Lees meer »