Cafébaas waarvan kleinkind (4) gewond raakte na vallende brokstukken op terras reageert: “Wat als die brokstukken op haar hoofd gevallen zouden zijn?”

“Het terras zat vol. Onvoorstelbaar dat er niet meer gewonden zijn gevallen.” Aan het woord is cafébaas Kris Carre (54) van café ’t Peerd. Maandagavond vielen brokstukken van de gevel naar beneden op zijn terras. Zijn eigen kleindochter (4) raakte daarbij gewond.

Paasvakantie, mooi weer en dus gezellig druk op de terrasjes in het Oostendse stadscentrum. Dat was op het terras van café ’t Peerd maandagavond niet anders. Kort voor 18.30 uur brak echter de hel los op het terras. Brokstukken van de gevel kwamen enkele verdiepingen lager tot stilstand, op het terras van café ’t Peerd. Een vierjarig meisje raakte daarbij gewond aan de hand. Het meisje werd ondertussen geopereerd.

“Het was tamelijk druk toen het terras plots leegliep en mensen zich naar binnen haastten”, blikt Kris terug. “Ook mijn kleindochter die een week bij haar papa in Ichtegem verbleef, was aanwezig op het terras en dus deelde ook zij in de brokken.” Meer nog: ondanks dat er zo’n twintig mensen aanwezig waren op het terras, raakte het meisje als enige gewond. “Ik mag er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn, moesten die brokstukken op haar hoofd gevallen zijn. Dan was ze er misschien niet meer geweest. De pees van haar pink werd doorgesneden door die vlijmscherpe tegels. En ze zal nog een tweede keer geopereerd moeten worden.”

Veiligheid

Kris is nog steeds onder de indruk van wat er zich maandagavond afspeelde op zijn terras. “Ik was natuurlijk in alle staten. Als je ziet dat je kleindochter gewond is. Op zo’n moment voel je je verantwoordelijk, maar ik kan hier uiteraard niets aan doen. Naast onze deur zijn er grote werken bezig aan het gebouw. Heeft dat ervoor gezorgd dat de tegels van de gevel losgekomen zijn? Ik heb er geen antwoord op, dat is voer voor de experten. Vast staat dat ik mijn café voor onbepaalde tijd moet sluiten. Al is dat wat mij betreft het minste: de veiligheid van de klanten gaat voor alles.”

De brandweer bouwde een constructie die ervoor moet zorgen dat de bewoners wel nog veilig in en uit hun appartement kunnen. Er werd rond het café een perimeter ingesteld voor het geval er nog brokstukken naar beneden zouden komen. “En die kans bestaat volgens de brandweer”, zegt Kris. “Het wordt hoe dan ook afwachten. En net nu het seizoen begint. De huur en de elektriciteit, enfin alle kosten, lopen door. En zonder inkomsten wordt het moeilijk om te overleven. Vermoedelijk gaan ze het terras overdekken zodat het café opnieuw kan openen, maar ook dat blijft afwachten. Ik denk nu vooral aan mijn kleindochter en daarna zien we wel.”

The post Cafébaas waarvan kleinkind (4) gewond raakte na vallende brokstukken op terras reageert: “Wat als die brokstukken op haar hoofd gevallen zouden zijn?” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kortrijk Drumt zorgt op 11 juli voor spektakel op de Tieltse Markt

De 65ste Tieltse Europafeesten staan voor de deur, maar kort na de Feesten staat alweer een niet te missen act op de Tieltse kalender. Op 11 juli wordt het feest van de Vlaamse Gemeenschap namelijk gevierd met een gratis percussieshow van het drummerscollectief Kortrijk Drumt.
The post Kortrijk Drumt zorgt op 11 juli voor spektakel op de Tieltse Markt

Lees meer »

Trajectcontrole Zevekote start midden augustus

De al langer aangekondigde trajectcontrole in het centrum van Zevekote zal midden augustus actief zijn. Deze week werden alvast fietssuggestiestroken aangebracht.
The post Trajectcontrole Zevekote start midden augustus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft”

Zaterdag werd de titel van ereburger van Nieuwpoort uitgereikt aan Godelieve Vieren. Ze krijgt de bijzondere erkenning omwille van haar sociocultureel, politiek en toeristisch engagement in de voorbije decennia. Godelieve Vieren is de 23e ereburger van Nieuwpoort.
The post Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft” appeared

Lees meer »

Amadou Onana en Orel Mangala leggen op sociale media EK neer: “Wreed, maar we hebben hart en ziel in de strijd gegooid”

Einde verhaal voor de Rode Duivels op dit EK. Een zure nederlaag tegen Frankrijk als eindstation. En dus zijn de Belgen intussen huiswaarts gekeerd. Tijd voor vakantie, tijd voor bezinning. “We komen sterker terug”, legde Amadou Onana het teleurstellende EK neer. Mangala, zijn ploegmaat op het middenveld, vulde aan: “We willen jullie trots maken en ik heb er alle vertrouwen

Lees meer »

Hotel La Réserve in Knokke-Heist krijgt label ‘vijf sterren superior’

Een jaar na de opening, heeft het bekende hotel ‘La Réserve’ het label ‘5 sterren superior’ gekregen. Dat is de hoogst mogelijke score die een hotel in ons land kan krijgen. Het hotel werd enkele jaren geleden gekocht door ondernemers Marc Coucke en Bart Versluys die het volledig gerenoveerd en opgewaardeerd hebben. Hun ambitie is om met ‘La Réserve’ deel

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Kremlin: geen bemiddeling in conflict door Turkse president Erdogan – Moskou meldt terreinwinst in slag om strategisch Tsjasiv Jar

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft tegen de Russische president Vladimir Poetin gezegd dat hij wil bemiddelen in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Moskou ziet dat echter niet zitten, zo meldt een woordvoerder van het Kremlin. Ondertussen gaat de slag om de strategisch gelegen plaats Tsjasiv Jar door: Rusland meldt terreinwinst, maar volgens het Oekraïense leger houden de

Lees meer »

Brand in opvangcentrum Fedasil: 26-jarige Palestijn opgepakt voor brandstichting

De hulpdiensten snelden vrijdagvoormiddag naar het opvangcentrum van Fedasil in het West-Vlaamse Poelkapelle na een melding van brand. Eén persoon werd preventief afgevoerd ter controle naar het ziekenhuis. Een deel van het gebouw is onbewoonbaar verklaard, voor de bewoners wordt een noodopvang gezocht. De politie arresteerde een 26-jarige Palestijn voor brandstichting.

Lees meer »

Statements en vertraging kleuren eedaflegging Vlaams Parlement

De installatie van het nieuwe Vlaams Parlement verliep dinsdagnamiddag niet van een leien dakje. Naast statements over Vlaamse onafhankelijkheid, het cordon sanitaire en Palestina zorgde een speciale commissie over de geldigheid van de verkiezingen in Brussel voor anderhalf uur vertraging.

Lees meer »

Bakkerij Laurens in Varsenare zwaait Leentje uit na 42 jaar dienst: “Ze werkte hier al toen wij nog niet geboren waren”

Groot feest zondag bij bakkerij Laurens in Varsenare. Na maar liefst 42 jaar achter de toonbank werd Leen ‘Leentje’ Willems er feestelijk uitgezwaaid met wat bijna een dorpsfeest mag genoemd worden. “Leentje werkte hier voor drie opeenvolgende uitbaters. Ze zorgde ook mee voor onze kindjes en we noemden haar vaak onze ‘plusmama’”, zegt bakkersvrouw Melissa Vande Ryse van bakkerij Laurens,

Lees meer »

De uitdagingen zijn enorm, maar de nieuwe baas van het leger zwijgt

Meer militairen, meer munitie, meer materiaal en meer middelen. Bij het begin van zijn missie als nieuwe chef Defensie verwees luchtmachtgeneraal Fred Vansina tot in den treure naar het verlanglijstje van zijn voorganger admiraal Michel Hofman. Maar wat hij precies wil en hoe hij het leger de volgende jaren zal inloodsen, daarover bleef hij bijzonder discreet.

Lees meer »