Nobelprijswinnaar Peter Higgs overleden, bekend van het gelijknamige deeltje

De wereldberoemde natuurkundige en Nobelprijswinnaar Peter Higgs is overleden. Dat laat de universiteit van Edinburgh weten. Higgs won samen met de Belg François Englert de Nobelprijs voor fysica omdat ze het bestaan van het zogenoemde Higgsdeeltje hadden voorspeld. Higgs is 94 jaar oud geworden. 

Meer krantenkoppen in België

Feest van de democratie?

De Tieltse schrijfster Ann De Craemer geeft tweewekelijks een inkijk in haar leven.
The post Feest van de democratie? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ongeval in Bertem veroorzaakt lange files op E40 en E314

Door een verkeersongeval om 06.30 uur in de buurt van Bertem is het dinsdagochtend lang aanschuiven op de E40 en de E314 richting Brussel. Wachttijden lopen er op tot twee uur, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Een van de betrokken wagens belandde op zijn dak. Er vielen geen gewonden.

Lees meer »

Tijdelijk kunstproject krijgt vaste plek in Tongeren: “Artistieke invulling zal aantrekkingskracht bepalen”

In Tongeren is kunstproject House for Seasonal Neighbours voorgesteld. Het gaat om een ruw gebouwd huisje dat eerder al in Borgloon werd getoond, maar nu op de parking van school Viio Tongeren-Borgloon permanent komt te staan. In het huisje zullen tijdelijke tentoonstellingen te zien zijn: over bloesems en fruitteelt, maar ook over minder voor de hand liggende thema’s zoals arbeidsmigratie.

Lees meer »

Le Pen bijt van zich af in proces rond verduistering van Europees geld: “Niet het gevoel dat ik maar de minste overtreding heb begaan”

De Franse extreemrechtse politica Marine Le Pen heeft zich maandag fel verdedigd voor de correctionele rechtbank van Parijs waar ze samen met een twintigtal andere personen terechtstaat voor verduistering van Europese fondsen. “Ik heb niet het gevoel dat ik ook maar de minste overtreding of onwettigheid heb begaan”, stelde Le Pen die twee uur lang vooral om de hete brij

Lees meer »

Akkoord bereikt: CD&V, N-VA en Vooruit besturen komende zes jaar provincie, Open VLD naar oppositie

De eerste coalitie in West-Vlaanderen is bekend: die voor de provincieraad. CD&V, N-VA en Vooruit besturen de provincie dus de komende zes jaar. Dat betekent dat Open VLD – en dus ook gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu – uit de meerderheid verdwijnt.
The post Akkoord bereikt: CD&V, N-VA en Vooruit besturen komende zes jaar provincie, Open VLD naar oppositie appeared first

Lees meer »

30 jaar De Paravang: genieten én een boeiende leerschool

Op zaterdag 5 oktober blies jeugdhuis De Paravang 30 kaarsjes uit. Na al die jaren is De Paravang nog steeds een warme ontmoetingsplek voor Middelkerkse jongeren. Op de goedgevulde feestnacht waren alle huidige en oud-leden van harte welkom.
The post 30 jaar De Paravang: genieten én een boeiende leerschool appeared first on KW.be.

Lees meer »

Door tweede overwinning heeft De Wever de handen vrij voor federale formatie, maar nu zitten er addertjes onder het gras

Geen enkele Arizona-partij moet na dit weekend als een geslagen hond terug naar de federale onderhandelingstafel. Maar ook dát kan een impact hebben op de gesprekken. Welke addertjes zitten er nog onder het gras? En welke winnaars kunnen de formatie in een nieuwe richting duwen? “Wie weet spiegelt Georges-Louis Bouchez (MR) zich straks aan Maxime Prévot (Les Engagés) en wordt

Lees meer »

IN BEELD. Liam Payne in 19 foto’s

De Britse zanger Liam Payne is woensdagavond lokale tijd dood aangetroffen in zijn hotel in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, zo heeft de lokale politie inmiddels bevestigd. Payne overleed na een val van de derde verdieping van een hotel in de wijk Palermo.

Lees meer »