Henk (48) en Nathalie (47) openen bakkerij in toeristisch hart van Bredene: “We staan hier al 25 jaar op de markt”

Wie dacht dat bakkers met uitsterven bedreigd werden, heeft het mis. In Bredene opende vorige week dinsdag een nieuw adresje waar je brood en gebak kan kopen en dan wel in het toeristische gedeelte van de gemeente. “We kennen Bredene goed, want we komen hier al 25 jaar om brood en gebak te verkopen op de markt”, zeggen de uitbaters.

Henk Demuynck en Nathalie Cnudde komen dan wel uit het Gentse, meer bepaald uit De Pinte, toch zijn ze geen onbekenden in de regio en die regio mag je best ruim nemen. “Al 25 jaar staan we hier voor de deur op de markt in de Bredense Kapelstraat”, verduidelijkt Henk. “Maar we staan eigenlijk op verschillende markten: van Koksijde tot een groot deel van de kust en zelfs tot in Brussel. We verkopen er al jaren brood en gebak.”

Bredene als ideale locatie

Dat Henk er uiteindelijk voor koos om brood en gebak te verkopen, hoef je niet ver te zoeken. “Mijn vader was bakker en ook hij deed de markten”, vervolgt Henk. “Uiteindelijk besloot ik om op mijn eigen benen te staan en ook ik wou de markten doen. Eerst zijn we echter gestart in de toenmalige GB van Waregem en Middelkerke. Daar verkochten we onze producten aan de ingang. Uiteindelijk werd de GB de Carrefour en konden ook wij daar niet blijven. De markten brachten soelaas en we zijn blij dat we die stap toen gezet hebben.”

Tussen 2000 en 2015 baatte het koppel ook een frituur uit. “Maar de markt zijn we altijd blijven doen”, legt Henk uit. “We kennen dus ook het potentieel dat Bredene heeft. Tijdens het hoogseizoen is Bredene echt wel de plaats om er een onderneming te starten. Bredene is echter meer dan een toeristische gemeente. Ook tijdens de wintermaanden is het hier veel drukker geworden ten opzichte van vroeger. Net dat is de reden dat we ervoor kozen om hier onze zaak te starten. We bevinden ons vlakbij de vele campings en dat heeft ons over de streep gehaald. En we keken bovendien al langer uit naar de kust. Een bakkerij in de Kapelstraat, in het hart van Bredene, bleek uiteindelijk te zijn wat we wilden.”

Zoektocht naar personeel

Henk en zijn vrouw Nathalie verkopen er onder andere brood, maar ook echte Diksmuidse boterkoeken en andere koffiekoeken. Ook taart behoort tot het assortiment. Personeel vinden blijkt geen gemakkelijke klus te zijn. “Onze oudste medewerker is 71 jaar. Gelukkig kunnen we rekenen op onze dochters Lotte (17) en Louise (14). Jong volk vinden om te werken blijkt niet zo simpel te zijn. Je moet weten dat wij hier op marktdagen, in combinatie met de bakkerij nu, met negen mensen aan het werk zijn, hé”, aldus Henk.

Bakkerij ‘Copain et Copine’ is op weekdagen open vanaf 6 tot 18 uur. Op zaterdag is dat van 7 tot 17 uur en op zondag van 7 tot 14 uur. Op maandag is de bakkerij gesloten. “Tijdens de wintermaanden gaan we die openingsuren vermoedelijk wat aanpassen, maar dat moeten we nog bekijken”, besluit Henk.

The post Henk (48) en Nathalie (47) openen bakkerij in toeristisch hart van Bredene: “We staan hier al 25 jaar op de markt” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco in Bredene wint kunstwedstrijd

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de vrije basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco

Lees meer »

Minderjarige levensgevaarlijk gewond na joyride op parking van Makro

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud hebben zondagmiddag een ongeval veroorzaakt op de parking van de voormalige Makro in Deurne aan de Krijgsbaan. Daarbij is één van hen levensgevaarlijk gewond geraakt. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk was het drietal aan het joyriden op de parking.

Lees meer »

EXCLUSIEF. 50 jaar huwelijk voor Jean-Marie Pfaff en Carmen: “Ik beloofde schoonmoeder 3 jaar te wachten, maar na 3 maanden waren we al zwanger”

“Zij was vijftien, ik achttien. Het was liefde op het eerste gezicht.” 50 jaar al staan Jean-Marie Pfaff (70) en Carmen Seth (68) aan elkaars zijde. In goede en kwade dagen, en ze maakten beiden mee. Wij spraken hen exclusief over hun ontmoeting in café De Snor, de voetbaljaren en de opvoeding van hun kroost . Ook praten ze openhartig

Lees meer »

KIJK. Deze BV kon Erik Van Looy niet overtuigen om mee te doen aan ‘De slimste mens’: “Hij wilde liever nieuwe BBQ-technieken leren”

Het nieuwe seizoen van ‘De slimste mens ter wereld’ gaat pas op 14 oktober van start, maar van de deelnames van Xander De Rycke, Aster Nzeyimana, Bo Van Spilbeeck en Hannelore Knuts zijn we nu al zeker. Wie nog meer meedoet, kan presentator Erik Van Looy (62) momenteel niet vertellen. Wel verklapt hij in de podcast ‘Mid Mid’ wie niet

Lees meer »

Vader en zoon fietsen naar de Eiffeltoren ten voordele van TeGek?! “Vorig jaar tekenden zo’n 120 mensen in op onze ontbijtactie”

Tour de Baguette is de naam van het project dat Piet Santy (net 40 geworden) en zoon Fenne (11) uit Rollegem hebben uitgetekend. Ze koppelen het aan een goed doel, door Fenne gekozen. Als beloning wacht hen een warm gevoel, de Olympische Spelen en… gaan ze op zoek naar het lekkerste stokbrood van Frankrijk.
The post Vader en zoon

Lees meer »

Gezinnen sparen kleiner deel van hun inkomsten

De spaarquote van de Belgische gezinnen is in het eerste kwartaal van dit jaar uitgekomen op 14 procent. In het vierde kwartaal van vorig jaar was dat nog 15,1 procent, zo blijkt uit cijfers van het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR) en de Nationale Bank.

Lees meer »

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »

“We leerden elkaar kennen tussen frieten en frikandellen”: ze werden er verliefd als jobstudent, nu mogen Remco en Jacobine Bonny’s Friethuis overnemen

Romantiek in de frituur: het bestaat! Op hun vijftiende begonnen Remco Depuydt en Jacobine Desmet als jobstudent in Bonny’s Friethuis in Ieper. Ze werden er verliefd, verhuisden naar een nabije woning en mogen nu de frituur overnemen. “Ik heb het aan hen beloofd”, aldus oprichter Emmanuel De Bruyne, die andere oorden opzoekt.
The post “We leerden elkaar kennen tussen

Lees meer »