Tessa Wullaert krijgt haar vierde Gouden Schoen: “Heb speciaal tafeltje gekocht waar ze alle vier op kunnen”

Het applaus op Den Dreef is meer dan verdiend. Net voor de aftrap tegen wereldkampioen Spanje krijgt Tessa Wullaert (31) haar vierde Gouden Schoen uit handen van bondsvoorzitter Pascale Van Damme en VTM NIEUWS-sportanker Jan Dewyngaert. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Washington kondigt nieuw militair hulppakket van 2,3 miljard dollar aan voor Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland: vier Belgische grootbanken komen met ‘Wero’. Wat kan je ermee?

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

Japanse minister van Digitale Zaken haalt zijn slag thuis: “We hebben de oorlog tegen diskettes gewonnen!”

Het heeft tot nu geduurd, maar Japan heeft eindelijk afscheid genomen van floppydisks, oftewel diskettes. "We hebben de oorlog gewonnen!", verklaarde minister van Digitale Zaken Taro Kono. Een oorlog die hij zelf 3 jaar geleden voor geopend had verklaard. Tot eind vorige maand waren Japanners nog verplicht om een hele resem gegevens bij de overheid in te dienen met diskettes.

Lees meer »

Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck: “Met ‘Sculptural’ wil ik de identiteit van K.E.R.K. versterken”

Vanaf dinsdag 2 juli is de voormalige kerk van Sint-Pieters-Kapelle in Middelkerke het decor voor de vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck. De bekende kunstenaar verzamelde voor ‘Sculptural’ twaalf bevriende kunstenaars die samen met hem “de intrigerende wereld van hedendaagse beeldhouwkunst willen belichten”. ‘Sculptural’ loopt nog tot en met zaterdag 31 augustus.
The post Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling

Lees meer »

Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven”

Het Veurns stadsbestuur wil alle inwoners van Veurne stimuleren om bij te dragen tot een meer hittebestendig en biodivers klimaat door iedere tuin wilder en natuurlijker te maken. Dat is de kernboodschap van de actie #ByeByeGazon. Ook al zit MaaiMeiNiet er op, elke extra inspanning loont!
The post Stad Veurne steunt ‘ByeByeGazon: “Goede voorbeeld geven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten

Voor de derde week op rij kondigt gemeentelijst Team Nieuw Bestuur nieuwe kandidaten voor de verkiezingen van 13 oktober aan. Deze keer gaat het om Steve Platteeuw, Kris Verbeke en Hyacintha Louwyck, alle drie uit Madonna.
The post Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland

Zoals zaterdag, heeft de Portugees Antonio Félix Da Costa (Tag Heuer Porsche) zondag de tweede ePrix in Portland gewonnen. Landgenoot Stoffel Vandoorne (DS Penske) wist de elfde plaats te bemachtigen op de veertiende van de zestien manches van het Formule E-kampioenschap.
The post Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland appeared first on KW.be.

Lees meer »