Meubelen Du Fossé opent koffie- en wijnbar A Côté du Fossé in Brugge: “We dromen hier al lang van”

De zaakvoerder van de bekende Brugse meubel- en designwinkel Du Fossé opent, naast de drie panden in de Academiestraat, een nieuwe bijhorende koffie- en wijnbar, A Côté du Fossé.

“We zijn op deze locatie in de Academiestraat actief sinds 1997, voorheen zaten we met de winkel aan de Eiermarkt. Toen het pand hiernaast vrijkwam (waar voorheen brasserie Forestière zat, red.) , zagen we een opportuniteit en hebben we de kans gegrepen om met horeca uit te breiden”, zegt Alexander du Fossé, intussen de vierde generatie in het familiebedrijf. “Dat is iets waar ik al lang van droomde, we zien dit namelijk wel meer in grote steden en in Brugge missen we zo’n zaak. Doordat we een doorgang van de meubelzaak naar de horecazaak wilden maken, om de beleving te optimaliseren en één geheel te maken van alle panden, namen de werken en de bijhorende aanvragen wat tijd in beslag.”

Alles is te koop

Het concept is zo opgevat dat zo goed als alles wat je in de bar A Côté du Fossé ziet te koop zal zijn. Dit gaat van de zeteltjes, stoelen, tafels, tot verlichting, decoratie, schilderijtjes… “Het gaat uiteraard om producten uit ons assortiment en dit voor ieders budget”, vult zijn partner en intussen ook medewerkster Nele Vanhaelewijn aan. “Zo laten we de mensen op een leuke, laagdrempelige manier kennismaken met onze artikelen.”

“In A Côté du Fossé zullen we, naast een lekkere koffie ook een goed glas wijn, een bubbeltje en andere dranken aanbieden, aangevuld met een origineel gebakje, wat tapas… Bij mooi weer zullen we ook aan de straatkant wat tafeltjes en stoelen zetten”, klinkt het.

Personeel gezocht

De openingsuren van de nieuwe zaak zullen quasi gelijklopen met die van de winkel. “Alles staat zo goed als klaar om te beginnen, op wat kleine afwerkingen na”, zegt Alexander. “Zoals in vele zaken zoeken ook wij nog personeel met de nodige ervaring. Het is een dagzaak, dus de job is goed te combineren met een familieleven, wat een meerwaarde kan zijn.”

Wie interesse om mee te werken heeft mag mailen naar [email protected]

The post Meubelen Du Fossé opent koffie- en wijnbar A Côté du Fossé in Brugge: “We dromen hier al lang van” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bekende horecazaak Dé Clesse te koop

De bekende horecazaak Dé Clesse op de Markt werd in 2020 getroffen door een zware brand. Het gebouw, ooit het woonhuis Les Tilleuls van kunstschilder Louis Clesse, is nu te koop voor 289.000 euro bij Residentie Vastgoed.
The post Bekende horecazaak Dé Clesse te koop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Democratische gouverneurs spreken openlijk steun uit voor Biden, maar eerste megadonor roept op om zich terug te trekken

De Democratische gouverneurs hebben woensdagavond een “open en eerlijk gesprek” gehad met president Joe Biden, waarin ze spraken over de bezorgdheden na zijn teleurstellend debat tegen Donald Trump. Alle gouverneurs steunen hem, zeiden ze na afloop, maar ondertussen zijn er wel al zeker drie die hem expliciet oproepen om zich terug te trekken. Ook een megadonor van de Democratische partij

Lees meer »

Ode aan James Ensor

Kunst voert dit jaar nog meer dan anders hoogtij aan onze Kust. Niet alleen is er dit jaar een nieuwe editie van de Triënnale Beaufort waarbij je nieuwe, monumentale kunstwerken kan ontdekken, het is ook het jaar waarin Oostende James Ensor viert met een waaier aan activiteiten naar aanleiding van zijn 75ste sterfverjaardag. Zo zijn
The post Ode aan

Lees meer »

Britse stemhokcultuur

Groot-Brittannië trekt naar het stemhokje, wellicht om er zich af te keren van Richi Sunaks beleid en om Labour een historische zege te schenken. Bijgevolg zijn de polling stations dé plek waar de kiezer welgekomen is.

Lees meer »

Veerle Verwee bergt boekentas op

Op de laatste schooldag nam juf Veerle Verwee afscheid van de Kappaertschool in Zwevegem en het onderwijs.
The post Veerle Verwee bergt boekentas op appeared first on KW.be.

Lees meer »

André en Liliane zijn een gouden paar

Op 14 juni waren André Verspaille en Liliane Verschueren 50 jaar gehuwd. Dit gouden huwelijksjubileum werd onlangs gevierd.
The post André en Liliane zijn een gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zij-instromer Corine blikt terug op eerste schooljaar als directeur: “Samenleving moet de kracht voelen van goed onderwijs”

Voor Corine Versteylen (50), die vroeger als marketingdirecteur werkte in de Vlerick Business School, zit het eerste schooljaar als schooldirecteur erop. Op 1 september startte ze de gloednieuwe Jezuïetenschool in het Brusselse Sint-Jans-Molenbeek op. VRT NWS volgde haar een jaar lang in haar nieuwe avontuur. Was haar nieuwe job wat ze ervan verwachtte? En hoe kijkt ze terug op dat

Lees meer »

Kinderen van De Strandloper in Koksijde schitteren in schoolfeest in Inspirant aan zee

Leerlingen, leerkrachten en ouders van De Strandloper BuBaO keken reikhalzend uit naar het schoolfeest in Inspirant aan zee in Oostduinkerke. Apetrots, uitgedost in hun op maat gemaakte toneeloutfit, vertederden de kinderen hun toeschouwers tijdens het totaalspektakel met als thema ‘Op zoek naar een betere wereld’.
The post Kinderen van De Strandloper in Koksijde schitteren in schoolfeest in Inspirant aan

Lees meer »

Matras in brand gestoken in leegstaand pand in Kortemark: “We willen het gebouw slopen”

In een leegstaand en verloederd herenhuis in het centrum van Kortemark werd woensdagavond brand gesticht. Een matras op de zolderverdieping vatte daar vuur. Het niet de eerste keer dat ongewenste bezoekers het pand binnentreden. De gemeente kocht het pand intussen op. “We hopen het aan het einde van de zomer te slopen”, zegt burgemeester Karolien Damman.
The post Matras

Lees meer »

De eerste beelden van Ruth Beeckmans als kwaadaardige koningin in ‘Sneeuwwitje’: “Dit doe ik voor kinderen die me te eng vinden”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne strikte was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

“Niet meteen wat je verwacht van een man die democratie hoog in het vaandel draagt.” Greet De Keyser over Biden die alleen wil wijken “als de Almachtige Heer het hem zou vragen”

Onze verslaggeefster in de VS, Greet De Keyser, keek naar het interview van president Joe Biden op zender ABC en hoorde hem vastberaden zeggen dat hij er niet aan dénkt om uit de race naar het presidentschap te stappen. Dat ondanks zijn belabberde debat met tegenkandidaat Donald Trump. Kon Biden iets rechtzetten in zijn eerste interview na die afgang, die

Lees meer »

KIJK. De verwoestende versnelling van ontketende Pogacar en verlossende opgestoken duim: dé momenten van de tweede etappe

Vluchter Vauquelin won de tweede rit van de Ronde van Frankrijk, maar vooral de eerste krachtmeting tussen Pogacar en Vingegaard blijft bij. Voor Wout van Aert en Laurens De Plus was het eerder in de etappe even schrikken, zij kwamen ten val bij een tussensprint waar Philipsen pech had. Van Aert stelde snel gerust met een opgestoken duim. Een renner

Lees meer »