SC Wielsbeke speelt de derby op Eendracht Wervik

Na een mindere periode pakte SC Wielsbeke een deugddoende overwinning tegen Aalter. Nu wil het voort opbouwen naar de eindronde toe. Eerste opdracht: de traditioneel moeilijke verplaatsing naar Wervik.

“Het liep inderdaad iets minder bij het begin van de derde periode en dat was een samenloop van omstandigheden”, geeft T1 Maarten Deschuymere toe. “Er waren een aantal afwezigen en ook spelers die onder hun normale niveau acteerden. Ook zagen wij in verschillende matchen dat de twijfel in de rangen sloop bij een achterstand.”

“Op Blankenberge kwam er ondanks de nederlaag een kentering in die zin dat er opnieuw een ploeg op het veld stond. Dat gaf vertrouwen voor de match tegen Aalter. Ik schoof in die partij wel linksback Jonathan Verstraete door naar de aanval om meer snelheid te krijgen naast Jari Dejagere. Een geslaagde ingreep blijkbaar, want Jonathan Verstraete scoorde drie keer. Enig minpuntje was dat er na de 2-1 weer enige twijfel opdook. Dat was nergens voor nodig, want wij bewezen al dat wij heel wat kwaliteiten hebben in de groep. Wij scoorden nog een derde keer en de zege deed heel veel deugd.”

Vertrouwen

“Wij kunnen daar ook vertrouwen uit tanken voor de verplaatsing naar Wervik. Wij hebben het daar meestal moeilijk tegen een defensief sterke ploeg, maar dikwijls pakten wij daar wel punten. Daarna krijgen wij nog Wolvertem-Merchtem, Erpe-Mere United en Wambeek Ternat en in feite zien wij die matchen allemaal in functie van de eindronde. Uiteraard proberen wij nog zoveel mogelijk punten te pakken, maar daarnaast wil ik verschillende spelers de nodige speelminuten geven en hen zo klaarstomen. De geblesseerden zijn ondertussen terug.”

“Zo zat Alessio Van den Broucke de voorbije twee weken al op de bank en zowel op Blankenberge als tegen Aalter viel hij in. Ook met Nicolas Steelant, die de laatste weken een beetje op de sukkel was, komt het helemaal in orde. Eerst focussen wij nu echter op de verplaatsing van zaterdagavond naar Wervik. Opdracht: de zege tegen Aalter bevestigen.” (IVD)

Zaterdag 6 april om 18 uur: E. Wervik – SC Wielsbeke.

The post SC Wielsbeke speelt de derby op Eendracht Wervik is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bart De Wever opnieuw formateur: waarom zou hij nu wél slagen? Carl Devos antwoordt

Koning Filip heeft Bart De Wever (N-VA) opnieuw als formateur aangeduid, nadat de vijf Arizona-partijen – MR, Les Engagés, CD&V, Vooruit en N-VA – gisteren beslisten een doorstart te maken. De hete sociaal-economische hangijzers worden evenwel aan de kant gezet tot na de verkiezingen van 13 oktober. Vijf vragen hierover aan politicoloog Carl Devos (UGent). “Het lijkt erop dat men

Lees meer »

Melkboer Peter Scharlaken (63) heeft er zijn laatste ronde op zitten: “Vier generaties groot gebracht met onze melk”

Peter Scharlaken (63) baat samen met zijn steun en toeverlaat Bernadette Sanders (60) het landbouwbedrijf Nieuwenhove uit langs de Gistelsesteenweg. 30 jaar lang hadden ze ook een vaste melkronde, maar daar kwam vorige week zaterdag een einde aan. “Tijd om het wat rustiger aan te doen”, klinkt het.
The post Melkboer Peter Scharlaken (63) heeft er zijn laatste ronde

Lees meer »

Canadese bezoekt Westende om gesneuvelde neef te herdenken

Op 12 september is het tachtig jaar geleden dat Canadese troepen Westende bevrijdden. Bij de laatste gevechten sneuvelden twee Canadese soldaten: Edgar Rivait en Douglas Lytle. Om een laatste groet aan haar neef Douglas te brengen, bezocht de Canadese Brenda Mann maandag Westende.
The post Canadese bezoekt Westende om gesneuvelde neef te herdenken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mathias Meulenyzer neemt het met Zwevegem Sport op tegen ex-club Wevelgem: “We hebben vertrouwen getankt op Varsenare”

Zwevegem Sport, vorig seizoen met vlag en wimpel de titel gepakt in eerste provinciale, gaat door op zijn elan. Op de eerste speeldag werd met 2-4 gewonnen op Varsenare. Komend weekend staat de topper tegen Wevelgem op het programma. Voor ex-Wevelgemnaar Mathias Meulenyzer wordt het iets speciaals.
The post Mathias Meulenyzer neemt het met Zwevegem Sport op tegen ex-club

Lees meer »

Betsy en Aurel klinken op zestig jaar huwelijk

Aurel Vermote en Betsy Schoutteten stapten op 3 augustus 1964 in het huwelijksbootje. Het echtpaar uit de Kerkstraat is inmiddels zestig jaar getrouwd. De gelegenheid voor het gemeentebestuur om hen in de bloemetjes te zetten.
The post Betsy en Aurel klinken op zestig jaar huwelijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Extreemrechtse partij AfD haalt in Thüringen en Saksen 30 procent

Bij de belangrijke verkiezingen in de Oost-Duitse deelstaten Thüringen en Saksen zegeviert de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland, waarmee niemand wil regeren. De CDU –nationaal in de peilingen de sterkste partij – is de enige klassieke partij die standhoudt en mogelijk twee ministers-presidenten zal leveren.

Lees meer »