Hoger Op Stasegem viert 70ste verjaardag met komedie

Op 12 april brengt de Koninklijke Toneelvereniging Hoger Op Stasegem de première van de klucht ‘Comme Chez Swa’ in regie van Pascal Sablain.

Hoger op Stasegem bestaat dit jaar 70 jaar. “Wij zullen tonen dat we vooruitstrevend zijn en niet terugdeinzen om beter en beter tonele te brengen. Het weze onze ambitie in Stasegem het toneel minnende publiek niet teleur te stellen in zijn verwachtingen”, staat in de annalen te lezen.

“Zeker, we houden rekening met onze eigen beperkte krachten van een liefhebbersgroep en wij willen ons geenszins er aan bezondigen ’n moeilijk toneelwerk te vermoorden, maar wij zijn ons zelve overtuigd het theaterspel, vol echte schone levenszin, in ’n eigen directe levende spelstijl bij onze volksmensen te kunnen brengen. Voor dit werk zullen wij, bestuur en spelers, het ganse gezelschap, onze beste krachten inspannen.”

Intussen is Hoger Op Stasegem 70 jaar verder en brengen ze Comme Chez Swa. Het stuk draait rond François en de baas van restaurant ‘Comme Chez Swa’. Om een fortuin te kunnen erven van zijn oom, moet François genoemd, van de baas van het restaurant verplicht trouwen met zijn medewerkster Geraldine, een onaantrekkelijke, oude vrijster van verarmde adel. Swa is echter dolverliefd op de knappe dienster Claudia, die eigenlijk een relatie heeft met Tom, de barman. Claudia en Swa smeden plannen om Geraldine te laten verdwijnen en contacteren een huurmoordenaar.

“Wanneer die man een Italiaan blijkt te zijn die per vergissing aanzien wordt als de nieuwe hulpkok en ook de gezondheidsinspectie haar intrede doet, is de chaos compleet. Meer mag ik niet verklappen”, lacht regisseur Pascal Sablain.

De rollen zijn weggelegd voor Anneleen Demeurisse, Hilde Lannoy, Loes Maes, Ruth Maes, Johan Desmet, Filip De Vlieger, Ben Deweerdt, Ralph Vandaele en Hans Vanderbeke.

(PV)

Op 12, 13, 16, 19 en 20 april om 20 uur in cc Zuiderkouter. Tickets kosten 10 euro en kunnen gereserveerd worden op 0485 353 102.

The post Hoger Op Stasegem viert 70ste verjaardag met komedie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse regering na lange zit akkoord over regeerprogramma

De Nederlandse regering heeft overeenstemming bereikt over een regeerprogramma, waarin het akkoord op hoofdlijnen tussen de vier coalitiepartijen nader is uitgewerkt. Het vergde wel lange en intensieve gesprekken, erkenden meerdere bewindslieden na afloop van een ministerraad die uren langer duurde dan gebruikelijk.

Lees meer »

“Misschien moet hij stoppen met wenen”: achtvoudig wereldkampioen Ogier haalt stevig uit naar WK-leider Neuville

WK-leider Thierry Neuville heeft de eerste wedstrijddag van de Rally van Griekenland als derde afgesloten na een moeilijke start. Maar nog belangrijker voor de Belg was de pechdag van concurrent Sébastien Ogier. De Fransman reed een lange tijd aan de leiding, tot een turboprobleem hem terugsloeg. Enkele uren na de race haalde de achtvoudige wereldkampioen stevig uit naar onze landgenoot.

Lees meer »

Tom (40) kan ogen niet geloven wanneer school grienden zijn roeiboot omsingelen en urenlang achtervolgen: “Erg cool, maar ook heel eng”

Tom Waddington (40) begon op 5 juli aan een epische roeitocht van Canada naar het Verenigd Koninkrijk, een reis van meer dan 3.000 kilometer. Op dag twee begon de Brit zich een beetje down te voelen door het slechte weer, maar plots kreeg hij een opkikkertje toen hij vergezeld werd door een school grienden. Tientallen exemplaren omsingelden zijn boot en

Lees meer »

‘Drakenadem’, het nieuwe Oekraïense wapen in de strijd tegen Rusland

De beelden zien er huiveringwekkend uit: een kleine vuurspuwende drone die in korte tijd een groot deel van een bos verwoest. Deze week doken verschillende video’s op van aanvallen waarbij druppels gesmolten metaal worden uitgekieperd boven oorlogsgebied. Het gevaarlijke mengsel thermiet wordt steeds vaker gebruikt bij aanvallen met drones.

Lees meer »

Bosbrand in vervreemdingszone rond kerncentrale van Tsjernobyl

In de vervreemdingszone rond de kerncentrale van Tsjernobyl is een bosbrand uitgebroken. Dat hebben Oekraïense autoriteiten woensdag bekendgemaakt. Ongeveer twintig hectare in de radioactieve zone staat in vuur, aldus gouverneur van de regio Kiev, Ruslan Kravchenko, op Facebook. De brand is ondertussen onder controle en de stralingsniveaus zijn normaal, klinkt het nog.

Lees meer »