Voormalige directrice van Toerisme De Panne Yvette Feryn – Luyten (81) is overleden: “Haar herinneren als een ware ambassadrice van de gemeente”

In de Kapel Missionarissen Oblaten hebben familie, vrienden en kennissen afscheid genomen van mevrouw Yvette Feryn – Luyten (81). Als voormalig directrice voor Toerisme heeft ze op een unieke manier bijgedragen aan het promoten van De Panne.

Yvette Luyten werd geboren in Etterbeek in 1942 en overleed in Veurne op 81-jarige leeftijd. Maar heel wat Pannenaren zullen zich mevrouw Feryn – Luyten herinneren als de directrice van Toerisme. Zo ook ereschepen Roland Florizoone, die jarenlang met haar heeft samengewerkt.

38 jaar als directrice van Toerisme

“Yvette Luyten was een bijzondere vrouw. Haar nalatenschap strekt zich uit over vele decennia en haar toewijding aan De Panne en het toerisme was ongeëvenaard. Yvette bekleedde de functie van directrice voor toerisme in De Panne van januari 1965 tot juli 2003. Gedurende 38 jaar heeft ze met passie en vastberadenheid gewerkt om onze prachtige kustgemeente te promoten. Haar inzet heeft bijgedragen aan de groei van het toerisme en het welzijn van onze mooie badstad.”

“Maar Yvette was meer dan alleen een directrice. Ze was een visionair, een leidende kracht die zich niet alleen inzette voor haar werk, maar ook voor de mensen om haar heen. Zonder dure marketingstudies wist Yvette een beleid uit te dokteren waar veel andere badsteden naar uitkeken. Ik had de eer om als schepen voor Toerisme in de jaren ‘90 met haar samen te werken. In een wereld zonder internet namen wij toen deel aan diverse toeristische beurzen in Brussel, Amsterdam, Keulen, Rijsel, Parijs en zelfs Londen. Haar vele titels getuigen van haar veelzijdigheid en betrokkenheid bij talloze initiatieven, zoals het jaarlijkse ‘Dunkirk Veterans Weekend’ met de Britse oud-strijders, de stijlvolle elegantiewedstrijden van de Veteran Car Show, het Elegantieweekend met Miss Elegantie en de stijlvolle elegantiewedstrijd voor koetsen. Yvette was trouwens altijd de drijvende kracht van ons comité ‘De Panne Koets’ van 1990 tot 2012.”

Vrouw van het Jaar

“In de jaren 90 werd Yvette verkozen tot Vrouw van het Jaar op nationaal vlak. Deze erkenning was een eerbetoon aan haar doorzettingsvermogen, haar charisma en haar talent om anderen te inspireren. Ze was een rolmodel voor velen en een bron van kennis. Laten we vandaag niet alleen rouwen om haar vertrek, maar ook vieren wat zij heeft bereikt. We zullen Yvette Luyten altijd herinneren als een toegewijde professional en als een ware ambassadrice van De Panne. Haar nalatenschap zal voortleven in de harten van degenen die zij heeft geïnspireerd en de gemeenschap die zij heeft gediend.”

The post Voormalige directrice van Toerisme De Panne Yvette Feryn – Luyten (81) is overleden: “Haar herinneren als een ware ambassadrice van de gemeente” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ebbe De Vlaeminck tekent eerste profcontract bij KV Kortrijk: “Mijn droom wordt werkelijkheid”

Ebbe De Vlaeminck (18) heeft onlangs zijn eerste profcontract getekend bij KV Kortrijk. Afgelopen seizoen zat hij nagenoeg elke wedstrijd op de bank van de eerste ploeg. De jonge doelman heeft nu zijn eerste profcontract op zak en mag volgend seizoen dus weer de concurrentie aangaan met ervaren rotten Lucas Pirard en Tom Vandenberghe.
The post Ebbe De Vlaeminck

Lees meer »

“We leerden elkaar kennen tussen frieten en frikandellen”: ze werden er verliefd als jobstudent, nu mogen Remco en Jacobine Bonny’s Friethuis overnemen

Romantiek in de frituur: het bestaat! Op hun vijftiende begonnen Remco Depuydt en Jacobine Desmet als jobstudent in Bonny’s Friethuis in Ieper. Ze werden er verliefd, verhuisden naar een nabije woning en mogen nu de frituur overnemen. “Ik heb het aan hen beloofd”, aldus oprichter Emmanuel De Bruyne, die andere oorden opzoekt.
The post “We leerden elkaar kennen tussen

Lees meer »

Kortrijkse stadsbrouwerij Ruimtegist sluit tweede crowdfundingsronde af en haalt € 35.000 op

Brouwers Arn Simoens (38) en Egbert Glorieux (38) lanceerden voor hun stadsbrouwerij Ruimtegist een tweede crowdfunding. “We hebben met deze tweede crowdfundingsronde verder kunnen b(r)ouwen en zijn over gans Vlaanderen beschikbaar met onze Kortrijkse bieren. Deze campagne schreven 142 mensen zich in en verzamelden we een totaal van € 35.000 euro aan inkomsten”, vertelt Arn enthousiast.
The post Kortrijkse

Lees meer »

’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte Vlaamse kermis”

Van 5 tot en met 7 juli wordt het veld in de Bruinbergstraat in Oostveld opnieuw helemaal omgetoverd tot een kermisplein. Vzw ’t Zwarte Veld maakt zich op voor de 31ste editie van Oostveld Kermis. “Dit is wat ze noemen een echte Vlaamse kermis”, vertelt mede-initiatiefnemer Robin Verstraete.
The post ’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte

Lees meer »

Sportcomplex Gulden Kamer in Sint-Kruis en krachtbalterreinen in Lissewege krijgen LED-verlichting op het veld

Stad Brugge investeert in de vervanging van de veldverlichting van sportcomplex Gulden Kamer en de krachtbalterreinen in Lissewege. De bestaande verlichting wordt vervangen door energiezuinige LED-verlichting.
The post Sportcomplex Gulden Kamer in Sint-Kruis en krachtbalterreinen in Lissewege krijgen LED-verlichting op het veld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van vakanties aan zee tot de Molenspurters: 20 West-Vlaamse weetjes over Tourdebutant Remco Evenepoel

Dit weekend is het zover: Remco Evenepoel begint in Firenze aan de eerste Ronde van Frankrijk in zijn carrière. De Vlaams-Brabander is de nationale hoop in bange dagen om de eerste Belgische Tourwinnaar sinds Lucien Van Impe in 1976 (!) te worden. Twintig West-Vlaamse weetjes over het 24-jarige fenomeen.
The post Van vakanties aan zee tot de Molenspurters: 20

Lees meer »

De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd

De Platse in Sint-Andries kreeg een volledige heraanleg. Er kwam een gescheiden rioleringsstelsel en er is ook gezorgd voor meer groen en een betere toegankelijkheid. Vanaf maandag 8 juli kunnen de inwoners en bezoekers van Sint-Andries genieten van het vernieuwde plein.
The post De Platse in Sint-Andries is volledig vernieuwd appeared first on KW.be.

Lees meer »