Brits parlementslid (36) onder druk gezet nadat hij naaktfoto’s deelde met man via gay-datingapp Grindr

De Britse politicus William Wragg (36) heeft telefoonnummers van partijgenoten gedeeld met een man die hij op de datingapp Grindr leerde kennen. Het hooggeplaatst parlementslid had eerder naaktfoto’s van zichzelf met de man gedeeld, maar die werden later gebruikt om hem af te persen. Het is het zoveelste (seks)schandaal dat voor opschudding zorgt in de Britse politiek. 

Meer krantenkoppen in België

“Als zelfs in het progressieve Gent Groen voor N-VA geruild wordt, dan is de invloed van de nationale politiek wel erg groot”

“Vanuit de Waalse én Vlaamse hoofdkwartieren vertrekken instructies om lokaal coalities te vormen naar regionaal en federaal voorbeeld. Sommige gemeenten verzetten zich, zoals het Waalse Waver. Een gallisch dorp in een azuurblauw kluwen. Het wordt hoogverraad genoemd. En zelfs in het progressieve Gent willen sommigen Groen vervangen door N-VA. Ziehier de particratie”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde.

Lees meer »

“Ik gun het Koen van harte”: Ingrid Vandepitte moet burgemeesterssjerp in Zonnebeke afstaan aan partijgenoot

Ingrid Vandepitte moet na twee jaar haar burgemeesterssjerp in Zonnebeke alweer afstaan. Haar partijgenoot Koen Meersseman behaalde meer voorkeurstemmen, waardoor ze straks weer als schepen zal fungeren.
The post “Ik gun het Koen van harte”: Ingrid Vandepitte moet burgemeesterssjerp in Zonnebeke afstaan aan partijgenoot appeared first on KW.be.

Lees meer »

18 van de 38 Limburgse gemeenten hebben een absolute meerderheid

In verschillende Limburgse gemeenten kunnen de burgemeesters de komende zes jaar aan de slag gaan met een absolute meerderheid. Daarbij ook enkele grotere zoals Heusden-Zolder en de stad Lommel. De meeste absolute meerderheden zijn vooral in Noord-Limburg te vinden. Het gaat om liefst 18 gemeenten, hoewel het op enkele plaatsen slechts om één zetel overschot gaat. In Voeren blijft –

Lees meer »

Celstraf met uitstel en effectieve geldboete van meer dan 10.000 euro voor zwartwerk en illegale tewerkstelling in pizzeria’s in Middelkerke en Oostende

Ondanks herhaaldelijke betrappingen bleef E.X. mensen zonder geldige verblijfsdocumenten tewerkstellen in zijn pizzeria’s in Oostende en Middelkerke. Dat levert de 42-jarige Albanees nu zes maanden celstraf met uitstel op.
The post Celstraf met uitstel en effectieve geldboete van meer dan 10.000 euro voor zwartwerk en illegale tewerkstelling in pizzeria’s in Middelkerke en Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Losliggende klinkers op de Munt: “Het is de bedoeling om dat binnenkort terug mooi opnieuw aan te leggen”

Verschillende klinkers op de Munt in Roeselare liggen los door het zwaar verkeer dat op het plein rijdt. “We zullen de gebruiksregels op het plein bijstellen, maar ook jaarlijks onderhoud is nodig”, aldus schepen van openbare werken Francis Debruyne (CD&V).
The post Losliggende klinkers op de Munt: “Het is de bedoeling om dat binnenkort terug mooi opnieuw aan te

Lees meer »