Eén zege kan SK Snaaskerke (2A) redden

Dat VV Tielt en Eendracht De Haan het niet redden in tweede provinciale A, staat vast. De veertiende plaats vermijden is in de laatste maand van het seizoen de inzet bij Daring Brugge, SK Snaaskerke, FC Lissewege, Dosko Sint-Kruis en Diksmuide B. Vijf clubs, met nog vier speeldagen te gaan, binnen vijf punten.

De kalender wil dat Snaaskerke de volgende drie speeldagen rechtstreekse concurrenten voor dat weinig benijdenswaardige eindrondeticket bekampt. Zaterdagavond naar Diksmuide B, een week later thuis tegen Daring Brugge (nu veertiende) en op 21 april naar Dosko Sint-Kruis. Op de slotdag staat nog een thuiswedstrijd tegen Veurne op de kalender. Het team van trainer Wesley Deschacht rekent onder meer op Nighel Heye, een aanvaller van zeventien die enkele weken terug in het eerste elftal debuteerde.

“Ik heb vier matchen in de eerste ploeg op mijn teller”, vertelt de laatstejaars houtbewerking aan KTA Gistel. “In die vier wedstrijden scoorde ik driemaal: twee tegen Lichtervelde, ééntje tegen Lissewege. Bij de jeugd werd ik als een ‘nummer tien’ opgeleid. Nu krijg ik een rol als afvallende spits. Wat ik ook graag doe. Het seizoen begon ik bij de U21 van Snaaskerke, maar op een bepaald moment ben ik opgeroepen om met de A-kern te trainen. Om het eens te proberen, kreeg ik toen te horen.”

Met gunstig gevolg, want Snaaskerke pakte tien op twaalf en heeft een verlengd verblijf in tweede provinciale weer helemaal in eigen handen. “Het zou kunnen dat één zege volstaat om de barrageplaats definitief te ontlopen”, blikt Heye vooruit. “Diksmuide B is de volgende tegenstander. Ook een ploeg die de voorbije weken veel punten pakte, maar we zien het zitten. Lukt het niet, dan krijgen we thuis tegen Daring Brugge een herkansing.”

Eerste contract

Intussen heeft de jonge aanvaller voor volgend seizoen een contract bij de A-kern van SK Snaaskerke. “Absoluut geen moeilijke beslissing”, zegt Heye, die eind vorig seizoen Gistel ruilde voor Snaaskerke en voordien vier jaar bij KV Oostende voetbalde.

(HF)

Zaterdag 6 april om 19 uur: KSV Diksmuide B – SK Snaaskerke.

The post Eén zege kan SK Snaaskerke (2A) redden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Cercle opent Europees seizoen tegen Sankt-Gallen: “Mooie beloning voor harde werk”

Cercle Brugge krijgt donderdagavond op de openingsspeeldag van de gloednieuwe competitiefase van de Conference League het Zwitserse Sankt-Gallen over de vloer in het Jan Breydelstadion. De Vereniging is na AA Gent de tweede Belgische vertegenwoordiger in de derde Europese beker en wil zich herpakken na de matige competitiestart.
The post Cercle opent Europees seizoen tegen Sankt-Gallen: “Mooie beloning voor

Lees meer »

Welk wit konijn zal Conner Rousseau (Vooruit) uit zijn hoed toveren om Liesbeth Homans (N-VA) op te volgen?

Liesbeth Homans (N-VA) moet de verhuiswagen nog niet bellen: na een telefoontje van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau mag ze nog tot het eind van het jaar parlementsvoorzitter blijven. Waarom vinden de socialisten niemand om de post — waar een mooi loon van ruim 200.000 euro per jaar aan vasthangt — in te vullen? Wij overlopen wie in aanmerking kan komen voor

Lees meer »

Studentenclub Pallieter zorgt voor originele ontgroening

De Pittemse studentenclub Pallieter bestaat dit jaar 60 jaar en is nog altijd zeer levendig. Zeven schachten – Robbe Brabants, Chloë Cooman, Sarie Crombez, Justine Devos, Quincy Jonckheere, Niels Martain, en Michelle Velghe – worden op zaterdag 5 oktober ontgroend.
The post Studentenclub Pallieter zorgt voor originele ontgroening appeared first on KW.be.

Lees meer »

Speurders zaten zo dichtbij, maar tegelijk mijlenver af: niemand had kunnen gokken wie afvaller Boom is in ‘The Masked Singer’

Het bleek een moeilijke zoektocht in de derde aflevering van ‘The Masked Singer’. Speurders Boris Van Severen, Tine Embrechts, Aaron Blommaert en William Boeva raakten het maar niet eens over onder andere Poppemie en Boom en moesten meermaals de hulp van het publiek inschakelen. En wie er in afvaller Boom schuilt, had niemand ooit durven raden. Let op: hier volgen

Lees meer »

Rusland trekt defensiebudget fors op naar hoogste niveau ooit en dat baart het Westen grote zorgen

Rusland gaat fors meer uitgeven aan defensie – namelijk 30 procent meer – en trekt het budget op naar het hoogste bedrag ooit: 13,5 biljoen roebel of omgerekend 131 miljard euro. De stijging illustreert de vastberadenheid van Moskou om zijn offensief in Oekraïne voort te zetten, ondanks de menselijke en economische kosten. De plannen baren Europese defensiefunctionarissen zorgen. De Russen

Lees meer »

Pfizer wil 255 medewerkers laten afvloeien in Puurs: “Waken dat capaciteit beantwoordt aan noden van bedrijf”

Het farmaceutisch bedrijf Pfizer gaat op de site in Puurs 255 banen schrappen. Pfizer bevestigt dat er een wereldwijde operationele efficiëntieoefening werd gemaakt. Gedwongen ontslagen vallen er niet in Puurs. “Het gaat om een natuurlijk verloop”, klinkt het. “Dat wil zeggen, mensen niet vervangen en het niet verlengen van tijdelijke contracten of mensen intern verplaatsen.”

Lees meer »