Tot vier jaar cel voor leveren van kilo’s heroïne en cocaïne in Kortrijk, Roeselare en Ieper: “Drugs zaten in brooddoos die onder wagen kleefde”

Twee mannen en een vrouw uit Noord-Frankrijk hebben voor de Brugse rechtbank tot vier jaar effectieve celstraf gekregen voor drugshandel. De drie werkten voor een bende die op grote schaal heroïne en cocaïne leverde in onze contreien. De manier waarop ze te werk gingen, was opmerkelijk.

Tijdens een onderzoek naar drugshandel in Blankenberge kwam de politie Noord-Franse koeriers op het spoor die voor een bende heroïne en cocaïne leverden in West- en Oost-Vlaanderen. Observaties en telefoontaps wezen uit dat Clara O. (22) op vier maanden tijd liefst 116 keer in de regio opdook met vier verschillende wagens. Volgens het parket leverde ze in die periode liefst 2,3 kilo cocaïne en 14,5 kilo heroïne, vooral in de omgeving van Roeselare, Ieper en Kortrijk.

Opvallende verstopplaats

Op 26 april 2022 liep O. in Roeselare een eerste keer tegen de lamp met 18 gram cocaïne en 156 gram heroïne. “De drugs zaten verborgen in een brooddoos, die met magneten in een holle ruimte onder haar voertuig bevestigd was”, verduidelijkte procureur Wendy Van Raepenbusch. Bij haar arrestatie op 30 mei 2022 had O. twintig gram cocaïne en 55 gram heroïne bij.

De vrouw uit Valenciennes weigerde aanvankelijk elke medewerking, maar ging in september 2022 toch tot bekentenissen over. Ze verklaarde dat ze via de berichtenapp Signal werd aangestuurd door medebeklaagde Fabio P. (28), in het milieu bekend als ‘Mehdi’. Ze ontving naar eigen zeggen 70 à 80 euro per dag om drugs te leveren.

Wie krijgt welke straf?

De advocaat van O. drong aan op mildheid en wees op de ruim vier maanden voorhechtenis. “Mijn cliënte zat in geldnood en werd in het uitgaansmilieu aangesproken”, pleitte meester Gregory Everaert. “Ze wou enkel een centje bijverdienen.” De vrouw kreeg maandag uiteindelijk 25 maanden celstraf met uitstel en zag 5.000 euro verbeurdverklaard.

Dispatcher Fabio P. kreeg vier jaar effectieve celstraf en zag liefst 100.000 euro drugsgeld verbeurdverklaard. Volgens het parket begon de man destijds als koerier, maar werkte zich op. De derde beklaagde, Benjamin X. (22), kreeg achttien maanden effectief voor zijn rol als koerier. Zowel P. als X. kwamen niet opdagen voor hun proces. De rechtbank beval de onmiddellijke aanhouding van P. (AFr)

The post Tot vier jaar cel voor leveren van kilo’s heroïne en cocaïne in Kortrijk, Roeselare en Ieper: “Drugs zaten in brooddoos die onder wagen kleefde” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zo’n 1.500 gezinnen missen start match Rode Duivels na kabeldefect: “Alles aan gedaan snel te herschakelen”

Niet dat ze veel van het slaapverwekkende voetbal hebben gemist, maar zo’n 1.500 gezinnen in Kortemark tot Ichtegem en Koekelare misten maandagavond de start van de match van de Rode Duivels tegen Frankrijk. Oorzaak: een aanzienlijke stroomstoring na een kabeldefect. “We hebben er zoals steeds alles aan gedaan om snel te herschakelen, maar dat is niet voor de aftrap gelukt”,

Lees meer »

Lifesavers meten zich in zee in Oostende

Zaterdag 6 en zondag 7 juli vormen het strand en de zee in Oostende het decor voor Filcow waarin zo’n vierhonderd lifesaving sporters uit heel Europa het tegen elkaar opnemen. “Het is spectaculair want vele proeven vragen behendigheid, evenwicht, techniek, tactiek, snelheid en inzicht.”
The post Lifesavers meten zich in zee in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Familie moedigt Biden na debatdebacle aan om niet op te geven

De Amerikaanse president Joe Biden heeft na zijn moeizaam verlopen verkiezingsdebat met familie overlegd in Camp David. Hij trok zich met zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen terug in dat buitenverblijf, bericht The New York Times. De familie van Biden moedigt hem volgens bronnen van de krant aan om niet op te geven.

Lees meer »

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Zal premier van alle Fransen zijn”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »

Davy en Annick openen tweede fietsenwinkel in Sint-Andries: “Ook fietsleasing en webshop”

Davy en Annick Lauryssen hebben een tweede fietsenwinkel geopend in Sint-Andries. Ondertussen baten ze al twaalf jaar een succesvolle winkel uit in Varsenare. Er is ook een nieuwe webshop en samen zetten ze meer en meer in op fietsleasing.
The post Davy en Annick openen tweede fietsenwinkel in Sint-Andries: “Ook fietsleasing en webshop” appeared first on KW.be.

Lees meer »