Sluiting dreigt voor luchthaven Luik na negatief advies over vergunning

De auditeur van de Raad van State heeft eind februari een negatief advies gegeven over de vergunning voor de luchthaven van Luik. Als dat advies wordt gevolgd, zou de luchthaven -cruciaal voor vracht- haar activiteiten van de ene dag op de andere moeten stopzetten, schrijft de krant L’Echo. 

Meer krantenkoppen in België

Frituur Bossuwé stunt opnieuw met Bicky Burgers aan 1 euro

Frituurgroep Bossuwé pakt dit jaar opnieuw uit met hun jaarlijkse stunt: een Bicky Burger aan 1 euro, om hun betaalbare prijzenpolitiek extra in de verf zetten. Op dinsdag 24 september kan je bij de Bossuwé frituren ’t Hoge, Pottelberg en Wevelgem genieten van deze iconische burger aan een uitzonderlijk lage prijs.
The post Frituur Bossuwé stunt opnieuw met Bicky

Lees meer »

43 bomen van 100 jaar oud gekapt, ondanks vast geketende buren: “Alsof onze oudste en liefste buurvrouwen overleden zijn”

De bewoners van de André Ullenslei in Schoten probeerden gisteren de 43 lindebomen in hun straat te redden van de kaalslag. Oud-schooljuf Judith (73) van huisnummer 34 ketende zich zelfs vast aan één van de honderdjarige reuzen, vergeefs. “Ik ben geen huiler, maar vandaag heb ik als een kind staan jánken, midden op straat. Oude bomen voelen als goeie buren.”

Lees meer »

X opnieuw ontoegankelijk in Brazilië

Het sociaal netwerk X heeft het platform opnieuw ontoegankelijk gemaakt voor zijn gebruikers in Brazilië. Daarmee voegt het bedrijf van Elon Musk zich naar een vonnis van het Braziliaanse Hooggerechtshof. Dat legde een boete van 5 miljoen réais (omgerekend 820.000 euro) per dag op als X de vorige maand opgelegde blokkade niet respecteert.

Lees meer »

Johan Vanslembrouck is voorzitter af bij Beweging.net: “Zijn realisaties zijn waardevol”

Onlangs werd Johan Vanslembrouck (68) gehuldigd als voorzitter van Beweging.net. Hij gaf na meer dan 15 jaar de voorzittershamer door aan Caroline Kimpe. “Hoe langer je blijft, hoe langer je vernieuwing in de weg staat”, vindt Johan. “Hij is hét voorbeeld van de vrijwilliger die nooit aan zichzelf denkt”, prijst Anuschka Dildick, stafmedewerker van Beweging.net, de afscheidnemende voorzitter.
The

Lees meer »

Moorsleeds barbecueteam mag deelnemen aan het WK in de VS: “De ultieme natte droom van iedere barbecueër”

Moorsledenaars Yngwie Leenknegt en Ruben Dejaeghere, José Seynaeve uit Lombardsijde en Sam Timmermans uit Tielt nemen op 11 en 12 oktober deel aan het wereldkampioenschap barbecueën in de Verenigde Staten. Het Just Wing It Barbecue Team bestaat nog maar een drietal jaar, maar de vrienden wisten al een belangrijke wedstrijd in Nederland te winnen. Dankzij die overwinning staat het team

Lees meer »

Franse vrouwen in tientallen steden op straat als steun aan Gisèle Pelicot

In een dertigtal steden in Frankrijk zijn zaterdag duizenden vrouwen en mannen op straat gekomen om steun te betuigen aan Gisèle Pelicot, de 72-jarige vrouw die jarenlang door haar echtgenoot werd gedrogeerd en door tientallen mannen is verkracht. Pelicot is in korte tijd uitgegroeid tot nationaal symbool in de strijd tegen seksueel misbruik.

Lees meer »

Deze stad is de ‘boetekoning’ van Vlaanderen: “Verkeersveiligheid? Het stadsbestuur wil vooral de schuldenput dichten”

Vlaamse steden en gemeenten hebben vorig jaar een recordbedrag van 124 miljoen euro aan boetes opgehaald, met Mechelen als opvallende koploper met een opbrengst van 143,5 euro per inwoner. “Logisch”, vindt burgemeester Bart Somers (Voor Mechelen). “Onze stad zet enorm in op verkeersveiligheid. Op negen jaar tijd is het aantal verkeersslachtoffers gedaald met 44,6 procent.” Maar volgens de oppositie is

Lees meer »

Centrum Pollinkhove zondag volledig verkeersvrij

Het centrum van Pollinkhove is op zondag 15 september van 11:00 tot 17:00 uur zowat volledig verkeersvrij naar aanleiding van het loopevenement Dwars door Pollinkhove.
The post Centrum Pollinkhove zondag volledig verkeersvrij appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lucas en Nicole vieren hun diamanten huwelijk

Op 21 augustus 1964 stapten Lucas Martens (86) en Nicole De Keyzer (85) in het huwelijksbootje in Tielt. Daags nadien volgde de kerkdienst in de Sint-Pieterskerk in Tielt.
The post Lucas en Nicole vieren hun diamanten huwelijk appeared first on KW.be.

Lees meer »