Werkgroep Tinekesfeesten organiseert vierde editie van foodtruckfestival Café Mangé

Na een geslaagde editie in Heulepark vorig jaar blaast de werkgroep van Heules grootste volksfeest op zaterdag 4 mei verzamelen voor de vierde editie van Café Mangé. De werkgroep van de Tinekesfeesten houdt vast aan de basisingrediënten van de vorige succesedities: foodtrucks, een streepje muziek en vooral veel ambiance.

Café Mangé, de opvolger van de teloorgegane Tinekesrun, blaast dit jaar vier kaarsjes uit. Na een geslaagde vuurdoop in 2019 gooide corona in 2020 en 2021 nog roet in het eten.

Voor de editie van vorig jaar, verkaste Café Mangé van de staalfabriek Muster naar de groenere omgeving van Heulepark. En dat bleek met meer dan duizend aanwezigen en een uitzinnige sfeer, een schot in de roos, dus houdt Café Mangé vast aan de beproefde formule.

Tiental foodtrucks

“We merkten dat de verhuis naar Heulepark – letterlijk en figuurlijk – gesmaakt werd door de Heulenaars, dus is het maar logisch dat we daaraan vasthouden”, klinkt het unisono bij het voorzittersduo Phaedra Hoste en Ruben Deswarte.

In totaal komen er een tiental verschillende foodtrucks hun waar aan de man brengen op Café Mangé. De opties om de innerlijke mens te versterken zijn eindeloos. Van de Vietnamese over de Mexicaanse tot de Belgische klassiekers. De hele wereldkeuken komt zaterdag 4 mei samen in Heulepark.

Drankjes en muziek

Ook voor de dorstigen is meer dan genoeg aanbod, met alle standaarddrankjes, cocktails en voor het eerst ook mocktails. “We mikken zoals de vorige jaren op om en bij de 1.500 bezoekers”, zegt covoorzitster Phaedra Hoste.

De spreekwoordelijke deuren gaan om 11.30 uur open voor het grote publiek. Om 23.30 uur wordt er afgerond. De Gambits, DJ Gruss en accordeonisten Stijn en Hannes zorgen voor een streepje muziek.

Themabekendmaking

Rond 16 uur wordt het thema voor de Tinekesfeesten van 2024 wereldkundig gemaakt. Vanaf dan kunnen de kandidaten voor de Tinekesfeesten hun fantasie de vrije loop laten en beginnen dromen van de strijd om het felbegeerde lint van Tineke van Heule.

De zoektocht naar kandidaten voor die prestigieuze verkiezing loopt momenteel nog volop. Tot op heden zijn er acht dames gevonden die tijdens het tweede weekend van september meedingen om het zilveren lintje. Net als vorige jaren hoopt de werkgroep om af te kunnen kloppen op tien deelneemsters aan de verkiezing. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via [email protected]. (Jules Fremaut)

Alle informatie over Café Mangé is te volgen via www.facebook.com/Tinekesfeesten

The post Werkgroep Tinekesfeesten organiseert vierde editie van foodtruckfestival Café Mangé is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bezoekers zien tot eigen verbazing hoe grote krokodil over omheining begint te klimmen in dierentuin

Dat was even schrikken voor enkele bezoekers in het Malcolm Douglas Crocodile Park in Australië. Ze zagen tot hun eigen verbazing hoe een grote krokodil erin slaagde om een omheining te beklimmen. “Het is duidelijk dat het dier nu wil gevoederd worden”, aldus een van de dierenverzorgers. “Mocht de krokodil tot in de voedingsruimte geraken terwijl de deuren nog open

Lees meer »

LIVE. Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

Kapel van Zusters Karmelietessen in Blankenberge wordt ontmoetingsplaats: “Eerst zijn er grondige verbouwingswerken gepland”

Vzw Oranje zal samen met de buurtbewoners een nieuwe invulling geven aan de kapel van het klooster van de Zusters Karmelietessen langs de Koning Albert-I laan in Blankenberge. De ruimte kreeg ook de nieuwe naam ‘De Karmijn’ die onthuld werd tijdens een buurtfeest donderdagavond. “Een van de eerste initiatieven die we hier willen organiseren is een markt met producten van

Lees meer »

Langverwacht verbod op doorgaand vrachtverkeer in Tielt vanaf november: “Blij dat we dit dossier nooit hebben losgelaten”

De gemeenteraad van Tielt heeft donderdag unaniem het langverwachte verbod op doorgaand vrachtverkeer in de stad goedgekeurd. Daarmee is er eindelijk een oplossing in zicht voor een probleem waar het stadsbestuur bijna twaalf jaar mee worstelde.
The post Langverwacht verbod op doorgaand vrachtverkeer in Tielt vanaf november: “Blij dat we dit dossier nooit hebben losgelaten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd ‘Blik op de Toekomst’ met werk ‘Groeien en Bloeien’

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstenwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de Vrije Basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd

Lees meer »

Ode aan James Ensor

Kunst voert dit jaar nog meer dan anders hoogtij aan onze Kust. Niet alleen is er dit jaar een nieuwe editie van de Triënnale Beaufort waarbij je nieuwe, monumentale kunstwerken kan ontdekken, het is ook het jaar waarin Oostende James Ensor viert met een waaier aan activiteiten naar aanleiding van zijn 75ste sterfverjaardag. Zo zijn
The post Ode aan

Lees meer »

Fouten zoeken voor je plezier: deze peter en meters zetten onze wandel- en fietsnetwerken op punt

Westtoer huldigde 624 vrijwilligers naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van het meter- en peterprogramma. Zij controleren hun traject minutieus en zorgen er zo voor dat de miljoenen recreanten die jaarlijks komen wandelen en fietsen in West-Vlaanderen optimaal kunnen genieten.
The post Fouten zoeken voor je plezier: deze peter en meters zetten onze wandel- en fietsnetwerken op punt appeared

Lees meer »

Taylor Swift benadert perfectie in Amsterdam: “Zij is de grootste muziekster van dit moment”

Tijdens het eerste van drie uitverkochte concerten in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam speelde Taylor Swift (34) donderdagavond haar publiek moeiteloos plat met een marathonshow van allure. Zo visueel overdonderend dat het haast een Netflix-serie lijkt. Maar anders dan bij andere supersterren krijg je bij Swift nooit het gevoel dat het allemaal té perfect en dus nep is. Ze

Lees meer »

“Geruchten kunnen toch niet kloppen?”, Michel waarschuwt Orbàn dat hij niet in naam van de EU met Moskou kan spreken

De Hongaarse premier en tijdelijk voorzitter van de EU Viktor Orbán kan niet in naam van de Europese Unie met Rusland spreken. Daarvoor heeft de uittredende voorzitter van de Europese Raad Charles Michel donderdag gewaarschuwd. Ook de Poolse eerste minister Donald Tusk maakt zich duidelijk zorgen over de geruchten dat de Hongaarse premier snel een bezoek zou brengen aan Moskou.

Lees meer »