LIVEBLOG VAL BASKENLAND. Evenepoel aangekomen in ziekenhuis van Herentals, waar hij vandaag geopereerd wordt

Remco Evenepoel is na zijn zware val in de Ronde van het Baskenland gearriveerd in het ziekenhuis van Herentals, waar ze hem verder zullen onderzoeken en vandaag opereren. Ook z’n partner Oumi en ouders Patrick en Agna zijn aanwezig. Evenepoel brak zijn schouderblad en sleutelbeen nadat het in een gevaarlijke bocht misging. Volg het recentste nieuws in onderstaande liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

In een half uur tijd werd hij gruwelijk vermoord in parenclub: speurders nog steeds op zoek naar motief waaróm Bert H. dood moest

Waarom moest Maaseikenaar Bert H. (57) dood? Het is een vraag waar zelfs de speurders momenteel geen antwoord op hebben. Erik I. (51) en Siri C. (33), de twee uitbaters van parenclub 7 Sins die verdacht worden van moord, legden geen bekentenissen af en de onderzoeksresultaten uit Nederland laten op zich wachten. Wel zijn er concrete aanwijzingen dat Bert H.

Lees meer »

Mooie nazomer op komst: hoe warm wordt het? En hoelang kunnen we ervan genieten?

Terwijl Centraal-Europa wordt getroffen door overvloedige neerslag en zelfs sneeuw in de Alpen, evolueert het weerbeeld in West-Europa naar een nazomerse variant. Later deze week is zelfs een zomerse 25 °C mogelijk. Maar waar komt dit zomerse weerbeeld plots vandaan? Hoe warm zal het worden? En hoelang mogen we van deze nazomer genieten? Weeranalist Nicolas Roose duikt in de weerkaarten.

Lees meer »

Journaliste Layla El-Dekmak is net terug uit Libanon: “Dit is geen aanslag op Hezbollah, maar op de héle Libanese bevolking”

Na de ontplofte biepers, walkietalkies en de bombardementen op het zuiden én Beiroet, leeft iedereen in Libanon in schrik. Zo getuigt journaliste en radiomaakster Layla El-Dekmak, die zelf net terug is van familiebezoek in Libanon. Voorlopig is haar familie oké, maar emotioneel zijn ze dat niet na deze zware week. "Mijn zus smeekt mijn vader om thuis te blijven werken,

Lees meer »

Verschillende doden bij nieuw kartelgeweld in Mexico

Bij geweld in de Mexicaanse deelstaat Sinaloa, in het noordwesten van het land, zijn zaterdag een tiental mensen gedood. Het gebied wordt verscheurd door geweld tussen twee rivaliserende drugskartels. In totaal hebben de gevechten de afgelopen twaalf dagen aan zeventig personen het leven gekost.

Lees meer »

Schuldige voor dood van Aaron (24) na fatale deathride is bekend, maar er komt geen proces

Het arbeidsauditoraat zal niemand vervolgen voor het dodelijke arbeidsongeval op de site Transfo in Zwevegem in april vorig jaar. De 24-jarige sportmonitor Aaron Delannoy uit Lauwe kwam toen om het leven bij een fatale val van een deathride. De verantwoordelijkheid voor zijn dood ligt bij de werkgever, maar die zal niet vervolgd worden. Er komt wel een bemiddelingsprocedure.
The

Lees meer »