Chiron (35) uit Hooglede viert verjaardag met looptocht van 35 km voor goede doel

Chiron Potié liet zijn vijfendertigste verjaardag niet onopgemerkt voorbijgaan. In de aanwezigheid van zo’n 120 vrienden, familieleden en supporters liep hij zijn leeftijd in kilometers.

Het hele gebeuren speelde zich af in en rond de sporthal van Gits. Terwijl de aanwezig zich verrijkten aan een hapje en een drankje, liep Chiron zeven plaatselijke rondes van vijf kilometer. Telkens hij de sporthal passeerde, ging het aantal decibels de lucht in. Bovendien kon Chiron ook rekenen op de steun van vele vrienden die één of meerdere rondjes meeliepen. Chiron koppelde een lokaal goed doel aan zijn looptocht: het recent opgerichte mamacafé. “Ik ben sowieso niet de man die graag cadeaus ontvangt en op deze manier kan ik een goed doel steunen.”

Chiron is niet aan zijn proefstuk toe wat lopen betreft. Een paar weken terug liep hij al dertig kilometer tijdens het loopevenement ten voordele van Kom op tegen Kanker. Vlot verliep de tocht in Gits nochtans niet. “Ik had geen zo’n goede benen. Al na vijf kilometer voelden de kuiten wat zwaar aan. Maar opgeven was natuurlijk geen optie, ik ben blijven gaan en met de steun van mijn familie en vrienden is het gelukt.” Qua goed doel hoefde Chiron niet al te lang na te denken: het recent opgestarte mamacafé. “Het mamadepot bestaat al een paar jaar maar ondertussen werd ook het mamacafé opgericht. Lang nog niet alle inwoners hebben hier weet van en op deze manier probeer ik hen eens in de kijker te plaatsen. Het mamacafé organiseert workshops voor mama’s en hun kinderen. Dat varieert van creatieve activiteiten tot bijvoorbeeld een workshop over een gezonde brooddoos.” Chiron verzamelde al meer dan 1000 euro, een bedrag dat nog zal oplopen. Ondertussen is Chiron al aan het nadenken over een plan voor volgend jaar. “Misschien schotel ik mezelf dan opnieuw een uitdaging voor. Ik kreeg al een aantal leuke suggesties van vrienden. Maar eerst even bekomen van deze fikse inspanning”, besluit Chiron. (JT)

The post Chiron (35) uit Hooglede viert verjaardag met looptocht van 35 km voor goede doel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Albert en Paola vieren huwelijksverjaardag gezellig samen in Frankrijk: “Ze zijn daar alleen met z’n tweeën”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Volgens royalty-expert Jo De Poorter vond het grote feest afgelopen weekend al plaats en vieren ze vanavond deze gebeurtenis gezellig samen met twee.

Lees meer »

“Samen met de luisteraars volop genieten”: Q-Beach House opent opnieuw de deuren op het strand van Oostende

Het Q-Beach House is opnieuw geopend en nam zaterdag meteen een vlotte start. Daar had het optreden van Laura Tesoro en andere artiesten ongetwijfeld iets mee te maken. Er staan deze zomer nog enkele veelbelovende Sunset Concerten op het programma.
The post “Samen met de luisteraars volop genieten”: Q-Beach House opent opnieuw de deuren op het strand van Oostende

Lees meer »

Voormalig directeur Minderhedenforum Wouter Van Bellingen maakt politieke comeback voor Vooruit in Sint-Niklaas 

In Sint-Niklaas maakt ereschepen en voormalig directeur van het Minderhedenforum Wouter Van Bellingen een comeback. Hij komt als onafhankelijke op voor Vooruit. Hij leerde lijsttrekker Conner Rousseau kennen toen hij als bemiddelaar werkte, na de racistische uitspraken aan het adres van de Roma-gemeenschap. "Ik heb hem zien veranderen en geloof dat hij de geknipte man is om de stad opnieuw

Lees meer »

Gemeente Kuurne nodigt nieuwe inwoners uit voor welkomstbijeenkomst met voetbal, quiz en rondleiding

De gemeente Kuurne mocht afgelopen jaar bijna 500 nieuwe inwoners verwelkomen binnen zijn gemeentegrenzen. Zoals elk jaar werden alle nieuwkomers uitgenodigd voor een welkomstbijeenkomst, die dit jaar plaatsvond in de nieuwe gemeenteschool Nest. Onder het genot van een hapje en een drankje begon de bijeenkomst met de vertoning van de voetbalwedstrijd België – Frankrijk op groot scherm.
The post

Lees meer »

‘Misstiano Penaldo’: terwijl Ronaldo ook ná affluiten weer volschoot, krijgt BBC na flauwe grap bakken kritiek

Zelfs bij Cristiano Ronaldo, 39 en al alles meegemaakt op een voetbalveld, kunnen de emoties nog keihard toeslaan. In de verlengingen tegen Slovenië huilde de Portugese wereldster tranen met tuiten omdat hij op het EK voetbal net een erg belangrijke penalty had gemist. De hele selectie moest hem troosten. Ook in het flashinterview was het met de krop in de

Lees meer »

Oostrozebeke en Curando breiden zorgaanbod voor senioren uit met nieuw lokaal dienstencentrum, centrum voor dagverzorging en assistentiewoningen

Oostrozebeke en zorggroep Curando slaan de handen in elkaar om het zorgaanbod voor senioren in de regio te versterken en hen langer thuis te laten wonen. Op de site van wzc Rozenberg komen een nieuw lokaal dienstencentrum, een centrum voor dagverzorging en 20 assistentiewoningen. Het totale bouwproject, inclusief renovatie van de resterende woningen, wordt geraamd op 7,6 miljoen euro. De

Lees meer »

De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk

Ring Kortrijk krijgt er een tijdelijke duurzame publiekstrekker bij. De Kringloopwinkel opende er op 1 juli een pop-up shop met als hoofdaanbod tweedehandskledij en accessoires. De tijdelijke winkel blijft open tot eind augustus.
The post De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Snelweg E40 in Oostduinkerke afgesloten na ongeval met vrachtwagen

De E40 richting Calais werd vrijdagmiddag anderhalf uur afgesloten in Oostduinkerke. Een vrachtwagen kwam er in schaar te staan in de berm na een botsing met een auto. Alle verkeer moest de afrit Oostduinkerke verlaten.
The post Snelweg E40 in Oostduinkerke afgesloten na ongeval met vrachtwagen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

Nathalie (53) maakt levensgrote poppen van haar vier kinderen en rijdt ermee rond: “Naar hun stamcafé, of naar de kliniek waar ze geboren zijn”

Voor haar afstudeerproject in de beeldhouwklas van de academie in Eeklo maakte Nathalie De Weweire (53) levensgrote poppen van haar vier inmiddels volwassen kinderen. De koppen ervan zijn in harde gips gemaakt, de lichamen maakte Nathalie uit hun eigen oude donsdekens. “De bedoeling is dat ik er een tijdje mee rondrijd en mijn auto, met de poppen op de achterbank,

Lees meer »