Zotte Maandag krijgt herbruikbare bekers

Horecazaken die een buitenbar runnen tijdens de festiviteiten rond Zotte Maandag zullen herbruikbare bekers moeten gebruiken. Om de horeca daarbij te steunen, keurde de gemeenteraad een nieuw subsidiereglement goed.

Strikt genomen is het gebruik van herbruikbare bekers op grote evenementen verplicht sinds 15 juni 2023, maar vorige zomer vroegen (en kregen) veel organisatoren omwille van capaciteitsproblemen nog een uitzondering op die regel. Dit jaar zijn uitzonderingen moeilijker. Om de horeca te helpen bij de omschakeling, keurde de gemeenteraad maandagavond een nieuw subsidiereglement goed. Concreet komt het gemeentebestuur tot en met 1 december 2024 tussen in 50 procent van de kosten van de bekers, met een maximum van 250 euro. De subsidie werkt retroactief en kan dus ook aangevraagd worden door zaken die eerder al investeerden in herbruikbare bekers.

“Vorig jaar werd nog een uitzondering toegestaan, omdat veel horecazaken nog plastic bekers op voorraad hadden”, aldus milieuschepen Stijn Vandenhende (CD&V). “Nu zal er wel rekening met die regel gehouden moeten worden. We hebben net samengezeten met enkele zaken en er is zeker bereidheid. Men gaat nu na hoe het praktisch precies aangepakt zal worden, want sowieso wordt dit een logistieke uitdaging. Zeker ook omdat de lege bekers ook terug ingezameld zullen moeten worden. Mogelijk zorgen we met de gemeente voor inzamelpunten.” (SV)

The post Zotte Maandag krijgt herbruikbare bekers is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

VBS Duizendpluspoot wint VRT-wedstrijd en mag naar Olympische Spelen: “Lopen elke dag 1 mijl”

Sport Vlaanderen, MOEV en allerlei Vlaamse topsporters moedigen in aanloop naar de Olympische Spelen alle Vlaamse en Brusselse scholen aan om het olympische gevoel aan te wakkeren. De scholen konden ook deelnemen aan de VRT-wedstrijd ‘Plankgas naar de Spelen’. De finales werden recent in drie steden afgewerkt. De olympische bus trok nadien naar de winnende school, naar Duizendpluspoot in Sint-Eloois-Vijve.

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge

Woensdagmiddag even over 15 uur gebeurde op de brug van Moerbrugge-Oostkamp in de Sint-Godelievestraat een kop-staartaanrijding. Daarbij waren in totaal vier voertuigen die richting Oostkamp reden betrokken. De laatste, een bestelwagen van een bekende verhuurfirma, begon hevig te roken en vatte vuur.
The post Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Monaco belandt op ‘grijze lijst’ van witwasparadijzen

Monaco is op een internationale ‘grijze lijst’ beland van landen die niet genoeg doen tegen witwassen en terrorismefinanciering. Die status kan buitenlandse investeerders huiverig maken om daar zaken te doen, wat grote consequenties kan hebben voor onder meer de bankensector van de dwergstaat aan de Franse Rivièra.

Lees meer »

VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar

De partij VOOR Koekelare heeft haar lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. Dit gebeurde op de jaarlijkse Chateaubriand-avond, waar lijsttrekker en schepen Jan Lievens de kandidaten voorstelde aan 400 aanwezigen.
The post VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aftredend premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte geeft afscheidstoespraak: “Nederland is een gaaf land, dat komt uit de grond van mijn hart”

De Nederlandse aftredende premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte heeft een afscheidstoespraak gegeven vanuit het Torentje, zijn kantoor in Den Haag. Rutte blikte terug op “meer dan 5.000 dagen” als premier en overliep de mooiste en de moeilijkste dagen van de voorbije jaren zoals de toeslagenaffaire en de crash van het vliegtuig MH17.

Lees meer »

Jongeren zwaargewond na joyride

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud, raakten zondagmiddag zwaargewond op de parking van de vroegere Makro in Deurne. De drie, twee broers en een vriendje,waren het afgesloten deel van de voormalige Makro-parking binnengedrongen. De parking wordt gebruikt door verschillende garagebedrijven om voertuigen te stallen. De jongeren gingen vervolgens op zoek naar een voertuig dat niet slotvast stond

Lees meer »