Lukas Simpelaere wordt keeperstrainer in sabbatjaar

Doelman Lukas Mispelaere, zoon van de Wevelgemse ex-voorzitter Vincent Mispelaere, koos er dit seizoen voor om andere lucht op te snuiven, en trok naar naar eersteprovincialer SK Oostnieuwkerke. De 21-jarige Wevelgemnaar speelde er zich met uitstekende prestaties meteen in de kijker. Ondanks dat hij de ploegen voor het uitkiezen heeft, hangt hij na dit seizoen de handschoenen voor minstens één seizoen aan de haak.

Bij Lukas Mispelaere dropen de doelmankwaliteiten er reeds van op jonge leeftijd zo vanaf. Maar bij SV Wevelgem City moest Lukas zijn collega Wouter Deman in de rangorde laten voorgaan. Hij aanvaardde het zonder morren. Tot de Wevelgemnaar dit seizoen verrassend naar SK Oostnieuwkerke overstapte.

“Ik heb plannen om in de toekomst keepersschool op te starten”

“Sommigen vonden mijn keuze nogal vreemd”, lacht Lukas Mispelaere. “Destijds had ik voor mezelf een belofte gemaakt dat ik op mijn 21ste de eerste ploeg van Wevelgem moest halen. Toen ik die belofte niet kon hardmaken, wilde ik het op een ander proberen. Van zodra de clubs lucht kregen van mijn plannen, toonden er enkele belangstelling. Uiteindelijk koos ik voor SK Oostnieuwkerke. Het zelfde niveau van Wevelgem. Ik heb mijn keuze niet beklaagd. Ik bracht het tot nummer één, kan terugblikken op een meer dan geslaagd seizoen. Vorige week nog, tegen het Boezinge van mijn ex-T1 Dylan Vanhaverbeke, had ik met enkele uitstekende reddingen een groot aandeel in de 2-0-zege en het behoud.”

Ondanks er opnieuw al enkele ploegen belangstelling toonden, last Lukas Mispelaere als doelman volgend seizoen een sabbatjaar in. “Momenteel ben ik bij SK Deinze, een van de tenoren in de Challenger Pro League, keeperstrainer van de jonge doelmannen middenbouw”, legt de Wevelgemnaar zijn beslissing uit. “Een rol die ik met veel goesting en liefde invul.”

Jeugdwerking

“Tevens word ik vanaf volgend seizoen ook betrokken bij de jeugdwerking van SV Wevelgem City. Ik heb zelfs plannen om in de toekomst een keepersschool op te starten. Omdat een dag maar uit 24 uur bestaat, was ik genoodzaakt om een keuze te maken. Of ik daarmee een definitief punt zet achter mijn keeperscarrière is nog geen uitgemaakte zaak. Mogelijk neem ik later de keepersdraad weer op. We zien wel wat de toekomst brengt”, besluit Lukas Simpelaere. (AV)

The post Lukas Simpelaere wordt keeperstrainer in sabbatjaar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Geen genade voor hoogbejaarde drugsdealer die in Oostkamp geklist werd: ‘Bertje de cannabisboer’ krijgt twee jaar effectieve celstraf

Terwijl veel van zijn leeftijdsgenoten hun dagen in een rustoord slijten, zoekt Albert M. (81) liever de spanning op. Liefst 36 jaar na zijn eerste veroordeling en op een zucht van zijn 82ste verjaardag kreeg de Nederlander – in het drugsmilieu bekend als ‘Bertje de cannabisboer’ – opnieuw twee jaar effectieve celstraf. “Hij trekt totaal geen lessen uit zijn eerdere

Lees meer »

Tegen eind deze week moeten ze elkaar recht in de ogen kijken: hoe Bart De Wever Vooruit aan tafel krijgt én houdt

Drie weken na de stembusslag bracht preformateur Bart De Wever (N-VA) de vijf gedoodverfde federale coalitiepartners een eerste keer rond dezelfde tafel. Maar na therapeutische sessies over economie, energie en defensie zal De Wever toch ook de explosieve dossiers moeten aansnijden. Die beloven vooral voor Vooruit moeilijk te liggen. In welke departementen gebeuren de miljarden euro’s aan besparingen?

Lees meer »

Patrick Dewael, burgemeester van Tongeren, geen lijsttrekker bij gemeenteraadsverkiezingen voor nieuwe fusiegemeente Tongeren-Borgloon 

Patrick Dewael (Open VLD), huidig burgemeester van Tongeren, zal geen lijsttrekker zijn van de nieuwe partij Tongeren-Borgloon.nu bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Op die lijst staan liberalen en christendemocraten uit de twee gemeenten. Het zal Jo Feytons (Open VLD) zijn, huidig burgemeester van Borgloon, die de lijst zal gaan trekken. Die keuze moet duidelijk maken dat Borgloon in de nieuwe

Lees meer »

Patrick De Clercq hangt na 42 jaar fototoestel aan de haak: “Geen schrik voor zwart gat”

Ruim 42 jaar kon je bij Patrick De Clercq terecht voor professionele fotografie. Daar is nu definitief een einde aan gekomen. We blikken terug op een indrukwekkende loopbaan. Zijn carrièrepad was er eentje van passie, toewijding en aanpassing aan de evoluerende technologieën binnen de fotografie. Schrik voor het zwarte gat heeft de natuurfanaat in hart en nieren alvast niet.

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

Nieuw politiekantoor bij AC/DC in Staden officieel geopend

Het gemeentebestuur en de politie openden onlangs officieel de nieuwe regiopost Staden van politiezone Arro Ieper. De post Staden ruilde zijn oude plek aan de Passendalesteenweg in voor een nieuwe stek in de Hospitaalstraat. Voortaan is de lokale politie te vinden midden in de gemeente, dicht bij de gemeentelijke dienstverlening.
The post Nieuw politiekantoor bij AC/DC in Staden officieel

Lees meer »