Emotionele Robin Orins is derde bij Parijs-Roubaix voor U23

De Duitser Tim Torn Teutenberg van het opleidingsteam van Lidl-Trek heeft zondag de betreurde Tijl De Decker opgevolgd als winnaar van Parijs-Roubaix voor belofterenners. De Belg Robin Orins – oud-ploegmaat van De Decker – werd geëmotioneerd derde.

Teutenberg en Orins reden in de slotfase samen met de Brit Robert Donaldson weg uit een ruime kopgroep. In de sprint op de wielerpiste van Roubaix haalde baanspecialist Teutenberg het voor Donaldson en Orins. Orins werd na afloop overmand door emoties: de West-Vlaming was vorig jaar ploegmaat van De Decker in Parijs-Roubaix voor beloften. Toen won De Decker solo en eindigde Orins ook als derde. Orins rijdt nog steeds voor de opleidingsploeg van Lotto Dstny.

Parijs-Roubaix voor beloften (renners onder de 23 jaar) was 163 kilometer lang en bevatte 25 kasseistroken. Op het palmares staan naast De Decker onder meer ook de Brit Tom Pidcock (2019) en de Italiaan Filippo Ganna (2016).

The post Emotionele Robin Orins is derde bij Parijs-Roubaix voor U23 is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Verplichting om cash geld te aanvaarden wordt nog vaak met de voeten getreden: “Er zijn veel meer controles nodig”

De wettelijke verplichting dat je overal met cash geld moet kunnen betalen, wordt een half jaar na de invoering met grote regelmaat genegeerd of creatief omzeild. In heel wat restaurants, koffiebars en winkels – maar ook bij sommige overheden – kan je niet langer met cash geld betalen. “De controles moeten omhoog”, reageert Testaankoop.

Lees meer »

Twee Belgen gewond geraakt na Israëlische aanval op hulpverlenerspost in centrum van Beiroet

Israël heeft afgelopen nacht een hulpverlenerspost van de pro-Iraanse militie Hezbollah in het centrum van Beiroet aangevallen. Daarbij zijn zeker zes mensen om het leven gekomen. Elf anderen zijn gewond geraakt, ook twee Belgen. Het gaat om de tweede aanval op Beiroet deze week. Het Israëlische leger heeft intussen ook een nieuw evacuatiebevel uitgevaardigd voor delen van het zuiden van

Lees meer »

Zeven verkozenen vervangen in gemeenteraad van Heuvelland de voorbije zes jaar: verjonging is echt wel geslaagd

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 19 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Heuvelland, zetelen er vandaag nog twaalf in de gemeenteraad.
The post Zeven verkozenen vervangen in gemeenteraad

Lees meer »

LIVE WK VROUWEN. Sterke Ghekiere glipt mee in kopgroep, Kopecky blijft Vollering in de gaten houden

Vandaag gaat Lotte Kopecky in Zürich op zoek naar haar tweede regenboogtrui. Voor de uittredende kampioene is de wereldtitel reeds een afgevinkt doel op haar palmares en dat zou wel eens in haar voordeel kunnen spelen. “Het zorgt ergens wel voor een verlichting.” Rekent ze af met de Nederlandse brigade? En wie kroont zich in de elitewedstrijd tot wereldkampioen bij

Lees meer »

Stad Kortrijk geeft GAS-boete van 400 euro aan Platform Palestina Solidariteit voor Stille Wake Palestina.

Na de gruwelijke gebeurtenissen op 7 oktober en de daaropvolgende brute escalatie van geweld, intussen bijna één jaar geleden, werd in Kortrijk het Platform Palestina Solidariteit opgericht. Een breed platform van bezorgde burgers, vakbonden en verschillende middenveldorganisaties, dat oproept tot vrede en een duurzame oplossing voor het conflict.
The post Stad Kortrijk geeft GAS-boete van 400 euro aan Platform

Lees meer »

Tjardo (28) is nieuwe uitbater van meest atypische pub van Knokke-Heist

Noem het gerust de meest atypische pub van Knokke-Heist. Tracks en Travellers is de voorbije 30 jaar uitgegroeid tot een symbool in de kustgemeente. Nu geeft zaakvoerder Peter Franssens (67) de fakkel door aan Tjardo (28). “Toen ik hier voor de eerste keer binnenstapte was ik op slag verliefd.”
The post Tjardo (28) is nieuwe uitbater van meest atypische

Lees meer »