Belofte Robin Orins op podium van Parijs-Roubaix: “Ik wilde winnen voor Tijl De Decker, hele koers aan hem gedacht”

Een emotioneel moment zondag in Parijs-Roubaix voor beloften: de derde plaats van Robin Orins van het opleidingsteam van Lotto Dstny. Na afloop waren er tranen. “Ik wilde winnen. Niet voor mezelf, maar voor Tijl”, eerde Orins de betreurde Tijl De Decker

De Decker won vorig jaar Parijs-Roubaix voor beloften, maar kwam in het najaar om het leven bij een tragisch trainingsongeval. West-Vlaming Orins maakte vorig jaar net als De Decker deel uit van de Lotto Dstny-ploeg in Roubaix, en werd toen ook al derde. Deze keer kwam hij naar eigen zeggen terug om te winnen:

“Niet voor mezelf, maar voor Tijl. Ik heb de hele koers met hem in mijn hoofd rondgereden. Winst zat er in … tot 150 meter voor de streep die andere twee nog over me kwamen.”

Andere twee

‘Die andere twee’, dat waren de Duitser Tim Torn Teutenberg en de Brit Robert Donaldson, met wie Orins in de finale weg was gereden.

“Alles liep perfect. Ik voelde me enorm sterk. Op 95 kilometer voor het einde hadden we eigenlijk afgesproken om alles eens te doen breken, en dat lukte. Op de strook van Camphin-en-Pévèle schudde ik later zelf aan de boom. Maar toen ik Teutenberg zag, wist ik meteen: met hem naar de finish rijden is geen optie. Hij is een snelle man, dus ik moest hem eerder zien kwijt te geraken.”

Daarom probeerde Orins een late uitval. “Bij het opdraaien van de piste probeerde ik het, maar er zat niet genoeg meer op de benen. Op 150 meter van de streep kwamen ze allebei nog over me en zo word ik derde. Alweer. Daarvoor kwam ik niet naar Roubaix … Dit is zuur, ik wilde het zo graag.”

The post Belofte Robin Orins op podium van Parijs-Roubaix: “Ik wilde winnen voor Tijl De Decker, hele koers aan hem gedacht” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Een bloemetje voor Katrien die 7 op 7 voor oma Yolanda zorgt

“Mijn tante Katrien Deknock verdient een boeket”, mailt Lieve Simoens naar KW, “omdat zij haar hulpbehoevende mama Yolanda Decoster van 99 jaar in huis nam en de zorg 24 op 24, zeven dagen op zeven met heel veel warmte en liefde doet.”
The post Een bloemetje voor Katrien die 7 op 7 voor oma Yolanda zorgt appeared first on

Lees meer »

“We geloven best dat Rousseau zaterdag niet de intentie had om N-VA openlijk te schofferen, maar het is wel gebeurd”

Tijdens een ledencongres sneerde Conner Rousseau (Vooruit) dat zijn partij erin geslaagd is om de “lelijke, lelijke ideeën” van N-VA uit het regeerakkoord te houden. Hij vertelde ook hoe hij Annick De Ridder (N-VA) als “meiske” op haar plaats heeft gezet. “Niet verstandig”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Je vernedert je belangrijkste coalitiepartner niet bij de start van een regeerperiode.”

Lees meer »

Lotte Vanwezemael betaalt blunder cash uit in met tranen gevulde ‘De Verraders’: “Ik dacht dat ik vals kon spelen”

Exit voor saboteur Lotte Vanwezemael (32) in ‘De Verraders’. De seksuologe werd afgeluisterd door een medekandidaat en die blunder betaalde ze cash uit. De hele groep – inclusief laatste overgebleven verrader William Boeva – schreef haar naam op om het spel te verlaten. “Ik dacht dat ik vals kon spelen, maar ik heb het zwaar onderschat.”

Lees meer »

Ons Groot Lijsttrekkersdebat in Brugge (5): “Verkeersveiligheid blijft hét grootste probleem”

Er zijn nog vijf zwarte verkeerspunten in het verkeer, zwaar druggebruik bij jongeren neemt toe, daklozen zullen een plaatsverbod krijgen en scholen voeren de schoolvervoersplannen niet uit. Dat leerden we uit het debat over veiligheid met de zeven lijsttrekkers.
The post Ons Groot Lijsttrekkersdebat in Brugge (5): “Verkeersveiligheid blijft hét grootste probleem” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Goud voor Marcel en Monique

Op zondag 8 september vierden Marcel Dochy (74) en Monique Berghman (72) hun gouden jubileum in het Munchenhof in Langemark.
The post Goud voor Marcel en Monique appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Brein’ achter aanslag Charlie Hebdo krijgt levenslang

De 42-jarige jihadist Peter Cherif is donderdag in Frankrijk door het bijzondere hof van assisen van Parijs veroordeeld tot een levenslange celstraf. Cherif speelde een belangrijke rol in de training van een van de mannen die een aanslag pleegde op de redactie van Charlie Hebdo in 2015 en hij ontvoerde in 2011 drie mensenrechtenactivisten.

Lees meer »

VKW Vleteren (3A) staat voor zware oktobermaand

Met 8 op 15 is VKW Vleteren beter gestart dan vorig seizoen, toen het na tien speeldagen slechts twee punten telde. Trainer Rino Vandenbulcke is tevreden, maar waarschuwt ook voor het zware programma van de komende weken.
The post VKW Vleteren (3A) staat voor zware oktobermaand appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na moeder en broer stapt ook Eva-Maria Byttebier uit Harelbeke in de politiek: “Je leert zoveel nieuwe mensen kennen!”

De appel valt niet ver van de boom bij de Byttebiers. Nadat moeder Jacinta Vandorpe (52) opkwam met de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 en broer Laurens Byttebier (26) op de CD&V-lijst prijkte in oktober 2018, is het nu de beurt aan de jongste telg van de familie: Eva-Maria Byttebier (24). Ze staat op de zestiende plek. “Ik wil iets betekenen voor

Lees meer »