Zo’n 500 mensen nemen afscheid van Marnick Verschaeve in Wervik: “Je was mijn rots in de branding en had een groot hart”

Op de parkbegraafplaats in Wervik namen zo’n 400 à 500 mensen vrijdagnamiddag afscheid van Marnick Verschaeve (66). Hij was jarenlang voorzitter van de koninklijke Auto Moto Scooter Club (AMSC) Leieland. Om gezondheidsreden haakte hij twee jaar geleden af. Marnick kreeg de titel van erevoorzitter. Hij zette zich heel hard in voor het verenigingsleven in Wervik.

De aula zat bomvol, buiten zaten en stonden veel mensen. Er stond een groot scherm waarop heel veel foto’s werden geprojecteerd. Vooral dan van de vele reizen die Marnick en zijn echtgenote Nadine Stroobants deden. Ze liet door een goede vriend een tekst voorlezen. “We hebben 38 jaar liefde en leed gedeeld”, klonk het. “Je was mijn rots in de branding en had een groot hart. Je stond steeds klaar om te helpen.” Dat Marnick moest stoppen met motorrijden was de moeilijkste beslissing in zijn leven. Zijn hart is hem fataal geworden.

Harde werker

Marnick groeide op in een kroostrijk gezin op de Koelenberg in Geluwe. Zijn broer Mario haalde veel herinneringen op. Zoals toen broer Marnick met een Opel Kadett en nadien een Opel Manta 400 reed. Zijn elf jaar jongere zus Marijke liet een tekst voorlezen. “Werken, dat deed je graag, lang geleden bij de boeren”, viel er te horen. “We mochten altijd op je rekenen. Auto’s en moto’s waren je passie. Mijn broere, mijn grote lieve broere, we gaan je missen.”

Marnick en Nadine huwden in 1993 en woonden eerst in Schaarbeek. Later in Steenokkerzeel en Tremelo. Vijf jaar na hun huwelijk kwamen ze in Wervik wonen. Marnick werkte eerst als lasser en werd nadien vrachtwagenchaffeur. Zijn actieve loopbaan sloot hij af bij de firma Gabecon in Geluveld.

Uitvaartzorg Serenity leidde de uitvaart. “Marnick heeft genoten van het leven”, klonk het. “Hopelijk heeft zijn levensfilosofie mensen geïnspireerd om dat verder te dragen.”

Brullende motoren

Op de tonen van Born to be Wild vond de begroeting van de familie plaats. Het klassiek bidprentje werd vervangen door een bierviltje met daarop een foto van Marnick en een passende tekst: ‘Zoveel moed getoond, zo intens gestreden, niet eens voor zichzelf, liefde was de reden.”

Buiten stond een lange rij van tientallen motorfietsen. Verzameld rond Nadine en zijn urne lieten ze voor hem een laatste keer de motoren brullen.

The post Zo’n 500 mensen nemen afscheid van Marnick Verschaeve in Wervik: “Je was mijn rots in de branding en had een groot hart” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ondanks strengere regels van Ben Weyts: ouders schuiven weer aan bij onderwijsadvocaten om B- en C-attesten aan te vechten

Onderwijsadvocaten draaien weer overuren, want ouders hebben nog slechts drie dagen de tijd om het B- of C-attest van hun zoon of dochter aan te vechten. Sinds de recente ingreep van onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) moeten zij vanaf nu aantonen dat de beslissing van de klassenraad onterecht was. Heeft dat nog wel zin? Waar moet je als ouder op letten?

Lees meer »

Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op te heffen: “Ik wil opnieuw een relatie met hem”

Ze kreeg slagen met een kabel, werd bijna gewurgd en een dag lang opgesloten maar toch wil een 42-jarige vrouw opnieuw een relatie met haar 46-jarige (ex-)vriend uit Wevelgem. De man stond voor de rechter in Kortrijk terecht voor de gijzeling en het geweld. “Ik wou haar gewoon beschermen”, klonk het.
The post Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op

Lees meer »

Welkom bij ‘t Ferm in Rollegem-Kapelle tijdens de Ferme Woensdagen

‘t Ferm, de organisatie die zinvolle dagbesteding aanbiedt aan mensen met een beperking, organiseert tijdens de warmste maanden van het jaar opnieuw ‘Ferme Woensdagen’. Die vinden telkens plaats op de binnenkoer van ‘t Capellehof.
The post Welkom bij ‘t Ferm in Rollegem-Kapelle tijdens de Ferme Woensdagen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Katy uit ‘B&B zoekt lief’ runt B&B met haar ex-man én zijn nieuwe partner: “Een menage à trois? Da’s een verkeerd beeld”

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas overleden F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

KIJK. Belgische toeristen getuigen over bosbranden in Turkije: “Hier was paniek, de assen vielen op ons”

Door de bosbranden die delen van Turkije teisteren, zijn verschillende Belgische toeristen gisterenavond uit hun hotel geëvacueerd. Dat lieten enkele Belgen aan onze redactie weten via ‘4040′. In het getroffen gebied zitten volgens Buitenlandse Zaken 150 landgenoten. Voorlopig verandert het reisadvies voor Turkije niet. “Vanmorgen is gebleken dat het vuur tot tegen de straat is gekomen, een kleine 150 meter

Lees meer »

Politie-interventie bij paleis van Versailles door geschil tussen verkopers

Er heeft donderdagnamiddag een interventie van de veiligheidsdiensten plaatsgevonden bij het paleis van Versailles, in de buurt van Parijs. Dat zou het gevolg zijn van een geschil tussen twee verkopers, waarbij een van hen een mes had getrokken. Dat meldt de krant Le Figaro, die sprak met een politiebron. Er zou geen sprake zijn van terreur.

Lees meer »