Vijf brouwers en ruim 20 bieren op eerste Tielts Bierfestival van KSA: “We hebben zelfs smaakroutes ontwikkeld”

De KSA van Tielt houdt een nieuw evenement boven de doopvont. Op zaterdag 20 april vindt er in de Europahal voor het eerst een Bierfestival plaats. Bezoekers zullen er uitgebreid kunnen proeven van ruim twintig verschillende bieren van vijf West-Vlaamse brouwers. “Met het evenement willen we onze doelgroep verbreden”, klinkt het bij de jeugdbeweging.

De leiding wist behalve de Tjolders Brewery (met gewezen KSA-leider Simon Popelier in de rangen) ook de Bère Brouwers uit Oostende, Pater Pitte uit Langemark, de Koekoeksbrouwer-ei uit Ingelmunster en Slaapmutske uit Melle te strikken voor het festival. “Die vijf brouwers krijgen elk een standje in de Europahal en centraal zorgen we voor een gezellige ruimte waar de biertjes gedegusteerd kunnen worden”, legt Jarne Verbiest uit. “Op het festival zal je een proefpakket kunnen aankopen, met daarin een proefglaasje en vijf jetons waarmee je bij de verschillende brouwers een biertje kan proeven.”

Smaakroutes

Leuk extraatje is dat de KSA ook tips zal meegeven aan de gasten. “Bij de inschrijving hebben de brouwers per biertje het smakenpallet doorgegeven. Op basis daarvan hebben we een aantal smaakroutes ontwikkeld, waarmee we de liefhebbers van pakweg fruitige of hoppige bieren op pad helpen. Die smaakroutes zullen in onze folder te vinden zijn. We zorgen bovendien ook voor een verkiezing van het beste bier en er is ook een tombola. Tot slot nog even benadrukken dat we ook alcoholvrije biertjes en frisdranken in het aanbod hebben. We mikken op een breed publiek en jong en oud is welkom.”

Day ‘n Night

De KSA stond lange tijd bekend om de grote jaarlijkse ‘Project Y’-fuif. Met de 95ste verjaardag van de jeugdbeweging in 2023 werd die fuif omgedoopt tot Skyfall, maar die formule krijgt geen vervolg. “We kozen voor een ander concept”, gaat Janthe Strobbe verder. “Op vrijdag 19 april, de dag voor het bierfestival, organiseren we in het JOC een kleinschaligere fuif onder de noemer ‘Day ‘n Night’. We starten al vanaf 16.30 uur en gaan door tot 3 uur ‘s nachts. Het gaat dus om een dagdisco in combinatie met een fuif, vandaar de naam. De fuif valt trouwens samen met de vijftigdagenviering in Tielt en we hopen uiteraard dat veel jongeren na de stoet hun weg zullen vinden naar de Europahal.”

De deuren van de Europahal gaan op zaterdag 20 april open vanaf 15 uur in de Europahal in Tielt. De toegang is gratis. Voor een proefpakket, inclusief een glas en jetons, betaal je 15 euro. Tickets voor Day ‘n Night op vrijdag 19 april kosten 5 euro in voorverkoop en 6 euro aan de deur.

The post Vijf brouwers en ruim 20 bieren op eerste Tielts Bierfestival van KSA: “We hebben zelfs smaakroutes ontwikkeld” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Probeer een eerlijke sprinter te zijn en wil andere renners niet hinderen”: Jasper Philipsen reageert voor het eerst op “onverwachte” declassering

Jasper Philipsen liet dan toch nog van zich horen na zijn tweede plek en latere declassering in de zesde Touretappe. “Ik ben ontgoocheld door de onverwachte declassering”, zegt hij in een statement. De sprinter van Alpecin-Deceuninck was na afloop bijzonder kwaad. Philipsen vloekte er op de ploegbus op los, zijn vriendin Melanie moest hem daar zelfs gaan kalmeren.

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Orbán vraagt Zelensky wapenstilstand te overwegen – Rusland claimt vernietiging van Su-57-straaljagers in Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Cercle Brugge leent Lawrence Agyekum van Salzburg

Cercle Brugge en het Oostenrijkse Red Bull Salzburg hebben een overeenkomst bereikt voor de tijdelijke overgang van Lawrence Agyekum. De 20-jarige middenvelder wordt er tot eind dit seizoen geleend, met een aankoopoptie.
The post Cercle Brugge leent Lawrence Agyekum van Salzburg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na 2,5 jaar bij Standard is Gilles Dewaele (28) terug bij KV Kortrijk: “Ik vind alles aan deze club mooi. En dat meen ik oprecht”

Tijdens zijn eerste passage in het Guldensporenstadion, van augustus 2020 tot januari 2022, werd Gilles Dewaele op handen gedragen door de supporters omwille van zijn winnaarsmentaliteit en zijn fysieke impact op de rechterflank. “Ik voel mij thuis bij KVK”, zegt hij. “Nu wil ik een nog mooier tweede hoofdstuk aan mijn verhaal hier schrijven.”
The post Na 2,5 jaar

Lees meer »

Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn

Vladslo heeft er een nieuw speelplein bij. Het speelterrein ligt in de Beerststraat, net tegenover de vrije basisschool, op een terrein dat eigendom is van lokaal dienstencentrum De Klaproos.
The post Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De gevangen bruid van Monaco”: hoe prinses Charlène tot drie keer toe haar huwelijk probeerde te ontvluchten

Prins Albert (66) en prinses Charlène (46) van Monaco vieren deze week hun dertiende huwelijksverjaardag. Maar hoe sprookjesachtig hun bruiloft in 2011 ook leek, achter de schermen ging het er heel anders aan toe. De bloedmooie prinses Charlène sleepte zich huilend naar het altaar, nadat ze drie wanhopige pogingen had ondernomen om te ontsnappen. “De autoriteiten onderschepten haar bij de

Lees meer »

IN BEELD – Opnames MENTpop en MENT55 op de Grote Markt van Diksmuide: “Voetbal is belangrijk, maar muziek blijft het publiek aanspreken”

Net op het moment dat de Rode Duivels speelden tegen Frankrijk begonnen de opnames van MENTpop en MENT55 op de Grote Markt van Diksmuide. “Voetbal is belangrijk, maar muziek blijft het publiek aanspreken”, zei een artiest backstage tegen ons. En inderdaad, sommigen volgden op hun gsm de voetbalwedstrijd, maar toch was er veel volk tijdens deze opnames. Het begon langzaam,

Lees meer »

Feestelijke opening van Wijn aan Zee in Nieuwpoort: “Met onze ervaring als sommeliers weten we precies wat de klanten zoeken”

Dit weekend was het feest in Nieuwpoort: de officiële opening van de nieuwe Wijn aan Zee winkel werd gevierd. Na de afbraak van de oude zaak, zijn sommeliers Karim Vliegen (53) en Joke Dierickx (48) verhuisd naar hun nieuwe locatie aan de Albert I laan 49, strategisch gelegen tussen Nieuwpoort-Bad en Nieuwpoort-Stad.
The post Feestelijke opening van Wijn aan

Lees meer »