Vrachtwagen crasht tussen bomen bij druk kruispunt in Vlamertinge: “Verkeershinder is aanzienlijk”

Een vrachtwagen crashte vrijdagnamiddag bij een druk kruispunt tussen Ieper en Poperinge. Dat zorgde voor aanzienlijke hinder tijdens de avondspits.

Het ongeval gebeurde vrijdag even voor 16 uur aan het kruispunt van de Noorderring met de Rodenbachstraat bij de Ieperse deelgemeente Vlamertinge. Een vrachtwagen was er over de middenberm van de Noorderring gereden vlakbij de verkeerslichten en in de berm beland naast de weg. De trekker kwam tegen een afsluiting en tussen twee bomen tot stilstand. Door de klap was de voorruit van de bestuurderscabine verbrijzeld. Brandweer Westhoek werd opgeroepen om de bestuurder uit het voertuig te bevrijden.

Buiten levensgevaar

“Bij aankomst van de brandweer was het slachtoffer al uit de vrachtwagen”, zegt Kristof Louagie, woordvoerder van Brandweer Westhoek. De bestuurder werd overgebracht naar het ziekenhuis en verkeert volgens de eerste vaststellingen van politiezone Arro Ieper niet in levensgevaar. De oorzaak en omstandigheden van de crash worden nog verder onderzocht. De vrachtwagen heeft een Litouwse nummerplaat. Er was geen ander voertuig betrokken bij het ongeval.

Verkeershinder

Het kruispunt bevindt zich op de gewestweg tussen Westhoeksteden Ieper en Poperinge. “De twee rijstroken richting Poperinge werden afgesloten, wat zorgde voor aanzienlijke verkeershinder tijdens het spitsuur”, aldus Louagie. (TP)

The post Vrachtwagen crasht tussen bomen bij druk kruispunt in Vlamertinge: “Verkeershinder is aanzienlijk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ontspanning en amusement troef in B’ARENA in Middelkerke

Liefhebbers van leuk indoor amusement zitten vanaf deze week op het juiste adres in zaal de B’ARENA. Gevestigd in hotel Acropolis, Westendelaan 94, in de ruimte waar tot voor kort het Casino was ondergebracht.
The post Ontspanning en amusement troef in B’ARENA in Middelkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!”

Jill Malfait (32) neemt met Den Bokaal haar intrek in het gewezen pand van Courgette aan het Sint-Jansplein. “Ik volg dezelfde gezonde, biologische trend, maar niet langer uitsluitend plantaardig. Er komen ook bokalen met vlees in het aanbod.”
The post Jill opent eind augustus Den Bokaal: “Gezonde, lokale, low waste maaltijden, in bokaal!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OLYMPISCHE SPELEN. Kopecky – die ook de tijdrit rijdt – kent haar ploegmates voor de wegrit – Imke Vervaet naast 4×400, ook geselecteerd voor 200m

Parijs maakt zich op voor de dertigste editie van de Olympische Spelen, die plaatsvinden van vrijdag 26 juli tot zondag 11 augustus. In het Belgische kamp heerst de medaillekoorts en ook internationaal staan alle neuzen richting Franse hoofdstad. Volg al het nieuws in aanloop naar de olympiade in onze liveblog hieronder.

Lees meer »

Nieuw politiekantoor bij AC/DC in Staden officieel geopend

Het gemeentebestuur en de politie openden onlangs officieel de nieuwe regiopost Staden van politiezone Arro Ieper. De post Staden ruilde zijn oude plek aan de Passendalesteenweg in voor een nieuwe stek in de Hospitaalstraat. Voortaan is de lokale politie te vinden midden in de gemeente, dicht bij de gemeentelijke dienstverlening.
The post Nieuw politiekantoor bij AC/DC in Staden officieel

Lees meer »

Boeing pleit schuldig aan fraude in 737 MAX-dossier

De Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing gaat ermee akkoord om schuldig te pleiten aan fraude in het dossier van twee dodelijke ongevallen met Boeing 737 MAX-vliegtuigen, omdat het de voorwaarden van een eerdere schikking geschonden heeft. Daar kan een boete tot bijna een half miljard dollar aan vasthangen, zo heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie bekendgemaakt.

Lees meer »