Kenneth Verhaeghe (SK NIEUWKERKE 2B) gaat dichter bij huis voetballen: “Ik draag de mensen in mijn hart”

SK Nieuwkerke lijkt op weg naar een verlengd verblijf in tweede provinciale. Al zal er de komende weken toch nog minstens een keer moeten gewonnen worden om zeker te zijn. Dat kan misschien zondag al op het veld van KFC Marke. Een zege is welgekomen na de recente één op twaalf.

Net voor het paasweekend ontving SK Nieuwkerke nog KFC Poperinge A (1-1). Bij de Nieuwkerkse goal was het niet duidelijk of de bal over de lijn was. “De lijnrechter oordeelde van wel, zelf stond ik te ver om het te zien”, zegt Kenneth Verhaeghe. “Het was een belangrijk punt, zo houden we hen op dezelfde afstand.”

Zondag wacht een verplaatsing naar Marke. Thuis werd het 0-3. “Hopelijk kunnen we dit rechtzetten en we hopen om minstens een puntje mee te nemen naar Nieuwkerke. Zelf ben ik er niet bij, want ik zit een schorsingsdag uit. Ik zal mijn ploegmaten wel van aan de zijlijn aanmoedigen. De week erop ben ik weer paraat voor het cruciale duel tegen SC Zonnebeke.”

“We zullen best nog minstens één keer winnen in de resterende vier matchen om zeker te zijn. Na ons moeilijk seizoensbegin zijn we beter beginnen spelen. De jongste weken kennen we weer wat meer pech en zijn er verschillende afwezigen zoals Benjamin Lutun, Valentin Moreau en het afhaken van Benny Calliau.”

“Het worden de laatste weken aan de zijde van mijn broer Bryan” -Kenneth Verhaeghe

Kenneth (36), die kapitein is van de ploeg, is bezig aan zijn laatste weken bij SKN. “Ik maak de overstap naar SK Westrozebeke. Zij herstarten in vierde provinciale en willen een jonge ploeg bouwen, waarin ik als ervaren speler een belangrijke rol zal krijgen om de jongeren op sleeptouw te nemen. Ik woon in Westrozebeke en in plaats van 30 kilometer naar Nieuwkerke te rijden, zal ik nu te voet naar de trainingen en de thuismatchen kunnen gaan.”

Gegeven en gekregen

Kenneth blikt met veel voldoening terug op zijn periode bij Nieuwkerke. “Het zal sowieso een mooier afscheid zijn dan toen ik hier voor het eerst vertrok. Ook toen trok ik naar Westrozebeke, maar ik keerde uiteindelijk terug. Ik heb veel gegeven voor de club en de club gaf veel aan mij.”

“Ik zal de mensen voor altijd een warm hart toedragen. Een periode met veel hoogtepunten, maar helaas ook enkele dieptepunten. Het worden ook de laatste weken dat ik samen zal spelen met mijn broer Bryan. In totaal heb ik hier meer dan tien seizoenen gespeeld. Ik hoop dat we in schoonheid kunnen eindigen met de handhaving in tweede”, aldus Kenneth, die werkt in de nachtploeg van Royal Sanders in Ieper.

Zondag 7 april om 15 uur: KFC Marke – SK Nieuwkerke.

The post Kenneth Verhaeghe (SK NIEUWKERKE 2B) gaat dichter bij huis voetballen: “Ik draag de mensen in mijn hart” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Spanje overleeft schoppartij en penaltydiscussie tegen Duitsland

Spanje plaatste zich als eerste land voor de halve finale van het EK na een bewogen wedstrijd waarin het eerst een schoppartij overleefde en daarna een cruciale handsbalbeslissing in zijn voordeel zag beslecht. Mikel Merino, een onbekende middenvelder van Real Sociedad, kopte de 2-1 tegen Duitsland in de verlengingen binnen.

Lees meer »

Kijkje in de wereld van de volwassenen tijdens Roefel

Op zaterdag 29 juni mochten de lagereschoolkinderen voor één dag in de huid van de volwassenen kruipen tijdens de jaarlijkse Roefel. Ondanks het feit dat de opkomst wat minder was, werd het opnieuw een succesvolle editie. Drie ‘journalisten voor één dag’ doen mee hun relaas.
The post Kijkje in de wereld van de volwassenen tijdens Roefel appeared first on

Lees meer »

Huiveringwekkende beelden tonen hoe haaien bloedende vrouw ‘stalken’ na aanval voor Amerikaanse kust

Tijdens de nationale feestdag in de Verenigde Staten speelde zich donderdag een huiveringwekkende situatie af. Vier strandgangers die voor de kust van South Padre Island in Texas aan het zwemmen waren, werden aangevallen door haaien. Twee van hen raakten zwaargewond en twee anderen konden nog op tijd uit het water springen. Op sociale media gaan beelden rond van de twee

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daar voor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Kremlin: geen bemiddeling in conflict door Turkse president Erdogan – Moskou meldt terreinwinst in slag om strategisch Tsjasiv Jar

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft tegen de Russische president Vladimir Poetin gezegd dat hij wil bemiddelen in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Moskou ziet dat echter niet zitten, zo meldt een woordvoerder van het Kremlin. Ondertussen gaat de slag om de strategisch gelegen plaats Tsjasiv Jar door: Rusland meldt terreinwinst, maar volgens het Oekraïense leger houden de

Lees meer »

Samson & Marie namen nieuwe clip ‘Naar Zee’ op tijdens een zonnig moment op het strand van De Haan: “Ik ben een meisje van de zee!”

Het was op een zonnige maandag dat Samson & Marie hun nieuwe clip opnamen op het strand, nabij het Zeepreventorium in De Haan. Heel wat toevallige strandgangers keken raar op toen medewerkers van Studio 100 een opnameset aan het plaatsen waren, waarna de bekende personages ter plaatse kwamen. Naast brandweerman Bill, kunstenares Trees, bakkerin Florentine, turnleraar Tarik en de burgemeester

Lees meer »

Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met allerlei technieken”

Verschillende massagetechnieken, een gezellige loungebar en zelfs een kidscorner? Welkom bij het Massagefestival van Moorsele. Te midden het groen van de landelijke natuur, verwelkomt Joke Lenez (56) iedereen op 20 en 21 juli. “En wie helemaal geprikkeld wordt, kan hier meteen ook les volgen.”
The post Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met

Lees meer »

Cercle krijgt steun van supportersvereniging 8830 uit Hooglede: “We willen interesse aanwakkeren in onze regio”

In café ‘t Geniep in Gits zijn enkele fans van Cercle Brugge met een supportersvereniging van hun favoriete ploeg gestart: 8830, wat verwijst naar de postcode van Hooglede-Gits. “We willen de interesse in Cercle in onze regio vergroten, én het voetbal op het hoogste niveau, want Roeselare is er niet meer.”
The post Cercle krijgt steun van supportersvereniging 8830

Lees meer »