Auditeur Raad van State geeft negatief advies over milieuvergunning: sluiting dreigt voor luchthaven Luik

Eind februari heeft de auditeur van de Raad van State een negatief advies gegeven over de milieuvergunning van de luchthaven van Luik. Als de Raad van State dat advies volgt – wat vaak gebeurt – zal de luchthaven noodgedwongen alle activiteiten moeten staken. Het bericht van L’Echo daarover is bevestigd aan VRT NWS. 

Meer krantenkoppen in België

Journalist Stefaan Kerger bijt zich vast in de Ensorroof van 1978: “Het is wachten op mijn podcast, want dan zullen de maskers vallen”

De Ensorroof in 1978 uit het toenmalig Stedelijk Museum voor Schone Kunsten van Oostende blijft tot vandaag slalommen tussen feiten en verzinsels, en kent veel onopgeloste vraagtekens. Voordat de memorabele kunstdiefstal uit ons collectief geheugen gewist wordt, stelt Focus-journalist Stefaan Kerger zich onder meer de vraag of Oostende haar eigen Ensors gestolen heeft. Tijdens het slotweekend van het Ensorjaar nu

Lees meer »

Dam in Polen stroomt over: “Geen controle meer over waterkering” – Storm Boris eist vijf levens in Roemenië, bergwandelaar in Oostenrijk bedolven door lawine

In verschillende landen in Centraal-Europa houden inwoners hun hart vast voor cycloon Boris. In enkele dagen tijd valt ongeveer net zoveel regen als gemiddeld in vier maanden. Tienduizenden huishoudens zitten zonder stroom en verschillende dorpen zijn al geëvacueerd. In Roemenië zijn zeker vijf mensen omgekomen en in Polen overstroomt een dam in het zuidwesten van het land. Ook Slowakije, Hongarije,

Lees meer »

Kledingzaak Nicky M. in Brugge viert 25-jarig bestaan: “Zullen ons ook de komende jaren met passie inzetten voor onze klanten”

De kledingzaak voor dames en heren Nicky M. aan de Vlamingstraat viert haar 25-jarige bestaan. “Sinds onze oprichting in 1999 hebben we ons met passie ingezet om onze klanten te voorzien van hoogwaardige mode en een mooie winkelervaring”, zegt Nicky Moerman, die de zaak runt met haar partner Frederik Coffyn.
The post Kledingzaak Nicky M. in Brugge viert 25-jarig

Lees meer »

Goud voor Luc Verloo en Christine Couvreur

Op 16 augustus 1974 gaven Luc Verloo en Christine Couvreur elkaar officieel hun jawoord. Burgemeester Jan Morbee bracht het echtpaar een bezoek bij hen thuis in Duinenwater om het koppel te feliciteren naar aanleiding van hun gouden huwelijksjubileum. Het paar heeft twee kinderen: Kristof (getrouwd met Nathalie en twee zonen, Louis en Henry) en Stefanie
The post Goud voor

Lees meer »

Officieel openingsfeest van gloednieuw podiumkunstenpaleis StAPwest in Veurns Suikerpark

Leerlingen en docenten van StAPwest Veurne verhuisden eerder dit jaar al naar hun nieuwe stek in het Veurnse Suikerpark. Maar zaterdag 14 september werd de officiële opening gevierd met een inhuldigingsbord en een feestelijke opendeurdag waarbij iedereen het gebouw kon verkennen. Er waren onder andere toonmomenten, workshops en proeflessen.
The post Officieel openingsfeest van gloednieuw podiumkunstenpaleis StAPwest in Veurns

Lees meer »

Nieuwe ‘#LikeMe’-reeks speelt zich af in praktijkschool in Middelkerke, met opvallende bijrollen voor Luc Appermont en Bart Kaëll

Het vernieuwde ‘#LikeMe’ focust op Mia die samen met haar 2 mama’s naar Middelkerke verhuist om er Mode te studeren. Afwachten of "’#LikeMe’ aan zee" een even grote springplank vormt voor de piepjonge cast als de eerste seizoenen waren voor pakweg Pommelien Thijs en Camille. De jonkies krijgen alvast het gezelschap van doorwinterde bv’s als Luc Appermont en Bart Kaëll.

Lees meer »

Pélicot blijft opnieuw weg van eigen proces, zitting uitgesteld tot morgen: “Hoofdverdachte heeft nierstenen en prostaatprobleem”

Het proces over de Franse zeventiger die zijn vrouw jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, is uitgesteld naar dinsdag. Hoofdbeklaagde Dominique Pélicot was maandagochtend niet op hoorzitting verschenen, waarna de zitting zonder hem van start ging. Maar even later werd die zitting dan toch tijdelijk opgeschort nadat de burgerlijke partijen de “abnormale” situatie aan de kaak stelden.

Lees meer »

Bib Zwevezele ontleent ook spellen

Vanaf half september kan je in de bibliotheek van kerk Hille in Zwevezele ook terecht voor meer dan 200 spellen. “Wie lid is van de bib kan gratis twee spellen per keer ontlenen”, vertelt cultuurschepen Brecht Warnez.
The post Bib Zwevezele ontleent ook spellen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Getuigen schetsen weinig fraai beeld van man achter Titan: “Hij crashte al eerder met duikboot en gooide controller naar hoofd andere piloot”

Getuigen hebben tijdens de hoorzitting over de ramp met de onderzeeër Titan een weinig fraai beeld geschetst van Stockton Rush, de oprichter en grote baas van OceanGate, het bedrijf achter de Titan. Hij wordt omschreven als “arrogant”, “ongeduldig” en “iemand die het niet al te nauw nam met de veiligheid”. Dat bleek onder meer uit een hallucinant verhaal dat een

Lees meer »

KIJK. Babynijlpaard Moo Deng uit Thaise zoo gaat viraal op sociale media, maar betaalt er de prijs voor: “Gedrag van bezoekers is wreed en gevaarlijk”

Het kleine nijlpaard Moo Deng uit de Khao Kheow Open Zoo in Thailand is een ware hit op sociale media. Bezoekers delen massaal beelden van het dier. Het zorgt voor lange rijen bij de dierentuin, de bezoekersaantallen zijn zelfs verdubbeld. Maar er is ook een keerzijde, het nijlpaardje wordt niet altijd goed behandeld.

Lees meer »

“Hij schokte drie keer en daarna bewoog hij niet meer”: ‘Een echte job’ is niet eerste confrontatie met noodgeval voor Helmut Lotti

Helmut Lotti (54) is één van de vijf BV’s die zich waagt aan het nieuwe seizoen van ‘Een echte job’ op VTM. De opnames zijn nog maar net gestart, maar ze roepen nu al nare herinneringen op. De zanger zag ooit een geluidsman voor zijn ogen sterven. Tijdens zijn ziekenhuisstage wil hij zich vooral nuttig maken, al kampt hij met

Lees meer »