Vooruit zaait verwarring bij treinreizigers door flyers uit te delen die op tickets lijken

De NMBS vraagt aan alle politieke partijen om verwarring rond verkiezingsdrukwerk te vermijden, nadat Vooruit flyers uitdeelde die lijken op treintickets. Het gaat hier dus niet over echte vervoersbewijzen, al hebben de flyers er wel veel van weg. Initiatiefnemer Joris Vandenbroucke (Vooruit) verontschuldigt zich uitdrukkelijk.

 

Meer krantenkoppen in België

RHIZO Zorgkrachtschool is één van de eerste gsm-vrije scholen in Kortrijk

Je hoort het steeds vaker. Scholen leggen het smartphonegebruik van hun leerlingen aan banden. Ook RHIZO Zorgkrachtschool kiest bewust voor een gsm-vrije omgeving. “We zijn geen politiekorps en willen ook bij onze 747 leerlingen een draagvlak creëren. En dat zien we nu al”, zegt zorgcoördinator Sofie Ongenaert (49). “Er ontstaan bijvoorbeeld meer spontane interacties op de speelplaats.”
The post

Lees meer »

KIJK LIVE. Tijd voor de echte finale! Doet Evenepoel mee voor winst? Kijk als HLN-abonnee LIVE naar derde rit Ronde van Groot-Brittannië

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (3-8 september). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen, met deskundig commentaar

Lees meer »

Nota formateur Diependaele (N-VA) voorlopig “onvoldoende” voor Rousseau (Vooruit) – Mahdi (CD&V) vindt dit “niet geruststellend”

Na een bemiddelingsopdracht van Maxime Prévot (Les Engagés) is Bart De Wever (N-VA) opnieuw aan zet als federaal formateur. Ondertussen probeert Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) zijn formatie te doen landen En in Brussel loopt de regeringsvorming in de soep. Volg de laatste updates over de formatie in onze liveblog.

Lees meer »

Treinverkeer onderbroken tussen Oostende en Gent

Er rijden sinds zondag kort voor 17.00 uur geen treinen tussen de stations van Oostende en Gent-Sint-Pieters. Dat komt door schade aan de bovenleiding net voor het station van Beernem, bij Brugge, meldt spoornetbeheerder Infrabel.
The post Treinverkeer onderbroken tussen Oostende en Gent appeared first on KW.be.

Lees meer »

DISCUSSIE. Groen neemt afstand van PVDA in Antwerpen: wat vind jij van deze zet?

In stad Antwerpen lijkt er iets gebroken tussen Groen en PVDA. Nadat PVDA protesteerde tegen hun mobiliteitsbeleid en na de “leugenachtige fluistercampagnes” van PVDA, lijkt Groen meer en meer afstand te nemen van de extreemlinkse partij. “Het is een partij met twee gezichten”, zegt Groen-lijsttrekker Bogdan Vanden Berghe. Groen lijkt nu wel aansluiting te vinden met Vooruit.

Lees meer »

Britse rechter woedend nadat moeder van 12-jarige relschopper reisje naar Ibiza verkiest boven rechtszaak van haar kind: “Ik ben verbijsterd”

Een rechter in Manchester heeft haar uitspraak in de zaak tegen een amper 12-jarige Britse relschopper maandag uitgesteld, omdat de moeder van de jongen op vakantie bleek naar Ibiza. De BBC meldt dat de rechter “verbijsterd” was over de gang van zaken. “Jongens zoals jij hebben hun moeder nodig in hun leven”, zei de rechter boos tegen het kereltje.

Lees meer »

Steeds meer kinderen op wachtlijst voor crisishulp: “Gedwongen opnames in de psychiatrie zijn soms enige optie”

Het aantal kinderen en jongeren dat niet meteen kan geholpen worden met een nochtans dringende vraag naar crisishulp zit in stijgende lijn. Dat blijkt uit cijfers van het Agentschap Opgroeien. Ook in West-Vlaanderen is de nood bijzonder hoog, zegt coördinator Cedric Kemseke van WINGG, het West-Vlaams netwerk voor geestelijke gezondheidszorg voor jongeren. “Men grijpt nu zelfs steeds meer naar gedwongen

Lees meer »

“Ik was écht goed ziek”: Remco Evenepoel praat met HLN en VTM NIEUWS over decompressie én opvallend detail op shirt

Remco Evenepoel (24) begint in Groot-Brittannië aan het laatste deel van zijn seizoen. Tijdens zijn hoogtestage in aanloop naar de Tour of Britain is hij wel flink ziek geworden. “Daardoor besliste ik om niet mee te doen aan het EK tijdrijden.” Evenepoel spreekt verder geen grote ambities uit voor de Tour of Britain, maar hij zal er alleszins starten met

Lees meer »

Canadese bezoekt Westende om gesneuvelde neef te herdenken

Op 12 september is het tachtig jaar geleden dat Canadese troepen Westende bevrijdden. Bij de laatste gevechten sneuvelden twee Canadese soldaten: Edgar Rivait en Douglas Lytle. Om een laatste groet aan haar neef Douglas te brengen, bezocht de Canadese Brenda Mann maandag Westende.
The post Canadese bezoekt Westende om gesneuvelde neef te herdenken appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Er was geen tijd om te vluchten”: nu al 49 doden en 219 gewonden nadat Rusland raket afvuurt op leercentrum en ziekenhuis

Zeker 49 mensen zijn vandaag om het leven gekomen door een zware dubbele raketaanval op de Oekraïense stad Poltava. Er vielen volgens de laatste cijfers ook zeker 219 gewonden. Het gaat om één van de dodelijkste aanvallen sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022. “Rusland zal hiervoor boeten”, zegt president Volodymyr Zelensky. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog

Lees meer »