Hond van buren bijt alpaca Tikka dood in weide: “Mijn dochter loopt hier soms ook gewoon rond hé”

In de nacht van zaterdag op zondag heeft een hond van de buren alpaca Tikka van Sharon Schillewaert uit Ledegem doodgebeten. Alpaca Garam kwam er met enkele verwondingen vanaf, maar overleefde het wel. Het was al de tweede keer dat de hond een aanval op de dieren uitvoerde. “Er moet toch eerst niet nog iets ergers gebeuren vooraleer wordt ingegrepen?”, vraagt Sharon zich af.

De hond, die uit de woning van de buren was ontsnapt door op de klink van een niet-slotvaste deur te springen, drong de weide van de alpaca’s binnen via een haagje aan de zijkant. Enkel door de tussenkomst van het baasje van de hond, die plots besefte dat hij gaan lopen was, kon vermeden worden dat ook de tweede alpaca het onderspit moest delven.

“Het is hier niet veilig zolang die hond hier rondloopt”

“Ook in december sloeg de hond al eens toe”, aldus Sharon. “Met minder zware gevolgen omdat het hondenbaasje meteen kon ingrijpen. Toen al deed de eigenaar van de hond een vage belofte om het dier te laten inslapen, maar zover kwam het dus blijkbaar niet. Hij beloofde er nu toch wel werk van te maken. Ik mag hopen dat hij zich daar aan houdt. Voor er nog iets ernstigers gebeurt. Mijn dochter loopt hier ook soms buiten rond hé, stel je voor. Het is hier niet veilig zolang die hond hier rondloopt.”

Emotioneel

Voor alpaca Tikka kon geen hulp meer baten. “Hij was al bijna 8 jaar bij mij”, aldus Sharon. “Waardoor je dus toch wel al een hechte band met de dieren hebt opgebouwd. Het was vrij emotioneel.”

Garam overleefde wel, maar heeft een afgebeten oor en her en der bijtwonden. “We brengen hem over naar de dierenzorgafdeling in Merelbeke”, aldus Sharon. “Wellicht zal er een operatie aan te pas moeten komen. Hopelijk kan hij wel herstellen. Daarna zal het zaak zijn zo snel mogelijk opnieuw een tweede alpaca aan te kopen, want alpaca’s zijn kuddedieren en kunnen niet alleen leven.”

Maatregelen

Sharon verwittigde de politie en bracht ook burgemeester Bart Dochy (CD&V) op de hoogte. “De politie zal zo snel mogelijk een afspraak met de eigenaar maken en aandringen op de nodige maatregelen”, aldus de burgervader. “Het zal ook de politie zijn die zal opvolgen of die afspraken dan ook nageleefd worden. Maar ik had begrepen dat de eigenaar de hond sowieso zou doen inslapen.” Om de schade te regelen, zullen de verzekeringsmaatschappijen van beide partijen aan zet zijn. (LSi)

The post Hond van buren bijt alpaca Tikka dood in weide: “Mijn dochter loopt hier soms ook gewoon rond hé” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ode aan garnaal(vissers) en de zee in Oostduinkerke

Een ode aan de zee en in het bijzonder aan de garnaalvissers te paard, dat is de 73ste editie van de jaarlijkse Garnaalfeesten van Oostduinkerke. Tijdens het weekend van zaterdag 29 en zondag 30 juni staan folklore en ambacht in de kijker. Hoogtepunten zijn de folkloremarkt en het BK garnaalpellen op zaterdag en de Zeewijding
The post Ode aan

Lees meer »

Jan (77) uit Heverlee betaalt plots 4 keer meer voor water door probleem met digitale meter: “Als het opgelost is, trakteer ik, en niet met water!”

Jan Geuns uit Heverlee en zijn vrouw hebben een afrekening gekregen van De Watergroep die maar liefst 4 keer hoger is dan normaal. Het koppel moet bijna 1.400 euro betalen, omdat hun digitale meter over een periode van 8 maanden een verbruik registreerde van 888 liter per dag. De Watergroep zal nog deze week onderzoeken wat er aan de hand

Lees meer »

“Ik ben nogal chaotisch, dus ik moet me goed voorbereiden”: zo brengen onze BV’s hun vakantie door (deel 2)

Vakantie, dat staat voor veel mensen gelijk aan zon, zee en strand. Maar wat zijn de vakantieplannen van onze BV’s? Hoe proberen ze te ontspannen na een druk jaar? Onder meer Dimitri Vegas, Tanja Dexters en Zita Wauters verklappen hun ultieme vakantietips. “Verschillende plekken van de wereld zien en er niet zelf voor betalen … Dat is het voordeel aan

Lees meer »

Een eisen-lijst van 37 pagina’s en de pralines waar hij gek van is: alles wat u wil weten over Bruce Springsteen in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short rally Oekene

Dit weekend wordt in Oekene de derde editie van de TBR short rally verreden. Met meer dan 100 wagens aan de start en geen uitgesproken favoriet belooft het een spannende wedstrijd te worden met daar bovenop het burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof bij de historics.
The post Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short

Lees meer »

Luc Appermont viert 1000ste ‘De zoete inval’ op radio én tv: “Toen de baas me belde dacht ik: ik ben ontslagen”

Een feestelijke aflevering opgenomen in ‘hometown’ Bilzen, met verrassende gasten en Limburgse vlaai: zo viert Luc Appermont (75) vandaag de 1.000ste aflevering van ‘De zoete inval’. De presentator bedacht het Radio 2-programma 34 jaar geleden uit pure onvrede zelf, maar vreesde dat het geen lang leven was beschoren. Maar het spel overleefde de tand des tijds en zorgde voor een

Lees meer »

KIJK. Koken uit een beerput en slapen in oude treinwagons: de strijd barst los in de eerste week van ‘Met vier in bed’

De bedden zijn opgemaakt, het aperitief staat koud en de ontbijttafels zijn gedekt. De B&B-uitbaters uit het nieuwe seizoen van ‘Met vier in bed’, vanaf maandag 1 juli bij VTM, gooien al hun charmes in de strijd om hun concullega’s te imponeren met een betoverende overnachting. Welke B&B-uitbaters verzamelen de meeste bedjes en mogen de ‘Met vier in bed’-trofee aan

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

Bij een aanval voor de Israëlische ambassade in de Servische hoofdstad Belgrado is zaterdag een politieagent gewond geraakt en de aanvaller doodgeschoten. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken Ivica Da?i? viel een aanvaller een beveiligingsagent bij de ambassade aan met een kruisboog. De agent raakte daarbij gewond. Andere agenten openden daarop het vuur op de aanvaller, die het niet overleefde.

Lees meer »