Politie beboet 13 bromfietsers die door Kortrijks winkelwandelgebied rijden

Op dinsdagnamiddag 9 april voerde de PZ Vlas verkeerspolitie een controleactie uit op bromfietsers die door het winkelwandelgebied in Kortrijk reden. 13 bromfietsers werden beboet.

In het winkelwandelgebied zijn doorrijdende bromfietsers altijd verboden. “Er werd in hoofdzaak gecontroleerd in de straten waarvan we melding krijgen dat er wel degelijk bromfietsers doorrijden om zo vlugger vanaf de Grote Markt of de Doorniksewijk naar bijvoorbeeld de Veemarkt of het Plein (of omgekeerd) te geraken”, stelt de politie.

(lees verder onder het plannetje)

De controleposten stonden bijgevolg opgesteld in de Lange Steenstraat en in de Wijngaardstraat. 13 bromfietsers kregen een boete omdat ze doelbewust door de winkelstraat reden als shortcut naar een ander deel van de stad.

Een van die bromfietsers kreeg nog een bijkomende boete omdat hij een passagier vervoerde, terwijl hij nog geen 18 jaar was.

Daarnaast kregen ook vier fietsers een boete omdat ze niet handenvrij aan het bellen waren of hun smartphone aan het manipuleren waren

The post Politie beboet 13 bromfietsers die door Kortrijks winkelwandelgebied rijden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

25.000 huisartsen hebben afgelopen week een brief van het Riziv gekregen waarin staat of ze te veel antibiotica voorschrijven. Wie blijft volharden, dreigt een boete te krijgen. “De cijfers zwart op wit zien, dwingt je om je eigen gedrag en dat van jouw collega’s in vraag te stellen.”

Lees meer »

Veerle Verwee bergt boekentas op

Op de laatste schooldag nam juf Veerle Verwee afscheid van de Kappaertschool in Zwevegem en het onderwijs.
The post Veerle Verwee bergt boekentas op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Davy en Annick openen tweede fietsenwinkel in Sint-Andries: “Ook fietsleasing en webshop”

Davy en Annick Lauryssen hebben een tweede fietsenwinkel geopend in Sint-Andries. Ondertussen baten ze al twaalf jaar een succesvolle winkel uit in Varsenare. Er is ook een nieuwe webshop en samen zetten ze meer en meer in op fietsleasing.
The post Davy en Annick openen tweede fietsenwinkel in Sint-Andries: “Ook fietsleasing en webshop” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israëlische luchtaanvallen op Khan Younis en Rafah na evacuatiebevel – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten, zij moeten nu opnieuw op de vlucht. Dinsdag voerde het Israëlische leger meteen meerdere luchtaanvallen uit op beide plekken. Een ziekenhuisbron in Khan Younis meldt acht doden en

Lees meer »

Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat met toeters en bellen”

80 jaar Watermolenfeesten, verkiezing 60ste Tineke van de Watermolen: dat wordt knallen. Onder de vleugels van de kersverse voorzitter Pascal Verhamme laat het feestcomité een nieuwe wind waaien door Heule-Watermolen. “Het wordt anders. We willen alle Watermolenaren meer betrekken in het feestgebeuren en dat doen we met een aantrekkelijk programma.”
The post Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat

Lees meer »

Fien Muylle (17) uit Lichtervelde treedt met haar band binnenkort op op de Gentse Feesten: “We brengen de iets heftigere rock en punk”

Fien Muylle (17) uit Lichtervelde studeerde dit schooljaar af aan MUDA, richting singer-songwriter. Voor haar zangexamen mocht ze optreden in Missy Sippy. Daarnaast zingt ze in de band Junkyjardpool, die deze zomer optreedt tijdens de Gentse Feesten.
The post Fien Muylle (17) uit Lichtervelde treedt met haar band binnenkort op op de Gentse Feesten: “We brengen de iets heftigere

Lees meer »