“Ze namen zelfs tijd voor een foto”: bewoners van Het Havenhuis glunderen na toevallige ontmoeting met Chantal en De Sheriff

De bewoners van Het Havenhuis in Reninge, een voorziening van De Lovie vzw voor volwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), beleefden vrijdag de dag van hun leven. Tijdens een namiddagwandeling door het centrum van het dorp botsten ze op de crew van Chantal, die op de Dorpplaats aan het filmen was voor de derde reeks van de politieserie. “Iedereen was enthousiast”, zegt begeleidster Tatiana Loosvelt.

In Lo-Reninge startten woensdag de opnames voor de derde reeks van Chantal, een politiereeks met een hoek af in het fictieve Loveringem met Chantal Vantomme vertolkt door Maaike Cafmeyer in de hoofdrol.

Op de foto

Vrijdag streek de opnameploeg neer in Reninge om er enkele scènes in te blikken. “Het was mooi weer en na de koffie gingen we op stap”, zegt begeleidster Tatiana Loosvelt van Het Havenhuis. “Plots zagen we De Sheriff (in de serie Rik Cloedt, vertolkt door Dries Heyneman, red.). We vroegen of we met de bewoners op de foto mochten, maar hij moest eerst nog even opnemen. De regisseur kwam zeggen dat dit nog ongeveer 15 minuutjes zou duren, maar we mochten wachten als we wilden. Wat we uiteraard deden. Iedereen was enthousiast. Jean bleef maar vertellen dat hij de cast van Chantal had gezien en ook Philippe glunderde van oor tot oor.”

Maar ook begeleidsters Tatiana en Elisa vonden de toevallige ontmoeting heel leuk. “De cast vroeg ons van waar we afkomstig waren en hoe het met de bewoners ging”, vult Elisa Vanthuyne aan. “Ik vertelde hen dat er voor de tweede reeks van Chantal (die dit voorjaar te zien was op VRT 1, red.) al opnames plaatsvonden in woonzorgcentrum Zilvervogel en dat Het Havenhuis daar vlak naast ligt. De acteurs waren heel vriendelijk. De Sheriff zei saluutjes en hou jullie goed toen hij terug naar de set ging.”

Ook begeleidster Tatiana Loosvelt ging samen me De Sheriff op de foto. © GF

Het Havenhuis in Reninge is een van de locaties van De Lovie vzw waar kwaliteitsvolle ondersteuning wordt geboden aan volwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Dat zijn mensen die door een ongeval, een hartfalen, een hersenbloeding of een ziekte nood hebben aan bijkomende specifieke ondersteuning.

The post “Ze namen zelfs tijd voor een foto”: bewoners van Het Havenhuis glunderen na toevallige ontmoeting met Chantal en De Sheriff is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik zal je nooit met rust laten”: landbouwer die beide dochtertjes vermoordde, staat nu ook terecht voor stalking ex

Bijna twee jaar nadat hij zijn beide dochtertjes op gruwelijke wijze om het leven bracht, staat Chris Vanhaverbeke (46) maandag terecht voor stalking van hun moeder. Vanuit de gevangenis bleef de Waardamse aardappelboer zijn ex lastigvallen met brieven en telefoontjes. “Hij wil zijn greep op haar niet lossen”, zegt de raadsman van Astrid G.

Lees meer »

Real Madrid geeft Stuttgart lesje in efficiëntie, heerlijke streep van Debast zet Sporting op weg naar zege tegen Lille

Courtois en co hadden in hun eerste wedstrijd van de Champions League hun handen vol met de Duitse vicekampioen Stuttgart. Toch wisten ze in het slot alsnog de partij naar zich toe te trekken dankzij goals van Rüdiger en Endrick (3-1). Zeno Debast zorgde met een prachtig afstandschot mee voor de 2-0-zege van zijn Sporting Lissabon tegen het Lille van

Lees meer »

Competitie Brugse Darts Federatie breekt record

De dartshype wordt in ons land steeds groter en dat merkt ook de Brugse Darts Federatie. De nieuwe competitie ging vrijdag van start met maar liefst een recordaantal deelnemers of 56 ploegen in zes verschillende reeksen.
The post Competitie Brugse Darts Federatie breekt record appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wie maakt de beste balletjes in tomatensaus? Stad Roeselare en Piet Huysentruyt op zoek naar de Smaakmaker #VANRSL

Van vrijdag 1 tot en met zondag 10 november staat Roeselare, de hoofdstad van de Vallei van de Voeding, volledig in het teken van de Week van de Smaak. Gedurende tien dagen kunnen inwoners en bezoekers zich laten onderdompelen in een programma boordevol smakelijke activiteiten, georganiseerd door de Stad Roeselare in samenwerking met diverse partners. Van exclusieve workshops en proeverijen

Lees meer »

Mooie nazomer op komst: hoe warm wordt het? En hoelang kunnen we ervan genieten?

Terwijl Centraal-Europa wordt getroffen door overvloedige neerslag en zelfs sneeuw in de Alpen, evolueert het weerbeeld in West-Europa naar een nazomerse variant. Later deze week is zelfs een zomerse 25 °C mogelijk. Maar waar komt dit zomerse weerbeeld plots vandaan? Hoe warm zal het worden? En hoelang mogen we van deze nazomer genieten? Weeranalist Nicolas Roose duikt in de weerkaarten.

Lees meer »

De Vlaamse obesitaspil: hoe lang is het nog wachten?

Ozempic-maker Novo Nordisk investeert fors in een Vlaams bedrijf dat werkt aan een afslankpil. Wereldwijd worden miljarden geïnvesteerd in het onderzoek naar een pil die even goed of zelfs beter werkt dan de huidige inspuitingen: waarom blijkt dat zo moeilijk?

Lees meer »