Minister van Staat Jaak Gabriels overleden op 80-jarige leeftijd

Na een slepende ziekte is oud-minister Jaak Gabriels (Open VLD) maandagnamiddag op 80-jarige leeftijd overleden. Naast federaal en Vlaams minister, minister van staat, VU-voorzitter was hij burgemeester van Bree.

 

Meer krantenkoppen in België

Nauwere samenwerking tussen Poetin en Kim Jong-un is een feit: Noord-Koreaanse elitesoldaten brengen bezoek aan Rusland

Een groep Noord-Koreaanse elitesoldaten in wording is op dit moment onderweg naar Rusland voor een officieel bezoek. Dat melden Noord-Koreaanse staatsmedia. Het bezoek is het eerste onderdeel van het strategische partnerschapsakkoord dat de Russische president Vladimir Poetin (71) en zijn Noord-Koreaanse bondgenoot Kim Jong-un (40) vorige maand hebben ondertekend.

Lees meer »

De macabere reden dat de nieuwe Britse premier een brief schrijft aan vier duikbootkapiteins als één van zijn eerste taken

In zijn eerste toespraak als premier beloofde Labour-leider Keir Starmer verandering. Hij wil het vertrouwen in de politiek herstellen en zijn land heropbouwen. Na zijn verhuis naar Downing Street 10, wordt net als bij andere nieuwe Britse premiers van hem verwacht om instructies te bezorgen aan de kapiteins van de vier Britse onderzeeërs met kernwapens.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israëlische tanks vallen regio Gaza-Stad aan – Leger bijna klaar met studie naar aanval 7 oktober

Bewoners van Gaza-Stad zijn maandag op de vlucht geslagen, nadat Israëlische strijdkrachten het bevel gaven een aantal wijken “onmiddellijk” te ontruimen. Bij de daarop volgende aanvallen op verschillende buurten worden volgens waarnemers ook tanks ingezet die naar het centrum van Gaza trekken. Volgens Palestijnse bronnen is het een van de grootste aanvallen op de stad sinds 7 oktober. Het Israëlische

Lees meer »

Ostend Beach Festival is klaar voor jubileumeditie

Op het Klein Strand in Oostende is de opbouw volop bezig voor Ostend Beach Festival op 12, 13 en 14 juli. Na 15 jaar is de ploeg al goed op elkaar ingespeeld en loopt de voorbereiding gesmeerd. We blikken al even vooruit met organisatoren Jan Mortelmans en Kevin Beirens.
The post Ostend Beach Festival is klaar voor jubileumeditie appeared

Lees meer »

“Eerst nog taart gegeten voor z’n jarige vrouw, paar minuten later was hij dood”: Eddy (64) maakt ongelukkige val met crossmotor

Wat een gezellige zaterdagnamiddag onder vrienden moest worden, eindigde op het motorcrossterrein in Komen in groot verdriet. Eddy De Roust (64), een ervaren crosser uit Wingene, maakte een ongelukkige val op het circuit en overleefde dat niet. Heel wat aanwezigen waren getuige van het voorval en het was onmiddellijk duidelijk dat alle hulp te laat zou komen. “Het absurde is

Lees meer »

Limburgse Turken diep ontgoocheld na verlies tegen Nederland op het EK: “Onze trainer had veel sneller moeten ingrijpen”

Geen of weinig getoeter door de Turkse gemeenschap in Limburg gisterenavond. Turkije heeft niet kunnen stunten tegen Nederland op het EK voetbal. Ze verloren met 2-1. Na het laatste fluitsignaal was de ontgoocheling groot bij de Turkse supporters. Bij Oranje was de vreugde dan weer groot. Verschillende Nederlanders uit Limburg volgden de match in cafés aan de grens met Nederland.

Lees meer »

Gewürztraminer van Beerbosch in Gault&Millau

In de nieuwe editie van de Gault&Millau Belgische Wijngids staat voor het eerst een wijn van domein Beerbosch in Sint-Denijs met Veerle Verrue en Arne Pannecoucque als bezielers.
The post Gewürztraminer van Beerbosch in Gault&Millau appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrouwelijke diakens niet op tafel van bisschoppensynode

Het vrouwelijk diaconaat ligt niet op de tafel van de tweede sessie van de bisschoppensynode, die van 2 tot 27 oktober in Rome wordt gehouden, omdat het in een uitzichtloos welles-nietes zou uitmonden. Dat blijkt uit een werkdocument dat het Vaticaan dinsdag heeft gepubliceerd.

Lees meer »

Vetex-site wordt nieuwe uitvalsbasis van Kortrijks jeugdwelzijnswerk AjKo

In het voorjaar van 2025 trekt AjKo naar een nieuwe locatie in de binnenstad. De Vetex-site biedt voldoende binnen- en buitenspeelruimte, in een omgeving waar veel kinderen en jongeren bereikt worden. De toekomstige parkzone werd mee ontworpen op maat van de doelgroep van AjKo. De verhuis zelf is gepland voor het voorjaar van 2025.
The post Vetex-site wordt nieuwe

Lees meer »

Franse verkiezingen draaien uit op reeks verrassingen, al kwam 1 voorspelling toch uit: een politieke patstelling dreigt

De verkiezingen in Frankrijk zijn uitgedraaid op een reeks verrassingen: Rassemblement National werd dan toch niet de grootste partij en de partij van Emmanuel Macron hield beter stand dan verwacht. Maar 1 ding is geen verrassing: een politieke patstelling dreigt. En dus "beloven het nog moeilijke weken te worden van onderhandelingen en strategische spelletjes".

Lees meer »